Last news in Fakti

27 Юни, 2019 09:20 2 807 35

Руски самолет излезе от пистата! Пилотите загинаха

  • пилоти-
  • русия-
  • самолет-
  • трагедия-
  • писта-
  • бурятия-
  • нижнеангарск

За щастие пасажерите са невредими

Руски самолет излезе от пистата! Пилотите загинаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски пътнически самолет Ан-24 извърши аварийно кацане в северната част на руската република Бурятия. Двамата пилоти загинаха, но пътниците са живи, съобщи ТАСС. Агенцията се позовава на прессекретаря на президента на Бурятия Алексей Фишев.

Самолетът е кацнал на летището в Нижнеангарск. Спасени са 42 възрастни и едно дете. ТАСС предаде, че 21 от пътниците са пострадали. Оказана им е медицинска помощ.

Самолетът на авиокомпания "Ангара" е излетял от Нижнеангарск за Улан Уде по-рано тази сутрин. След излитането единият двигател отказал и екипажът взел решение да се върне на летището. По предварителна информация при кацането машината излязла от пистата и се сблъскала с постройка, след което избухнал пожар.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 22 Отговор
    Поредния летящ Москвич ...

    Коментиран от #17

  • 2 Random

    15 9 Отговор
    Ан не бяха ли украински?

    Коментиран от #7

  • 3 Borislav Popov

    18 23 Отговор
    Тия праисторически таратайки до кога ще ги търкалят? Ама като няма денги за Боинг е така де. Санкции до дупка за северно нигерийците!

    Коментиран от #9, #12, #35

  • 4 Bahti

    15 20 Отговор
    Вчера спряха ГЛОНАСС заради западните санкции, днес вече почват тотал щетите по самальотите. Ех тъжни дни за руските джендърчета. И в тази новина ще цъкат анонимно минуси.
  • 5 Boxer

    12 2 Отговор
    Явно имат проблем и подготовката на пилотите... С един двигател, самолетът може да лети и да каца. Паниката може доста да усложни нещата, но пък отстрани е лесно да си спокоен...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Borislav Popov

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Като стане дума за Мрията, Ан са руски, ама като падне някой и Ан автоматично стават украински. Логика на рускогъз близолизец.
  • 8 Behemoth

    10 8 Отговор
    Отново руски герои спасили пасажерите с цената на живота си ...ако бяха американци щяха да се завъртят и да се ударят с корпуса ..

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Бесен Язовец

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Така е, пари за разработки и производство за нови самолети - изтребители, ракети и танкове, руснаците имат, а това, че самолетния парк на гражданската им авиация е капитално овехтял, това тях не ги вълнува много. За руските власти е много важно да са защитени руснаците от така наречения, митичен външен враг, а пасажирите от вътрешните линии, дет се вика, кучетата ги яли.

    Коментиран от #15, #28

  • 10 NWO

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Ако беше инцидент с американски самолет нямаше да коментираш така.
    "Героите" щеше да ги оприличиш по друг начин.
  • 11 Бай Хой

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Ей, дженди, влез в Ютуба и напиши - ! "Чудо на Гудзоне: пилот посадил самолет на воду и спас 155 человек", изгледай видеото и не пиши други път тука, подобни простотии.

    Коментиран от #13

  • 12 ТАС

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Боинг нямат толкова малки самолети. Повече съвременни самолети имат многократно по големи изисквания към пистите и условията за гариране. Погледни правителствения Фалкон не може да си прибере колесника щот е седял на открито. АН-24 може да каца на писти на, които Боингите не могат да припарят. АН-24 може да каца на грунд и трева. Вярно е, че АН-24 е много стара машина спряна е от през 1976. На практика тя се използва едва ли не, като автобус във Сибир. Районите, където оперира можеш да ги сравняваш със Аляска и северните райони на Канада(и там се ползват на подобни години самолети). Места където не е изгодно ни да направиш асфалтов път, нито ЖП, нито хубави летища, но живеят хора. Лачените Боинги на такива места не ходят, а и да искат не могат.

    Коментиран от #14

  • 13 Behemoth

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Бай Хой":

    Ама си прост ,а?

    Коментиран от #16, #20

  • 14 Бай Хой

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "ТАС":

    Ми да ги бракуват тези остарели Ан-ове и да си купят нови модерни Бомбардие-та бе, какво пари ли нямат, нали уж са най богатата страна в света !??

    Коментиран от #22

  • 15 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Капитално овехтял? Не мисля. Аерфолофт летят с доста по-нови самолети от някои европейски превозвачи. Като парка им включва самолети като Еърбъс А320, А330, Бойнг 737, 777 и от другата година пристигат 14 бройки от свръхмодерният Еърбъс А350, с който оперират не много компании. Нека да погледнем и Сиберия S7. Оперират със задоволителен брой чистно нови Еърбъс А320 НЕО. Също мечта за много други. Норд уинд? Отново А320 и Бойнг 777, доказан като един от най-безопасните самолети. А със самолети подобни на АН-24 и западните му еквиваленти, инциденти стават всеки ден и навсякъде по света. Просто потърси в интернет репортите. Има ги официално.

    Коментиран от #19

  • 16 Бай Хой

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Ти си прост, на гледай дженди и слушай, ко ти пее радиото - https://www.youtube.com/watch?v=JsqTEVzRq9o
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 outlander

    8 11 Отговор
    Вчера някакъв русофилистик се напъваше да ни обяснява за ислямската руслямистанска техника колко надеждна била и колко напред били азиатските примати с техниката. Не само че не става за нищо тая сдялана с теслата техника, ами азиатските примати и за пилоти не стават. Що тия степни варвари не вземат да си наемат пилоти от цивилизацията, а продължават да бухат луди пари в хибридни войни и да убиват собственото си племе?
  • 19 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Майни ги тия Аерофлоти, Сиберии и другите по известни компании, които са международен статус. Визирам, основно самолетите за вътрешните линии, овехтяли са, не се опъвай сега ! Значи бедна ти е фантазията, колко компании в Русия се занимават с вътрешни превози на пътници и какви им са самолетните паркове!

    Коментиран от #24

  • 20 Бай Хой

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    Ко стана ра, къде избяга ??
  • 21 Окуража ме

    4 0 Отговор
    човечността на много от пишещите тук братя, изключително много са загрижени за руската авиация.
  • 22 ТАС

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Хой":

    Виж условията за експлоатация на Бомбардие и условията в Ррусия и тогава пиши(атмосферни, писти обслужване и др.). А и кой нормален човек, ще вземе нещо от някой който му налага санкции непрекъснато и може да приземи самолетите му заради части . Бомбардие стана собственост на Боинг.

    Руснаците не са толкова тъпи като нас да вземат самолет със само един доставчик на въоръжение и части.

    Коментиран от #27

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ТАС

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    А колко такива малки компании има във САЩ. Със самолети на подобни години за вътрешни полети. Това не го знаеш. До скоро вървеше филм по Национал географик и дискавари за такава компания със 10 -тина самолета на подобни години. Един и същ самолет единия ден е товарен, а другия пътнически и изпълнява редовни пътнически полети. Не сравнявай градове, като Ню Йорк със район 3 пъти по голям от Българя и 7 пъти по-малко населения(нямат милион)

    Коментиран от #25

  • 25 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "ТАС":

    Чакай ве, какво общо има тук САЩ, сега нали си говорим за руските авиакопмании ? Ти сега още малко, кът няма какво да кажеш и за негрите ще вметнеш тук дето американците ги биели и за индианците дет ги избили и бла, бла..) Аре махай се от главата ми, с промити мозъци като теб не си губя времето, да им доказвам, че сестрите им не са коври. Хау !

    Коментиран от #26

  • 26 ТАС

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    Нали навираш американски стандарти и продукти, като най-доброто. Просто ти правя сравнение с САЩ, но на същото ниво. А не , като теб с големите конпании.

    Коментиран от #29

  • 27 Бай Хой

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "ТАС":

    Е, какво ми шпрехаш тук за условия на експлоатация, писти и климат бе, охлюв ? Знаеш ли в какви условия работят Бомбардие в канадския далечен север и в Аляска бе, експерДе ?? Ти да не си мислиш, че там по пистите, червени килимчета им постилат, та да се приземяват ? Пълен профан си в тази област и затова не желая даже и да споря с теб на тая тема, понеже не ми се ще да ти чета и по нататък тъпотиите, аз съм до тук !

    Коментиран от #33

  • 28 Бесен Язовец

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Помниш ли онзи ден се удариха два фийтъра на UK а помнош че Бойнг свалиха самолетит 777 и 737 заради дефекти помниш ли? Ъъъъъъ?

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 onq s konq

    2 1 Отговор
    Имам пилешки гърди по рождение и не ме взеха в казармата заради този дефект, интересува ме с възраста ще де оправят ли?

    Коментиран от #34

  • 31 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    А ти бе, каскет, помниш ли ко стана по онзи ден, как изгоря Суперджетчето и колко човека живи изгоряха, ъъъъ ?? А когато на връх Коледа, Ту-то се цъмбурна в Черно море до Сочи, забрави ли, а колко човека загинаха тогава, пак ли забрави, ъъъъ ???
  • 32 Rado

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Това може да не е за дълго. Нали Путин се пъне да прави "руски" интернет, пък и като чу и за интернет сателитите на Мъск мислят и наказания за гражданите, които използват достъп до свободния интернет.
  • 33 ТАС

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Хой":

    То си личи и ти, колко си в час. Пишман специалисте подхлъзвам, а ти не ме закопаваш на плитко. Бомбардиер е собственост на Аербус а не на Боинг.
  • 34 Мамолог

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "onq s konq":

    Нали вече ти казах. Като пораснеш и ще станат "кокоши". Даже някой може и да ги хареса.
  • 35 Боиг 737МАХ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Къде ви е боинга бе, тролове соросоидни - паркингите при колите, търсят още дефекти да прикрият, че да продължат да ги шиткат. Как тогава някой да си купи боинг. Дори и пари да даде, те не могат да мръднат от паркинга с колите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания