Last news in Fakti

26 Юни, 2019 09:49 3 362 11

Северна Корея: САЩ не могат да ни уплашат

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • пхенян-
  • сащ-
  • санкции

Пхенян заяви, че няма да отстъпи пред санкциите на Вашингтон

Северна Корея: САЩ не могат да ни уплашат - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея заяви, че няма да отстъпи пред санкциите на САЩ и обвини Вашингтон, че се опитва да я постави на колене, предаде АР.

Министерството на външните работи на КНДР обвини САЩ във враждебност към Пхенян и приведе като примери за това неотдавнашните американски доклади за предполагаем трафик на хора и религиозни репресии в Северна Корея. Цитирано бе и изявление на държавния секретар Майк Помпео, че над 80 процента от севернокорейската икономика е под ударите на санкции.

Министерството заяви, че всички това показва "необузданото желание на САЩ да поставят Северна Корея на колене чрез санкции, а натискът не само че не намалява изобщо, а се засилва, и то още по-неприкрито".

Дипломатическото ведомство на Пхенян посочи, че КНДР "не е страна, която ще отстъпи пред санкциите".

Това изявление напомня за пореден път, че Северна Корея продължава да изпитва недоверие към САЩ, въпреки че лидерът Ким Чен Ун и президентът Доналд Тръмп неотдавна си размениха писма. Това показва, че двамата лидери се надяват да продължат дипломацията, макар че след провалилата се двустранна среща на върха в Ханой не е известно да е имало други официални срещи между двете страни.

Северна Корея: САЩ не могат да ни уплашат

В събота Тръмп пристига на двудневна визита в Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сопаджиев

    15 5 Отговор
    Още един куражлия.
  • 2 КНДР е световна сила

    23 10 Отговор
    Малка страна, колкото България, но с горд, трудолюбив и образован народ, воден от истинска комунистическа партия и желязна държавна сигурност. Единствената независима страна в света с която всеки е длъжен да се съобразява. Дали от страх или от дружески чувства, все едно.

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Шабан

    15 6 Отговор
    Eй, тия хамериканци съвсем се самозабравиха. Заради една летяща тенекия са готови да затрият хиляди дори милиони човешки животи! Явно тяхната ценностна система е такава че, ценят повече тенекиите си от човешкият живот! За тях хората са нищо, просто дресирани маймуни длъжни да работят за "чуждо щастие"!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Не Шабанчо

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Шабан":

    Ценят парите! И то повече от всичко на света! Готови са да унищожат цели надоди за да се напишат. Спира ги само това, че ако избият много хора няма да има кого да ограбват!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гледач

    7 4 Отговор
    Северна корея са държава за разлика от БЪЛГАРИЯ. От Сащ се насира само БОЙКО борисов .
  • 8 Erectus Maxsimus

    6 6 Отговор
    Стегайте багажа и към Северна Корея,какво правите още в България,щом плюете по нея.
  • 9 phphph

    5 5 Отговор
    Много смели ама като разбраха ,че ще има помощи с ориз ..преди това глад..и смелоста им беше намаляла малко..барут и стомана не се ядат ..ама народа им докато трае диктатурата така ще си сърбат супата..

    Коментиран от #10

  • 10 Вакъф

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "phphph":

    Тия са същите като манафите, хем гладни, хем оръжия сакат.
  • 11 Психиатър

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "КНДР е световна сила":

    Пий си редовно хапчетата бе!
Новини по държави: