Last news in Fakti

4 Юли, 2019 10:20 1 839 14

Boeing вади $100 милиона за жертвите

  • boeing-
  • боинг

Самолетостроителят е изправен пред десетки съдебни дела заради проблемите

Boeing вади $100 милиона за жертвите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Boeing обяви, че ще изплати 100 милиона долара за няколко години в помощ на семействата и общностите, засегнати от двете катастрофи на самолетите на компанията 737 МАКС, които отнеха живота на 346 души, предаде АP.

Самолетостроителят съобщи, че част от парите ще бъдат насочени за издръжка и покриване на нуждите на семействата на загиналите пътници.

Boeing е изправен пред десетки съдебни дела заради катастрофите. Близки на пътниците от самолета на "Лайън еър", който се разби край бреговете на Индонезия, се съгласиха да уредят спора чрез посредничество, но семействата на жертвите от катастрофата на самолета на Етиопските авиолинии искат повече информация за случилото се.

Предварителното разследване наблегна върху ролята на новата помощна система за стабилизиране при полет Ем Си Ей Ес.

Boeing продължи да обновява системата след катастрофите. Самолетите МАКС бяха спрени от полети в целия свят от март.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддд

    8 2 Отговор
    Мане те ги тия 100 мил...Кажете сега как американският изтребител вчера вьв Флорида пусна бомбите си по погрешка ...-добре че са били учебни...

    Коментиран от #6

  • 2 Borislav Popov

    9 8 Отговор
    А колко ще даде Русия за жертвите от Боинга, дето го свалиха руските сепаратисти в Украйна ? Вчера между другото, премиер министъра на Холандия се срещна с Путен и лично му връчи папката с доказателства за истинските виновници на катастрофата. Путен нищо не каза, а само взе време да размисли създалата се ситуация, само, че,не знам защо тук не се появи никаква новина за тази среща.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Гледайте

    4 1 Отговор
    В врьзка с нац.празник днес в САЩ ще има нещо като военен парад-и медиите заснеха рьждясала военна техника в Вашингтон-няколко танка Абрамс -клиповете вече са хит в Тубата

    Коментиран от #8

  • 4 Дддддд

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Урките ще плащат-вече и президентьт на Малайзия каза че те са го свалили-да си знаеш дженди

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СссереМ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ддддд":

    Е друго е да те удрят с истински ракети по погрешка, питай в Кипър дали им е харесало.
  • 7 СССРБарета

    4 3 Отговор
    Егати краварника доста обедня след като дава толкова малко пари! 346 човека са загинали Ако бяха Дали по един милион за да гледаме човек щеше да бъдат 346 милиона а те дават само 100 милиона! няма и по половин милион за загинал човек! Егати падението! човешкия живот в краварника доста поевтиня!

    Коментиран от #11

  • 8 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гледайте":

    А бе, идиот, радвай се, че са ръждясъли в смисъл, че не се употребяват, значи за това и са ръждясъли ! Намерил си за какво да се кахъриш ! Клиповете били станали хит в тубата, колко милиона гледания имат бе, каскет ?
  • 9 Питащ

    1 2 Отговор
    А Сухой колко ще извади?
  • 10 Барай меча

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ще даде за боинга толкова, колкото даде и за Крим ;)
  • 11 Мани мани

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБарета":

    Не само че стиснати, ами и ще пробитват доларите си без покритие. Аз ако бях на семействата на загиналите, щях да искам да ми платят във валута с покритие, а не зелени салфетки.
  • 12 Опа тролче

    2 1 Отговор
    Друго си е изостанала севернокорейска балистична ракета да ти прелети над японската плитка докато вият сирените, а кравевъдите два месеца да се обясняват как не знаели от къде ще излети, трябвало им време да загреят противоракетните системи и после трябвало севернокорейската да изчака да я прихванат! Яйде марш в обора да ринеш по случай нац. празник на най-великата страна!
  • 13 Въло от Каспичан

    0 3 Отговор
    Искаме ние, смелите български натовски воини, нашите стратегически партньори и братска Американска армия, защитникът на България от агресора Русия, да им потопи още една подводница, а персоналът да отиде за храна на акулите. Все пак, мир на акулите на умрелите невинни войничета.
  • 14 pun4o

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Либия призна отговорността му за атентата през 2003 г. и изплати 2,7 милиарда долара обезщетения на близките на жертвите. За 270 загинали, а тук-346 загинали, някакви си - 100 млн. Велика е Америка..