Last news in Fakti

25 Юни, 2019 18:20 3 532 37

България ще ремонтира самолети Су-25

  • цвета караянчева-
  • су-25-
  • сергей лавров-
  • москва-
  • българия-
  • самолети-
  • ремонт

България може да бъде мост между Русия и НАТО, заяви Караянчева

България ще ремонтира самолети Су-25 - 1

Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода „Авионамс“ и страната ни отправя покана към Русия в ускорени срокове руски инженери и специалисти да се включат в дейностите по ремонта. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата си с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на двудневно официално посещение в Москва.

Цвета Караянчева отбеляза активизирането на двустранните отношения между България и Русия. Тя допълни, че страната ни се стреми да работи в условия на взаимен интерес. Смятаме, че Русия има своето важно място в международния диалог и България като член на Европейския съюз и НАТО може да бъде мост за добри и конструктивни отношения между Русия и тези две организации, подчерта още председателят на българския парламент, съобщиха от пресцентъра на НС.

Цвета Караянчева посочи, че няма пречка да развиваме активно сътрудничество в областите на туризма, селското стопанство, науката и образованието. Тя подчерта, че парламентите на двете страни водят интензивен диалог и си взаимодействат по линия на групите за приятелство.Обсъдихме с г-жа Матвиенко възможностите да се реализират повече конферентни връзки и съвместни конференции между българските и руските парламентаристи, което според нас ще помогне за още по-преки и ефективни контакти, отбеляза председателят на Народното събрание.

Сергей Лавров потвърди, че от септември българските студенти ще могат да работят почасово в Русия, както и че от догодина руската страна ще увеличи броя на стипендиите за български студенти от 225 на 300. Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров акцентира върху интензивните отношенията между България и Русия. Очакваме и министър Захариева да посети страната ни, посочи той. Не трябва да има пречки в отношенията ни, ние сме традиционно близки народи, подчерта Сергей Лавров.

Отбелязано беше, че отношенията между България и Руската федерация се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски връзки между двата народа. Двамата посочиха важността на възможностите за развитие на двустранните отношения в енергетиката и подчертаха, че двете страни полагат усилия за подкрепа на тези отношения. По време на разговора беше припомнено, че диалогът между България и Русия беше потвърден при размяната на визити на българските премиер и президент и по време на срещите им в рамките на различни форуми. Подчертано беше още, че прагматизмът в двустранните отношения личи и от подновената работа на Междуправителствената комисия, като предстои и ново нейно заседание през септември в България.

От руска страна беше приветствана готовността на България да осигури транзита на газ от„Турски поток“ към Европа, което ще помогне на България да укрепи ролята си на европейската газова карта. По време на разговора беше отбелязано и успешното сътрудничество по линия на участието на „Росатом“ в удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Подчертано беше още, че България е поканила „Росатом“ да участва в процедурата за избор на стратегически инвеститор за изграждане на АЕЦ „Белене“.

Цвета Караянчева припомни, че проектът ще бъде реализиран напълно на пазарен принцип и България няма да предоставя държавни гаранции или договори за изкупуване на електроенергия на преференциални цени. На масата на диалога винаги се намира най-добро решение за народите на всички страни, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. По думите ѝ разклонението към България на „Турски поток“ може да се нарича „Балкански поток“. Строежът ще е в съответствие с Трети енергиен пакет на ЕК, добави тя. Председателят на Народното събрание и руският външен министър обсъдиха развитието на туризма. Като пример Цвета Караянчева отново посочи увеличения брой на изнесените бюра за издаване на визи на руски туристи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснак

    25 5 Отговор
    И там ще се осетете колкото газта взехте толкова и самолетите ще ремонтирате може да се окаже,че ще се ремонтират в Турция.

    Коментиран от #8

  • 2 факти

    24 35 Отговор
    ще ремонтира ме 40 годинишни летящи лади.Колкото по надалеч от русия колкова по-добре
  • 3 Ердоган енд бай ви Иван

    22 28 Отговор
    С Русия няма прокопсия.
  • 4 опа

    16 3 Отговор
    Кво стана въртиме сучиме и пак старата песен,по добре рано от колкото късно а беэ хич хептен зле
  • 5 факти

    14 21 Отговор
    най-големия враг на България е просия и джуджето.Лилипутин търси нов конфликт кучето не пуска кокала.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чочаркавица

    12 19 Отговор

    До коментар #1 от "Руснак":

    И ти ще си доволен червено леке такова. Щом и американците продават газта по-евтино от червените боклуци, за какво споразумение става дума. Ще ремонтираме каквото си искаме, щом имаме възможност. Това са работни места и квалификация на кадри. В момента в който стане дума за идеология и политика - вън. С ватенките дори здрависването трябва става с ръкавица за транжиране, за да не ни отхапят пръста.

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Ставрю

    13 5 Отговор
    Смях ще ремонтираме самолети руски ами консервите ф16 кой ще ремонтира акп не вземе завоя в македония и виж албанците го обстреляли и се върне с едно крило. Магистрали сега и мостове почваме.
  • 10 Су-25 е не лоша

    11 7 Отговор
    но стара и много бавна машина. Не си заслужава да се ремонтират, по-добре да се ремонират и модернизират Миг-29!

    Коментиран от #11

  • 11 Това да различни самолети

    16 0 Отговор

    До коментар #10 от "Су-25 е не лоша":

    Су 25 е щурмовик, МИГ 29 е многоцелеви изтребител.

    Коментиран от #13

  • 12 Све

    9 6 Отговор

    До коментар #8 от "Чочаркавица":

    Пурко, Пурко, поне на теб ти е лесно кат си толкова прост
  • 13 Така де

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Това да различни самолети":

    за какво ни е щурмови самолет като нямаме армия? На нас ни трябват дузина изтребители за охрана на въздушното ни пространство, докато дойдат златните Ф-16 към 2030 год.
  • 14 1944

    6 12 Отговор
    в качеството на каква еничарката леля цеца плаща данък русия с нашите пари? робски душици са комунистите. свободата им е чужда. много се страхуват да са свободни.

    Коментиран от #16

  • 15 Къде е тая по-евтината газ

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Чочаркавица":

    Що пакнпоскъпна парното, бе трол гробаджийски. Я кажи да сравним цените, пък ние ще преценим дали е по-евтина?

    Коментиран от #23

  • 16 Яж асфалт и тротоарни плочки

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "1944":

    Чети, бе трол гербав, това са нашите самолети и вместо да плащаме на други да ни ги ремонтират, гледаме да стане у нас, да има работа за нещо различно от асфалтаджия или тротоарни плочки да редим. Не амвриакнеца после да ни благодари за новите ранчботни.места в САЩ. Схващаш ли, ГРОБаджия неграмотен, знаеш ли друго освен асфалт, бетонни павета и рязане на дърва?

    Коментиран от #20

  • 17 вев

    6 12 Отговор
    Българските студенти в Русия по стар обичай,се вербуват от фсб(кгб).Нема лабаво.
  • 18 Нео

    4 10 Отговор
    Факт е, че в България се произвеждат части за ВПК на Русия включително и за самолетите Су! За какви санкции говорим!?! Санкции има единствено от Кремъл към България!
  • 19 Пеньо

    4 8 Отговор
    Естествено Болен Ибриков е част от делегацията. Там вероятно все още се нуждаят от услугите му!

    Коментиран от #21

  • 20 1944

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "Яж асфалт и тротоарни плочки":

    от фабриката за тролове в ленинград се обиждат, ти да видиш. и на гей парада да дойдете, облечени в розово, пак си оставате тъмночервени джендъри комунисти. маскирайте се на бесепари, атакисти, гербери, депесари, демократи, все сте същата утайка на нацията.

    Коментиран от #31

  • 21 1944

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "Пеньо":

    румен пикльото получава актуалните опорки от кремъл. волния хахо е леко в немилост.
  • 22 Гост

    9 3 Отговор
    България една улица не може да ремонтира, самолети ще ремонтира. Наще пак се изхвърлиха като ч....

    Коментиран от #30

  • 23 Реалист

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Къде е тая по-евтината газ":

    Щото в софето топлофикацията требе да се закрие - ще си топлиш з....ка както всеки друг, като си плащаш тока. Тогава няма общи части, аварии, тръби и т.н. Понял бахур?

    Коментиран от #24

  • 24 Пак ли ти

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Кога си живял в град, в апартамент, излизал ли си въобще от селото си? В цивилизованите държави инсталацията не минава през апартаментите за да те изнудват да плаща за.нещо, което не искаш. Даже в ЕС има регламент за това, ама боко тиквуня не прокарва закон, а и не следи да се спазва. А от ЕС си траят щото им е удобен и послушен.
  • 25 jorj

    4 2 Отговор
    Борисов елиминира Цецо, за да може спокойно да лиже Пути, за сметка на което, ще ни направят ядрен саркофаг за 20 - 30, със съхранението на отпадъците 40 милиарда!!!!! За таралясниците Су 25 - 25 милиона, лукоол неплаща данъци въобще, но те са 10 и повече милиарда, за завишените с години цени на газта от русняци след съд не желаем да си вземем дължимато!!!!! И се питаме, защо сме НАЙ-БЕДНИТЕ в ЕС!!!!

    Коментиран от #28

  • 26 jorj

    3 2 Отговор
    PS :250 милиона за ремонт на таралясниците на Пути, но Боко ще каже, че не ни стигат 250 милиона от рамката гласувана в Парламента за F 16 и ще се осерем тотално!!!
  • 27 Голям прос

    4 3 Отговор
    Ще ремонтира ами. Те прехвалените, прескъпи и морално остарели таралясници на САЩ, още не са им построили завода
  • 28 Опа тролчо

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "jorj":

    Половината строящи ядрени реактори в.света избират руското. За американския таралясник го получаваме на двойна цена в сравнение. на Словения и арабите, така че 25 милиона за ремот е нищо работа.Лукойл верно не плаща данъци, ама благодари за това на боко тиквоча, на който се отплащат. А и за всички други, които плащат.на ГРОБ вместо данъци на държавата. А завишените ценина газа не че можеш да ги посочиш, ти дори сега.не знаеш каква е цената, обсче.си мълчиш за тока от Американските ТЕЦ-ове, на.които плашаме по 150 лв за.мегават, вместо по 50 като на.държавния ТЕЦ.
  • 29 Предполагам

    1 0 Отговор
    В завода на Фолксваген ще стават ремонтите
  • 30 На баластра

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Кажи зи го да те разберат
  • 31 Джендари и педофили

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "1944":

    знаеш кои сте и кой кмет ви плаща гей прайда.
  • 32 Голям прос

    1 1 Отговор
    Ама на нас щурмовик не ни трябва. Преди 30г като имахме армия да, сега кого ще щурмуваме?

    Коментиран от #34

  • 33 Инфо

    2 0 Отговор
    Путин е отсвирил Боко, не ще да го види. Затова председателката на парламента преговаря за самолети, атомни централи и пр., които са работа на министерския съвет. Лошо Боко, лошо. Продавай вилата в Барцелона пич.
  • 34 Що за въпрос?

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Голям прос":

    Има кого да щурмуваме - министерства бол.
  • 35 Балканец

    0 2 Отговор
    Време е за Обединени Славянски Народи (ОСН)!
  • 36 Който е прост

    2 0 Отговор
    гой става мост, караянче...
  • 37 ДЕДО

    1 0 Отговор
    Пази Боже!Ще падат като круши!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания