Last news in Fakti

28 Юни, 2019 12:48 1 473 1

Искат оставката на правителството в Косово

  • косово-
  • парламент-
  • опозиция
Искат оставката на правителството в Косово - 1
Снимка: Shutterstock

Най-голямата опозиционна партия в Косово поиска оставката на управляващото правителство, съобщи B92.

Това беше обявено от Демократичния съюз за Косово. Групата зае позицията, след като конституционният съд обяви държавния екип за преговори със Сърбия за незаконен.

Според лидера на опозицията Давуд Хоти след решението членовете на преговорния екип и правителството трябва да връчат своите оставки. Според него трябва да бъде обявена дата за предсрочни избори.

ДСК обяви, че диалогът със Сърбия не бива да се води от президента Хашим Тачи. Групата призова за легитимно правителство, сформирано след предсрочни избори.

Позицията беше обявена от втората по големина опозиционна група движение „Самоопределение“. От там призоваха кабинета на премиера Рамуш Харадинай да подаде оставка.

В Косово се опитват да постигнат споразумение със Сърбия за признаването на своя статут. Споразумение ще доведе до отворен път и за двете страни за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еврогеец

    2 0 Отговор
    Никакви шиптъри в ЕС!!!Имаме си достатъчно джихадисти!