Last news in Fakti

26 Юни, 2019 10:16 6 720 7

Забраниха електронните цигари в...

  • електронни цигари-
  • сан франциско-
  • тютюнопушене-
  • тютюн

Мярката на градския съвет в Сан Франциско се въвежда за пръв път в САЩ

Забраниха електронните цигари в... - 1
Снимка: Shutterstock

Градският съвет на Сан Франциско гласува временно да бъде забранена продажбата на електронни цигари. Подобна мярка се въвежда за пръв път в американски град, предаде ДПА.

Забраната гласи, че "в Сан Франциско никой няма да има право да продава или дистрибутира електронни цигари на никого", освен ако продуктът е проверен и одобрен от Управлението за контрол над
храните и лекарствата (УКХЛ) на САЩ.

По-рано този месец УКХЛ издаде директива, според която производителите на електронни цигари трябва да кандидатстват за одобрение, преди да започнат да продават продуктите си.

Защитниците на забраната изтъкват растящия брой потребители на електронни цигари сред пълнолетното население, особено привлечени от продуктите с различни аромати.

Производителите отвръщат, че електронните цигари имат за цел да намалят вредите от тютюнопушенето и че целевата им група са пушачите, които искат да откажат пушенето.

Забраната влиза в сила 30 дни след подписването ѝ от кмета на града, но се очаква да започне да действа в пълна степен след около половин година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пострадал

    16 4 Отговор
    На двама мои колеги започнаха да им кървят венците и двама различни зъболекари потвърдиха че е от тоя боклук

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Производител, (заинтересован "рииш ли")

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пострадал":

    Но КАК????? Ние ви помагаме, За бога!!!!!
  • 3 плевен

    5 4 Отговор
    Някой ще обясни ли на мен неграмотния, какво точно й е лошото на електронната цигара. Иначе, погледнато отстрани, ситуацията е смешна точно толкова, колкото с наркотиците. Забранено е да се продава, ама може да се ползват.Гнилото се лекува с изгаряне до здраво месо.

    Коментиран от #4

  • 4 не че е лошо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    Ами предполагам,че защото не е цигара.Идеята е,като е цигара,цигара да е.Нещо като с киселото мляко от палмово масло.Иначе аз не пуша,така че може и да съм се пообъркал малко.
  • 5 Гледач

    6 5 Отговор
    Само в България хората си мислят че са безвредни

    Коментиран от #6

  • 6 др.Марлборо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гледач":

    Те са безвредни!И за това закопаха филип Морис, какви ли не лъжи се изписаха в пресата.Плащани от цигарените монополи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.