4 Юли, 2019 14:35 1 697 25

САЩ преговарят с талибаните за изтеглянето си от Афганистан

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ

Преговорите продължават шести ден

САЩ преговарят с талибаните за изтеглянето си от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговарящи екипи на САЩ и талибаните работят по споразумение за изтеглянето на американските военни от Афганистан, съобщи TIME.

Разговорите се водят преди началото на мирната конференция за Афганистан. Конференцията ще започне в неделя.

Преговорите са се водили до сряда. Това е шести ден на преговори.

Американците вече обявиха, че са готови да се изтеглят, ако талибаните гарантират, че ще се включат в борбата с тероризма.

В момента проектоспоразумението се редактира. Талибаните искат да включат допълнителни договорни клаузи.

Според талибаните САЩ планират да се изтеглят през следващите 18 месеца, въпреки че президентът Доналд Тръмп заяви, че то вече е започнало.

Арбитри на диалога са Германия и Катар. Вече се подготвя конференцията, на която трябва да участват 60 представителя.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    10 7 Отговор
    И след това цената на хероина в Гърция, Турция и България ще бъде кило за лев.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стига бе

    24 0 Отговор
    Ееегати 18 години.......щяха за година да ги унищожат на приказки,а какво стана шести ден преговарят как да избягат.Бити или евани?

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Въло от Каспичан

    2 15 Отговор
    Искаме ние, смелите български натовски воини, нашите стратегически партньори и братска Американска армия, защитникът на България от агресора Русия, да им потопи още една подводница, а персоналът да отиде за храна на акулите. Все пак, мир на акулите на умрелите невинни войничета.

    Коментиран от #12, #21, #22

  • 10 А стига бе

    22 0 Отговор
    Представяте ли си--Някакви си талибани почти 20 години правят американците кьдрави...-че даже сега америте чак преговарят с тях...Егати с супер технологичната и мощна американска армия...

    Коментиран от #19, #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 USран

    16 1 Отговор
    Афганистан никой до сега не го е побеждавал и няма да го победи. Двете най силни армии в света не успяха на СССР и САЩ. Причината е че там всички имат Кауза да няма окупатори на тяхна територия, а не както сме ние с американските бази у нас. Там оръжия модерни нямат но воюват всички от децата до старците. Ето пример за нас как се брани Родината.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реалист

    1 13 Отговор
    Погледни добре в картите - Афганистан граничи с ТРИ съюзни республики, Иран, Пакистан, Индия и Китай. Досега малко или много янките държаха нещата в поносими граници. Хайде на бас че от тук нататък основните проблеми ще са за 1-пути, 2-персите и 3-китайците. На бас се хващам че тая религиозна чуме ще плъзне първо на север защото там е най-богато и там местните мразят рашките т.е. талибанчетат имат натурална подкрема срещу иноверците. Иран от сега има проблеми с трафика на хашиш от Афганистан а след като им се освободят ресурси, талибаните ще почнат да ги обръщат в "техния си ислам" който е "по-ислам". Пакистан също не е застрахован, но досега той ги финансира, така че имат най-малко страхове. Китай и Индия са лесни - струпват по 10 милиона индуси и китайци в тясната част на границата и врабче няма да премине щото всичко ще е изпасано. И без това от вчера обявиха че част от Индия официално не става за живот заради глобалното затопляне. ТА КОЙ Е ПЕЧЕЛИВШ И КОЙ ГУБЕЩ В СХЕМАТА???

    Коментиран от #16, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Реалист

    2 14 Отговор

    До коментар #5 от "стига бе":

    За теб е коментар 15. Проблема ти е че не мислиш с какво количество хероин ще ни затрупат талибаните като се изнесат янките от там.

    Коментиран от #18, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бесен Язовец

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "А стига бе":

    Явно, нямаш никакъв хабер нямаш за афганистанската действителност и за талибаните там. Всъщност може да се каже, че всичко живо, коато пълзи и ходи в Афганистан са талибани, затова и е невъзможно да се победят тези хора ! През деня го гледаш, че уж полицай, лоялен на власта и на американците, но като се стъмни същия този "полицай" може да ти забие нож в гърба и така е навсякъде. Практически да ги победиш, трябва да уничтожиш, най малко половината афганистанско население, така, че като не ги разбираш тез неща не се изказвай неподготвен.
  • 20 123

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Когато талибаните управляваха цената на опиум се беше вдигнала до исторически нива т.е. няма производство, Сащисаните окупираха страната и реколтата от опиум достигна исторически висини.
    Значи зад търговията с опиум се въртят 800 милиарда гнусни долари които се препират в Хамерикански/еврейски/ банки т.е. се вижда кой стои зад търговията с опиум
  • 21 Искаме ние

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Въло от Каспичан":

    не само кулите близнаци в Ню Йорк да са съборени и 5000 говеда в тях опечени...
  • 22 Ходини

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Въло от Каспичан":

    Ти не знеш къде се намираш,виж твоите приятели американците как накрая склоноха да преговарят с терористи,притиснати сега искат да бягат,да оставят страната пак на главорезите,пък плашат една напълно порядъчна държава като Иран с унищожение!!! Ей няма такъв филм,тия чифути обаче ми го изиграха като холивудски актьори,бягайте крийте се,нс никому не сте нужни,оставете сврта на мита най-после!!!
  • 23 Шабан

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Реалист":

    .....с каквото количество ни затрупаха когато руснаците се изнесоха от Афганистан! Демек зироу(нула)!
  • 24 стоян георгиев

    0 7 Отговор
    нова феик новина.условията на сащ са ясни ,а основния зорлия за мира са талибаните.освен за борба с ислямска държава сащ настояват за признаване на сегашното правителство от самите талибани както и от включването им в афганистанската политика като легитимни играчи.демек пълна победа на американския план.така стана преди време в никарагуа и салвадор.бившите комунисти сега са част от политическия процес в тези държави.та нека статиите отразяват точно ситуацията ,а не да внушават неистини!
  • 25 Шабан

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "А стига бе":

    То само с оръжие не става трябва и акъл! А афганистанците имат такъв! Пак казвам - акъл, не разум!!!
Новини по държави: