Last news in Fakti

5 Юли, 2019 07:50 2 440 28

Тръмп на 4 юли: По-силни сме отвсякога (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • сащ-
  • доналд тръмп

Президентът беше критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения

Тръмп на 4 юли: По-силни сме отвсякога (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Нашата страна е по-силна от когато и да било преди, заяви американският президент Доналд Тръмп в реч по случай националния празник на САЩ, съобщи Франс прес.

Словото му бе прекъсвано от аплодисментите на хиляди зрители, от военна музика и от прелитане на бойни самолети. Внушителният "Еърфорс 1", боингът на американските президенти, прелетя над историческия център на Вашингтон, за да извести началото на церемонията, продължила по-малко от час. Демонстрационната авиационна група за висш пилотаж "Сините ангели" отбеляза края на този спектакъл с невиждан мащаб.

"Ю Ес Ей, Ю Ес Ей", скандира множеството, когато милиардерът републиканец пристигна, придружен от съпругата си Мелания Тръмп, на площадката под стълбището на Мемориала на Линкълн - паметник, прославящ 16-ия американски президент.

От същите стълби Мартин Лутър Кинг изнесе през 1963 г. историческата си реч "Имам една мечта" в подкрепа на идеята за равенство на чернокожите.

Критикуван, че се е самопоканил на националния празник и че му е придал политически и военни измерения, Тръмп заяви: "За американците нищо не е невъзможно".

Тръмп на 4 юли: По-силни сме отвсякога (ВИДЕО+СНИМКИ)

Американският президент, който се вдъхнови да организира тази проява от военния парад в Париж на националния празник на Франция, отхвърли безпокойствата, изразени от някои, заради цената и военните оттенъци на събитието пред 97-годишния Мемориал на Линкълн, символ на национално единство.

В присъствието на вицепрезидента Майк Пенс, на членове на правителството, Конгреса и представители на всички подразделения на въоръжените сили, Тръмп отдаде почит на военните, на полицията, на спасителите и доброволците от 11 септември. Президентът изказа отделно почит към граничните, митническите и имиграционните служби, които изиграха водеща роля в изпълнението на неговите строги имиграционни политики.

Тръмп на 4 юли: По-силни сме отвсякога (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тръмп отправи възхвала към американската военна мощ, въпреки че самият той е пропуснал наборната военна служба по време на Виетнамската война заради шипове на краката. "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати", каза той.
Той изрази още уважение към редица цивилни знаменитости, включително към движението на суфражетките и Мартин Лутър Кинг.

На 4 юли се отбелязва Денят на независимостта, когато през 1776 г. 13 британски колонии основават Съединените американски щати.

Хиляди хора се събират традиционно на този ден на просторните тревни площи на Националната алея. Но този път мнозина носеха шапки с козирка, тениски и плакати с името на Тръмп. Те чакаха дълги часове, въпреки горещината, задуха и лятната буря.

Речта бе последвана от концерт пред Капитолия, на другия край на Националната алея, а след това имаше заря.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссереМ

    11 31 Отговор
    Браво Тръмп,САЩ са най-великата нация на света,искрено ти благодари българския народ че ни освободихте от руско робство.

    Коментиран от #5

  • 5 среднощен

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    "Освобождението" по-скоро прилича на "покупко-продажба", ама такава е реалността днес - всичко е "пазарна икономика"..!?
  • 6 А стига бе-откровенни льжи

    25 3 Отговор
    От над 65 години нито един американски войник не бил убит..!?!?!? Тоя палячо чува ли се-??? Точно преди месец Талибаните ги направиха кьдрави...за пореден пьт! И шизитата с плакати на Трьмп му вярват и му се радват--малоумници...Американският политически елит отдавна живее извьн реалито-а явно в последно време и американският народ...

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    17 2 Отговор
    Сащ почна да прилича на Москва и Китай ..с военни паради ..с Полютбюро ..и надъхани комсомолци ....май всяка идеология или пишман империя края им е един и същ
  • 8 Хаахаахааа

    21 2 Отговор
    Като прочетеш какво е казал Перчема и ти става ясно,че него яко "го апе кучето".Па и тези дето му се радват.
  • 9 СссереМ

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "А стига бе-откровенни льжи":

    Абе каскет прочете ли че става въпрос за ВВС на САЩ,ще ти го обясня като на човек с IQ на амеба-от 65 години нямат свален самолет или хеликоптер.

    Коментиран от #12, #18, #27

  • 10 бат Рамбо е гей

    21 2 Отговор
    "От над 65 години никои вражески военновъздушни сили не са успявали да убият и един американски войник. Защото небето принадлежи на Съединените американски щати"??!!!!.............Ама като ги издънаха руснаците в Сирия и 2000 инструктора и техните възпитаници дадоха фира - що нищо не казва ?!!!

    Коментиран от #14, #22

  • 11 Голем смях

    3 23 Отговор
    Бог да пази АМЕРИКА.Най-великата държава на земята.
  • 12 Оф...чиииии си

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Абе експерте ти си от най-умните явно...Точно в Афганистан им свалиха хеликоптер сьс Стингери още от както вьоражиха Талибаните срещу СССР. И това преди месец и малко.Това че по нашите медии си мьлчьт-не означава че не се е случило джендю-схвана ли сега???

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Голем смях

    3 15 Отговор

    До коментар #10 от "бат Рамбо е гей":

    Това някаква смешка ли трябва да бъде?Чухме и видяхме как руснаците от Вагнер станаха ГРУЗЬ 200.Видяхме льотчики да стават Герои Рассия.Сега подводничари станаха Герои Рассия.

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СссереМ

    3 12 Отговор

    До коментар #12 от "Оф...чиииии си":

    Е сигурно си го чел в "Талибан тудей" хахаха.
  • 18 бат Рамбо е гей

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Къдрав - ти сигурен ли ? " В сражение в афганистанската провинция Кандахар е свален американски хеликоптер."!!! ...." Ракета свали американски щурмови хеликоптер "Апачи" край град Ет-Таджи, който се намира на северо-запад от Багдад "!!!...."
    Талибаните свалиха американски хеликоптер, убити са 39 войници"??!!!!................"Свален американски хеликоптер в Ирак 2003г , 2004г,2005 година.......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бат Рамбо е гей

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "Голем смях":

    Де са 200 де са 2000 ?! Руснаците ви го нататрузиха х10!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #20 от "бат Рамбо е гей":

    А ти като си гей, чий хур дириш тук бе, що не отидеш на някой гей парад да се гушкаш там със себеподобните си ?

    Коментиран от #24, #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Joe Black

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Национална сигурност":

    що не ни спестиш жалката мозъчна пръдня която си съчинил и не идеш да си гръмнеш празната кратуна?
  • 24 бат Рамбо е гей

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Геврека си ти бе - трета възраст. Кой та пита какъв си че сам се обаждаш ? Кълвеш и на дървен бастун !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 патриотъ

    3 2 Отговор
    Малоумниците са най-щастливите същества на този свят,защото не осъзнават своето мизерно съществуване и своята малоумност!А дитирамбите за изключителност и величие на американците,не са нищо друго,освен бълнуването на психично болен мозък!И колкото повече се възхваляваш,толкова повече си вярваш,което неизбежно те води към бездната в която скоро ще се окажат!А Тръмп е човекът,който ще ги заведе на дъното на бездната!
  • 27 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Съвременник съм на войната във Виетнам. Там изгубиха СТОТИЦИ самолети и хеликоптери. А тя не е била преди повече от 65 години.
  • 28 Хари

    0 0 Отговор
    Русофилите в Русия, краволюбците в щатите, туркофилите в Турция и другите фили по места на любовта. Айде, да ви няма тука. Да си останем само родолюбците.