Last news in Fakti

1 Юли, 2019 14:02 3 449 8

Орбан: Издигането на Тимерманс е историческа грешка

  • ес-
  • франс тимерманс-
  • виктор орбан

Унгарският премиер настоява кандидат на ЕНП да поеме ЕК

Орбан: Издигането на Тимерманс е историческа грешка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Унгария Виктор Орбан определи като възможна историческа грешка плана на председателя на Европейския съвет Доналд Туск да предложи Франс Тимерманс за следващ председател на Европейската комисия, съобщи France 24.

Орбан е изпратил писмо до председателя на ЕНП Жозеф Дол. В него той се възмущава от потенциалната номинация на Тимерманс.

Партията ФИДЕС на Орбан е член на ЕНП, която е най-представената група в Европейския парламент. В същото време Тимерманс е представител на социалдемократите, които са втори по влияние.

Според Орбан няма смисъл най-силно представената партията да остави поста на представител на по-слабо представена група. Страните от Вишеградската четворка и Италия са сред най-големите противници на номинацията.

Самият Тимерманс започна процедурите за нарушения на правилата на правовата държава срещу Полша и Унгария. Манфред Вебер вече се оттегли от надпреварата за поста, като се смята, че се е съгласил да го замени за председателското място на Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    18 2 Отговор
    Прекомерно много им станаха Грашките, за да случайни.

    Коментиран от #2

  • 2 Bahti

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Bahti":

    Явно и правопис, ми е в повече.
  • 3 georgi

    28 5 Отговор
    Орбан, напълно съм съгласен с теб!
    И всеки здравомислещ човек, трябва да е съгласен!
  • 4 Нашичкия кво вика

    17 4 Отговор
    Снишил се е и изчаква като мишленце котките да се налудуват, вместо да каже като мъж какви български интереси ще отстоява и кой смята да ппдкрепи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 след Тимерманс

    10 0 Отговор
    ще имаме мулти ЕС: източен, западен, южен, северен, югозападен, североизточен и т.н. ЕС и многообразие в безобразията. Който плъх напусне по рано кораба, ще спечели. Опасявам се, че ние ще сме ГюроМихайловците на ЕС.
  • 7 Френолог

    1 0 Отговор
    Скинхедс = емптихедс.
  • 8 букова глава

    0 3 Отговор
    Абе тоя като еталон за Европа ли се изживява,та иска всички да се съобразяват със него?
Новини по държави: