26 Юни, 2019 17:00 4 586 42

Сваленият дрон е бил открит в ирански води

  • иран-
  • дрон-
  • военни

Действията на Иран били сигнал за региона

Сваленият дрон е бил открит в ирански води - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сваленият от Иран американски дрон е бил открит 6 км. навътре в иранските териториални води, съобщи Tasnim.

Информацията се позовава на иранския бригаден генерал Маджид Фахри, ръководител на географската организация към иранските въоръжени сили.

„След свалянето на дрона бяха предприети действия и беше установено местонахождението му. Безпилотният самолет определено беше в ирански води“, заяви Фахри.

Според ирански депутат свалянето на дрона е било послание към региона, че иранската държава може да се защитава със собствени средства. Ирански представители обявиха, че не искат конфликт със САЩ, но и че са готови да се защитават.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    109 16 Отговор
    Няма значение каде е открит.Има значение че краварите дрънкат оръжие и заплашват световния МИР
  • 2 123

    74 13 Отговор
    Краварите разбират само от бой колкото по скоро толкова по добре за света.

    Коментиран от #12

  • 3 пак ли

    7 26 Отговор
    Не го ли откриха някакви рибари вчера?
  • 4 гост

    19 83 Отговор
    Тия май си мислят , че всички са прости като тях !!! Дрон летящ на
    7-8 000 метра височина със скорост 8-900 км/ч само докато пада може да измине 50-100 км хоризонтално !!! Те какво искат да падне отвесно ??? По-скоро това доказва имен но , че е бил ИЗВЪН иранското пространство , иначе щеше да е не на 6 , а на 60 км навътре !!!!

    Коментиран от #6, #7, #8, #10, #14, #16, #18, #30

  • 5 К. за БХК на евреина Сорос

    44 11 Отговор
    Нагли американски жидове, яжте фекалии.
  • 6 Да си знаеш "експерте"

    75 11 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Явно ти си от "умните" тук-дрона е на парчета бе троле умен-и пада надолу като круша-парче по парче...А не е планирал та да може да мине такива километри..То затова хората казват-"винаги простия прьв обижда сьс думата "прост"...То бива да сте пьрвични и елементарни-ама чак пьк толкова не бива. Спрете да се излагате по форумите-явно че сте продукт на новото време-ама поне малко мислете бе.
  • 7 Хари

    58 11 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ти да не мислиш, че като са го думнали с ракетата, продължава да лети, а не се разпада на парчета? И от къде си сигурен, че са го думнали на влизане, а не на излизане? Голям аналист си. 😇
  • 8 А стига бе

    42 9 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Пууу колко си умен-изтрепа цацата с лопатата хаахахахааахаха
  • 9 Случаен

    49 6 Отговор
    Това дали е бил в тези или онези води не променя нищо. Това е американски разузнавателен самолет, който лети около Иран, едва ли за да изследва иранския планктон. Ако беше около водите на САЩ тия щяха да го свалят на 300 км от тях. Ясно е като бял ден какво е. Сега се знае и чие е .
  • 10 кристи

    52 8 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Това ''изминаване'' се нарича планиране.Когато въздушния съд е ударен с ракета се нарушава аеродинамиката и планирането е невъзможно.Това,което си прочел е за самолети останали без гориво или друга авария по двигателите.Например средномагистрален самолет на височина 10000м със скорост 800км може да планира в радиус около 170км заменяйки височина за скорост.Разбирам симпатията ти към най голямото зло на земята САЩ все пак

    Коментиран от #20

  • 11 Шойгу

    47 8 Отговор
    Дронът е думнат вероятно с иранско копие на БУК, демек 70 кг. бойна част и хиляди осколки. Дронът буквално е направен на дреп. Снимките на частите показват, че обшивката му е пчелна пита от полимери, явно някаква "стелт" технология за радиопрозрачност. Соросоидите може да поразсъждават как изостанали фанатици са успели да засекат и свалят "стелт" машина за 200 милиона долара?

    Коментиран от #13

  • 12 Оберстгрупенфюрер

    9 31 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Всички тук сте психично болни евреи, които сте си внушили, че сте русофили, руснаци и русофоби, плюещи се денонощно в този арменско-еврейски сайт.Нужно ви е масирано водене "на баня" в газовите камери.

    Коментиран от #17, #34

  • 13 до Шойгу

    11 40 Отговор

    До коментар #11 от "Шойгу":

    Каскет - кой ви излъга че тоя дрон е стелт - това нова опорка от позитано ли е ?!? :) Ех мъко , мъко рубладжийска - край нямаш ... :)

    Коментиран от #15, #19

  • 14 Гост

    38 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Много си глупав бе Саше! Ма много! Ти ютия да си видял да планира 50-100 километра!? Как нещо на парчета ще измине толкова път бе Саше? Айде да включим главата за малко в тая жега, а?
  • 15 ERASER

    20 4 Отговор

    До коментар #13 от "до Шойгу":

    Не се прави на по умен от колкото си глуПЕНДЕР
  • 16 онзи

    25 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да планира самолета колко да планира....най-много до вашето село да стигне,колкото да ти бутне външнио клозет...или да гътне кочината и да ти избега прасето и цяла зима глад и молитва...
  • 17 зъркел

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Оберстгрупенфюрер":

    Защо реши, че сме за крматоруиум и лагер, че сме евреи? Защо считал, че Райха на SS е най-доброто. И защо считал, че който не мрази Русия е за трепане? Фактите показаха, че Райха е пълен с престъпления, спекула, лъжа от върха до долу.
  • 18 Сменяй бързо ника

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    От гост на прост
  • 19 Бачо Киро

    25 3 Отговор

    До коментар #13 от "до Шойгу":

    Дронът е RQ-4A Global Hawk BAMS-D, не е стелт, но е бъкан с електроника, AESA, HISAR и тн и уж дори самостоятелно би трябвало да може да се пази и от подвижни мишени... Да го думнат чалми с пушката на дядо им с предно пълнене верно е за смях... Дрон който има все пак 18000м височина на летене...
    Дронът покрива 100 000 кв км на ден, територията на България е 110 993.6 кв км.... А сега познай дали е обикалял над морето или над Иран и дали не е думнат на излизане....

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Мен

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "кристи":

    Ще планира това хвърчило ако го уцеля с камък. Одарен от ракета най вероятно ще го раздроби. И ще пада като падащи камъни.
  • 21 ГАЛЕВ

    20 4 Отговор
    САЩ СА УБИИЦИ ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ НО ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ТЪРСЕНОТО -ЦЯЛ СВЯТ СЕ МОЛИ СРЕЩУ ТЯХ.СЛАВА НА РУСИЯ
  • 22 Мен

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    Абсолютно си прав,колега.
  • 23 Borislav Popov

    4 14 Отговор
    Въпрос до русофилските прокариоти - ще го бъде ли ГЛОНАСС или няма да го бъде??? Защо ви няма в темата??? Памперсите ли свършихте?

    Коментиран от #32

  • 24 Шойгу

    18 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    Затова написах "стелт" в кавички. На мен друго ми е инетересно - ако е вярно, че дронът е бил придружаван от "Посейдон", това е самолет с мощна система за РЕБ - дори и те не са успели да заглушат радара на ракетата, който се включва в крайната фаза на полета. Все повече започвам да мисля, че пръст тук имат и руски "съветници". Не пишат с какво е думнат дрона, но Иран разполага със своя разработка на С-300 - Bavar 373. Един от вариантите на това ПВО са 4 малки ракети в една тръба, точно за такива "дребни" цели като свалената "птица".
  • 25 Барчо

    15 1 Отговор
    По принцип не съм сигурен, че за подобни разузнавателни машини трябва да важи правилото за "международно въздушно пространство", защото на практика високо технологичните камери могат да заснемат на достатъчно голямо разстояние. Така се получава, че на теория си лети по правилата, но на практика от съответната височина си снима огромна част от територията на самата държава-цел. Според мен е същото като ако снимаш някого на улицата без негово разрешение му нарушаваш личното пространство и може да те съди. Мисля че трябва да има отделно ограничение на летене на всички такива разузнавателни самолети, независимо дали са дронове или пилотирани в зависимост от техническите и характеристики. да бъдат сваляни според тях, независимо че са в международни.

    Коментиран от #27

  • 26 Мадлин Олбрайт

    12 2 Отговор
    Разбира се, че е бил в ирански територялни води.
  • 27 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Барчо":

    боже ,да знаеш че ,,международната демократична общност,,,засега изобщо не я вълнува този въпрос,защотоТЯ разузнава и нарушава...Виж,ако бе обратното ,ооооо що рев и инициативи щяха да се пръкнат за нула време....и тролско квичене и грухтене.

    Коментиран от #28

  • 28 Барчо

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "ТОЧКАТА":

    На повечето тук и е ясно това. Чешем си езиците. На някои и се иска едно, на други друго, но се случва нещо съвсем различно и то става независимо тук кой какво му се иска.
  • 29 Бай дончо баш говвдаря

    7 3 Отговор
    Дрон или не, Стелт или не, в ирански води или не, с модерно или остаряло ПВО, важното е че аз си сипя заплахи в туирър, а иранците ми свалят самолетите.... сороснята, помагайте че да не ставам само аз за смях.
  • 30 Откачалко,

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    стана за смях. Кух си, като топче за пинг - понк.
  • 31 onq s konq

    3 10 Отговор
    КОЛКО ПЪТИ Руски самолети в Близкото минало нарушаваха Бълг. въздушно пространство - НИЕ СТРЕЛЯХМЕ ЛИ като пълноправна Натовска държава?А КОЛКО ПЪТИ Турски самолети нарушават Гръцкото пространство-ИМА ЛИ СТРЕЛБА?А Турция като свали Руския самолет - Русия нападна ли я,или й...прости?И тук не става въпрос че "някой го е страх от някого и пълни памперси",а ЗА ОТГОВОРНОСТ КЪМ СВЕТОВНИЯ МИР!!!Та независимо че че Свет. Общественост нормално ще вярва на НАТО а не на някакъв ГАДЖАЛ С ПАГОНИ,проблемът е ИРАН СИ ПОЗВОЛЯВА ДА СТРЕЛЯ ДОРИ И ДРОНЪТ ДА Е БИЛ В НЕГОВО ПРОСТРАНСТВО.

    Коментиран от #33, #35, #36

  • 32 Бай Шиле

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Здравей УБорка! Ще получиш нервна криза от толкова напъване! Ей така да ти кажа, че вие троловете сте като плъховете. Затова на хванат плъх му се забива една игла в опашката, за да квичи и другите да избягат!
  • 33 Баба Вуна

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Бягай в кошарата, пардон до " Кошарите" нали знаеш къде са? Там в посолството ще ти дадът малко зоб!
  • 34 123

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Оберстгрупенфюрер":

    А вие се нужда да набраните прасетата в Белене
  • 35 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Ще извиняваш, но бъркаш малко. Не знам колко пъти руснаците са нарушавали нашето въздушно пространство, но знам защо не е свален нито един самолет. Руснаците не са ни заплашвали и не са имали никакви претенции към нас. За в бъдеще дори и да имаме някакви търкания с тях поради причината, че сме в НАТО, едва ли ще и зпратим и един войник срещу тях. Това го знаят и те и ние. Що се отнася до сваления американски дрон, то напълно правилно са го думнали. Американците заплашват Иран дори и с военна интервенция. Това значи, че сега събират разузнавателни данни, които да се ползват в последствие. Нямат нищо общо нашите случки и тези с Иран и УСАта.

    Коментиран от #37

  • 36 падналия ангел

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Нито веднъж не са нарушавали въздушното ни пространство!
  • 37 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #35 от "Барчо":

    Категорично не съм съгласен с теб че Русия не е имала никакви претенции към нас,а напротив- ВИНАГИ НИ Е СМЯТАЛА за "тяхна територия"/45 години/ и дори и след влизането ни в ЕС и НАТО не е спирала с ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ДОМОГВАНИЯ И ХИБРИДНА ВОЙНА.И тук не е въпросът дали НИЕ ще изпратим войници срещу Русия,а че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО цялата ни територия е НА ПРИЦЕЛ НА РУСКИТЕ РАКЕТИ поради факта че има АМЕР. БАЗИ НА НАША ЗЕМЯ.А освен че какво има в момента в тях НИКОЙ В БГ НЕ ЗНАЕ,за 0 време НАТО е в състояние да дислоцира ОГРОМНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ОГНЕВА МОЩ У НАС И В РУМЪНИЯ така,както в момента около Иран.

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "onq s konq":

    Само не ми говори за тези 45 години като цяло. Живял съм в това време и много добре знам какво съм видял какво е било да речем от 1970 г насам. Знам много добре какво е и след 1989 г до сега. Писна ми да правя сравнения. А ти точно стигаш до моя извод. Има американски бази у нас и имаме проблеми. Щом не се тръби за яки оръжия на наша територия, значи ги няма. Скрито покрито няма как да има. Така че ни нямаме проблеми с Русия. Те също за сега нямат. Не сме цел. Ако бяхме цел за тях, нали се сещаш, че обора щеше да свали всеки руски самолет, който е нарушил нашето въздушно пространство със сериозна разузнавателна или друга цел. Ако си направиш справка ще видиш, че по времето на студената война преди 1989 г доста американски самолети и руски и други военни самолети са сваляни и нищо не се е случвало. Като война например.

    Коментиран от #39

  • 39 Абе хора

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Барчо":

    Какво се занимавате дас отговаряте на коня и другите тролове. Да си дрънкат лъжите, отговаряйте им с истини за американците и да лаят те по вас да видим кво.ще кажат.
  • 40 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "onq s konq":

    Кобилкин, ай стига с тази мозъчна еякулация! Причини си вакуум в черепната кухина!
  • 41 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Да, може да е в ирански води сега, но като го гръмнаха, все още бе на 30 километра югоизточно от Вашингтон. Кого ще баламосват иранците ?
  • 42 Котьо

    1 1 Отговор
    Ясно е ,че арабина ще излъже.
    Арабите винаги са готови да ти забият нож в гърбът.
    Имах приятел арабин-накрая ме завлече с пари и все обещаваше,че ще ги върне.
    Да му вярвам ли?

    ....
    Арабин и истина....