Last news in Fakti

28 Юни, 2019 14:35 2 428 3

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ)

  • моранди-
  • генуа-
  • мост-
  • италия-
  • трагедия-
  • взривиха-
  • снимки-
  • виадукт

3500 души бяха евакуирани

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианските власти взривиха останките от моста-убиец „Моранди“ в Генуа, който през месец август миналата година се срути и отне живота на 43 души, предаде агенция АНСА.

Тази сутрин беше извършена контролирана експлозия на носещите колони и районът беше обвит от огромен облак прах. Операцията е закъсняла, защото властите са получили информация, че има човек в апартамент близо до моста.

Целият район е бил евакуиран преди това. Разрушаването означава, че работата по новия виадукт може да започне. Евакуирани са били близо 3500 души. 400 полицейски служители са били изпратени в района, за осигурят безопасността на населението.

През месец август миналата година част от виадукта „Моранди“ над река Полчевера се срути и доведе до смъртта на 43 души. Проектът за новия мост е на стойност 202 милиона евро. Той е създаден от прочутия архитект Ренцо Пиано, който го е конструирал безплатно като „подарък“ за града. В хода на разследването бе установено, че още през 1979 година е имало индикации, че подобна трагедия може да се случи.

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA

Взривиха моста-убиец в Генуа (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Boxer

    3 2 Отговор
    На снимките веднага след катастрофалното срутване се виждаха локви вода, събрани по средата на всяка секция. Т.е. секциите са провиснали посредата между колоните. Защо никой не е обърнал внимание на това? Каквито строителите, такива и от поддръжката...
  • 3 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    Да пратят хората на ГЕПИ ( герб) , ще го построят за нула време и ще откраднат 90% от парите. За качеството обаче ще са отговорни италиянците, тъй като ГЕПИ , никога не носят отговорност. После ще пратят Пацо Терасата да им обясни , че италиянците са си виновни а Цацаратурата, ще ги оневини. Накрая, като пример за съвременен дизайн , ще им пратят бавноразвиващият се с особената форма на главЪта тип , каунЬ да им обясни необходимоста от асансьор!
Новини по държави: