28 Юни, 2019 09:54 3 557 12

Кметът обеща: Истанбул без клаксони и предимство за пешеходците (СНИМКИ)

  • турция-
  • истанбул-
  • кмет-
  • реджеп ердоган-
  • екрем имамоглу

Церемонията по встъпването в длъжност на Екрем Имамоглу прерасна в многолюден митинг

Кметът обеща: Истанбул без клаксони и предимство за пешеходците (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Такова ликуване общинарите в Истанбул не помнят от много години. Церемонията по встъпването в длъжност на новия кмет на Истанбул Екрем Имамоглу прерасна в многолюден митинг.

В неделя Имамоглу за втори път спечели кметския пост, който му бе отнет след касирането на изборите през март. Този път той победи с преднина от около 800 хиляди бюлетини /54,21 на сто според неофициални резултати/ срещу кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм /44,99 на сто/.

Имамоглу в следобедните часове получи за втори път кметските правомощия от областната избирателна комисия. Съпругата му Дилек и съветниците придружаваха новия градоначалник.

Пред сградата на Истанбулската голяма община в Сарачхане хиляди хора очакваха Имамоглу.

Кметът обеща: Истанбул без клаксони и предимство за пешеходците (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хиляди хора приветстваха Имамоглу с дълго нестихващи възгласи "Всичко ще бъде много хубаво" /предизборния лозунг на Имамоглу/ и "Добре дошъл, кмете, ние сме с теб".

В реч пред насъбралото се многолюдно множество Имамоглу благодари на истанбулци за високото доверие.

"Всички заедно поправихме вредата, която бе нанесена на нашата демокрация", каза Имамоглу. "В съответствие със законите ще разпределям благата на 16-милионния Истанбул. Ще се посветя на децата и младите хора в този град. Ние нямаме лукса да губим време, трябва да работим денем и нощем. Искам да ми помогнете, за да възродим заедно този град", каза той.

Новият градоначалник обеща да изкорени партизанщината, разхищенията и корупцията, както беше обещал в предизборната кампания.

Кметът обеща: Истанбул без клаксони и предимство за пешеходците (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Имамоглу посочи и някои правила, които по думите му ще се въведат в Истанбул: "Няма да има повече клаксони, водачите няма да изхвърлят през прозорците на колите си боклук, пешеходците ще имат предимство на пътя, ще превърнем нашия град в цивилизован град с волята и усилията на всички", изброи той правила, които медиите определиха като "Законите на Имамоглу".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туркофилски паразит

    7 3 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 2 Реалист

    14 14 Отговор
    еКрем ИмаМоглу е светлото бъдеще пред туркя. Ако успее да задържи силната подкрепа от обикновените хора от градовете, ще свали ердомуза от престола и ще преустанови кражбите му. Цялото семейство на ердомуза са апаш до апаша - синовете, той, зетя и оня грозен, мазен пингвин до него. Докато Кремчо е Европеец!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кюрдско-турска Конфедерация 2023 г.

    8 15 Отговор
    Той ще бъде следващият президент. А Демирташ вицепрезидент.
  • 5 Емил

    7 4 Отговор
    Според заглавието в Истанбул пешеходците вече няма да имат предимство - браво! Дано това да бъде прието навсякъде, защото е единствения начин пешеходците да започнат да се пазят, а не да разчитат на шофьорите!

    Коментиран от #10

  • 6 türk

    7 7 Отговор
    ИмамБаялдЪ,е поредният популист!Нищя съществено НЯМА да се промени!Думите му са повече от това,което може да направи!Сега ще хвърля много кьор фишек!
  • 7 Стамат

    5 2 Отговор
    Ама как без клаксони, та това там е национален спорт, който отнеме свещеното право на стамбулци да си бибиткат за щало и нещяло ще бере ядове😀
  • 8 Yavuz

    8 6 Отговор
    Тоя продължава да лъже, скоро ще почне да се оправдава че Ердоган му пречи да осъществи обещаното.
  • 9 Значи. .

    10 2 Отговор
    Все още не мога да разбера няма никакви новини за София за Пловдив за Русе за Плевен и т.н. утрин обед и вечер кой ще е кмет на Истанбул кво каза Ердоган. ...стига глупости бе човече пиши ми нещо от нас и за нас бе много ме е на оная работа за тях. .
  • 10 бобо

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    И ти и Стайков сте на едно интелектуално ниво.

    Коментиран от #11

  • 11 Емил

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "бобо":

    Няма начин! Анатоли е русофилистик, а аз българофил - диаметрално противоположни нива!

    Коментиран от #12

  • 12 бобо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Емил":

    Това не пречи да сте на дъното.
Новини по държави: