3 Юли, 2019 18:11 3 079 9

Сърбия иска спешни преговори с Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • хашим тачи-
  • елиът енгъл

Продължаването на диалога с Прищина ще намали напрежението, заяви президентът Вучич

Сърбия иска спешни преговори с Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Продължаването на преговорите с Прищина ще помогне за намаляване на напрежението в Косово, заяви сръбският президент Александър Вучич след среща с председателя на комисията по външна политика към Камарата на представителите на американския Конгрес Елиът Енгъл, предаде ТАСС.

"Колкото по-скоро подновим диалога, толкова повече това ще помогне за намаляване на напрежението на територията на Косово, което е важно за всички нас", каза Вучич.

Той подчерта, че продължаването на преговорите е необходимо за подобряване на отношенията между Сърбия и Косово и за поддържане на стабилността в региона.

Вучич каза, че тъй като Енгъл се смята за един от най-изявените и активни албански лобисти във Вашингтон, неговата позиция може да окаже голямо влияние за създаване на условия за подновяване на диалога между Белград и Прищина. Затова според Вучич Сърбия трябва да поддържа активни контакти лично с Енгъл и с ръководената от него комисия.

Диалогът между Белград и Прищина беше замразен, след като Косово въведе 100-процентови мита за сръбски стоки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 outlander

    10 10 Отговор
    Сърбите се наакаха. Спешно да се внесат памперси под формата на помощи за русофилистичната измет в България, че в тия жеги смрадта ще е ужасна.

    Коментиран от #7

  • 2 goni

    6 5 Отговор
    Ще плащат братовчедите, няма къде да ходят!:) Честно казано жал ми е за тях! Много са лепи сръбкините, ама виж сърбите нещо не ми харесват!:) Явно не само на мен!:)
  • 3 ооо

    11 7 Отговор
    нали бяха много силни и наточени? нали приматите от закарпатските мочурища бяха зад тях? дори заразиха и нашите рублофили как трябвало да ги гледаме какви съюзи правели, а не като нас ... е, сърбия ще си се върне в реални граници - белград и околностите
  • 4 бай Даньо

    9 7 Отговор
    като чуя сърбин и се фащам за кобура...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Borislav Popov

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    А, язе кът чуя за русняк, се сещам за монгол !

    Коментиран от #8

  • 7 Барчо

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "outlander":

    Днес се "наакват" сърбите, а утре ще се наакаме ние, защото когато мечката заиграе при съседите, непременно ще заиграе и в нашия двор. Не виждам какво толкова те кефи това, освен ако не си фередже или камилар.
  • 8 Барчо

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Аз пък като чуя "американец" и се сещам за унищоженото местно население и афро-американските роби. А като чуя "руснак" и се сещам за бензин - 18 ст/л, сметка за ток през 1980 г 1.83 лв, а сега за същото е 124 лв, билетче 4 ст, хляб .... и т.н. Американците сега унищожават и българското население, но по наше желание. Справка - статистика.
  • 9 Откровение

    0 0 Отговор
    Dubai kamili i firidjeta no vsichki mechtaiat za tam no tova ne e kriteri za pozicia istinata e edna atia e nito usa nito bratushkite a samite nie EC
Новини по държави: