Last news in Fakti

5 Юли, 2019 11:53 1 580 7

Опозицията иска диалог с Каракас

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро

Хуан Гуайдо изрази готовност за преговори с президента Мадуро

Опозицията иска диалог с Каракас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо е готов да води диалог с президента Николас Мадуро, за да се намери решение на кризата в страната, предаде ТАСС, цитирайки интервю на първия пред телевизия "Франс 24".

Опозицията "може да води преговори с диктатора", заяви Гуайдо пред френската телевизия. Той обаче призова за продължаване на протестите и оказване на политически натиск върху Каракас.

Гуайдо подчерта посредническата роля на Норвегия, но отбеляза, че преговорите са достигнали патова ситуация. Ако обаче може да се постигне намаляване на напрежението, със сигурност бихме се възползвали от нея, добави опозиционният лидер, който се самопровъзгласи за и.д. президент.

Коментирайки изявление на руския президент Владимир Путин, че трябва да се използват демократичните процедури и въпросът за бъдещето на Венецуела да се реши чрез избори, Гуайдо заяви, че той и поддръжниците му се вслушват внимателно "в това, което казват френският и руският лидер".

"Разбира се, ние сме готови да работим по този въпрос с руския президент и всички други президенти", добави опозиционният лидер. Той се обяви за провеждане на свободни избори във Венецуела, в присъствието на международни наблюдатели.

До сегашната ситуация се стигна, защото през 2018 г. Мадуро отказа да проведе подобни избори, подчерта Гуайдо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тръткам здраво и не ми пука

    1 1 Отговор
    Ако напиша истина в този сайт ще има ли минуси за мен?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Зайко Байко многознайко

    11 0 Отговор
    Тоя Гуайдо, като нашия Мони Трабанта. Руснаците имат 17 000 000 000 инвестиции във Венецуела а китайците 70 000 000 000, така че там ще има здрав пердах!
  • 6 Дондел

    6 0 Отговор
    Срещата Путин-Трумп по време на Г-20 дава резултати. Да видим Украйна, Либия, Сирия и др. дали ще се раздвижат, накъде и колко.
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЕ БЕШЕ ЛИ ОБРАТНОТО ...БЕЕ--- ЦЕРЕУЙЦИ- БЕЗПАРИЧКОВЦИ ??? УМИРА ДОЛАРЪТ ОТПЕЧАТЪК ...УМИРА ЦРУ ...УМИРА И ЦИОНИСТКАТА "ФИНАНСОВА" СГАН !!!! СВЕТЪТ ОТИВА КЪМ СВОБОДАТА СИ !!!!!!!!!