Last news in Fakti

26 Юни, 2019 09:10 1 391 14

Опозицията в Грузия бойкотира парламента

  • грузия-
  • опозиция-
  • бойкот-
  • парламент-
  • протести-
  • русия

Управляващата партия е твърде приятелски настроена към Русия

Опозицията в Грузия бойкотира парламента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опозиционните депутати напуснаха парламента в Грузия, след като управляващата партия игнорира исканията им за оставка на министъра на вътрешните работи заради насилственото потушаване на протестите в центъра на столицата, предаде AP.

Тълпи от протестиращи се опитаха да нахлуят в сградата на парламента в четвъртък, разгневени от факта, че депутат от руската Дума, гостуващ в Грузия, е седнал на мястото на председателя по време на международен форум в парламентарната зала и е говорил на руски. Полицията разпръсна тълпата със сълзотворен газ и гумени куршуми, ранявайки над 240 души. Оттогава протестите пред парламента не стихват.

Според демонстрантите управляващата партия е твърде приятелски настроена към Русия. Правителството вече прие едно от исканията на опозицията - следващите парламентарни избори да се състоят по чисто пропорционална система, без праг за влизане в парламента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    15 6 Отговор
    Унгарския,, Филантроп'' си е развързал кисията в Грузия.
  • 2 Николас

    13 6 Отговор
    И там си имат евтина соросня! От фондация,, Продажно общество " ги финансират.

    Коментиран от #6

  • 3 Даммммм

    9 1 Отговор
    Ааааа ето кьде е ключа от бараката--управляващата партия била настроена добре кьм Русия--еми нали грузинците го избират тоя парламент бе-що сега опозицията пищи??? Или чакаха само повод и пари от НПО тата на рептила Сорос. То и оная хухавела президента им каза че Русия им е враг-а сега реве-що така бе Путине-що спря руските туристи-не е честно...Ама сега Русия им спира и вината и пак ще има революция в Грузия.
  • 4 Бесен Язовец

    9 1 Отговор
    Време е от БНТ да пратят онази дебелата въодушевената от Истанбул за кореспондент в Тбилиси, от Нова да пратя онази от Париж където е претърпяла мимикрия и си е въобразила че е французойка и дори вече говори български език с акцент!
  • 5 Kcaniba

    10 7 Отговор
    Всичкото соросня - бегом марш в джорджия!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Читател

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Николас":

    И там си имат недоправни путинофили...

    Коментиран от #7

  • 7 Чукча

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    Ама са избрани от целия народ в парламента, а не евтини наемни драскачи като теб, претендиращи че някой трябва да взима мнението им на сериозно.
  • 8 Наско

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    А ти на доктор и да не забравяш хапчетата. Защо всички, които не харесват Русия са измет, подлоги, джендъри и т.н. Не може ли да са нормални хора, които просто не харесват РУСИЯ и САЩ. Когато взеха Южна Осетия и Абхазия и ги прочистиха от грузинци, къде бяхте такива като теб. Или на Русия и е позволено всичко. Плювате Америка, но сте един дол дренки. А такива като теб са срам за България. Като искаш границата е отворена и можеш да отидеш в Русия. Но спри да обиждаш останалите хора, че имат различно мнение от твоето. Може пък те да са прави. Сляпо благоволение и преклонение не е по-добро и съчетано с бясното отричане и злоба към другите води до тежки психически изкривявания.

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 9 Саше нали си знаеш

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наско":

    Южна осетия, Абхазия, Крим и Украйна, Чечня и случващото се в Беларус са все опити на краварите да установят марионетни правителства и да сменят зоната на влияние или пък да преизвикат военни конфликт с.цел да отслабят руските позиции. А крайната цел е да колонизират Русия както са ни колонизирали нас. Е за това нямам нищо против руснаците да ползват всички средства за да се защитават от краварите. Колкото повече ги гърчат, толкова повече им отслабва силата и може да вземем да се откъснем от тяхния колониализъм.
  • 10 цако

    1 0 Отговор
    Цаката му е да съберат шилата в една торба и да ги убедят безспорно и безапелационно да си вървят в къщи.
  • 11 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    И "ОПОЗИЦИЯТА" В БЪЛГАРИЯ БОЙКОТИРА ПАРЛАМЕНТА И СЕГА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИ ДЪЛГОВЕТЕ -ЗАЩОТО ПОХАРЧИЛА ВСИЧКО ЗА "АГИТАЦИЯ" !!! ЕХ ЦРУ-ЦРУ ИМАТЕ 800 МИЛИАРДА ЗА ДАЛАВЕРИ И ПАК САМО Л--НА !?!?!?
  • 12 Kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Наско":

    Защото иудите сте само вие - измет, подлоги, джендъри и т.н. Не може ли да са нормални хора, които просто не харесват РУСИЯ.... не, неможе, защото не сте нормални!!
    И най вече - необразовани!!!
    При разпада на СССР, Съюзните републики получиха свобода, а Автономните републики, в състава им, не получиха!!! Въпрос, защо??
    За Грузия и Уцраина може независимост, а за Автономни републики Крим, Осетия и Абхазия не може!!!
    Те насилствено бяха вкарани в състава на Грузия и Уцраина!!
    Четете соросня неграмотна!!
    Защо за едни може свобоода, а на сталинските окупирани републики не може!???
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ???

    1 0 Отговор
    Вижте разположението на Грузия на картата и си правете изводите! Има ли външна намеса или не?