Last news in Fakti

6 Юли, 2019 08:38 2 560 5

Ураганът Борис няма спиране

  • джереми хънт-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей

Бившият кмет на Лондон върви към убедителна победа на изборите на Консервативната партия

Ураганът Борис няма спиране - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън е напът да спечели убедително изборите за следващ лидер на Консервативната партия и министър-председател на Великобритания, съобщава в. "Таймс", като се позовава на данни от проведено допитване сред редови членове на партията на торите по поръчка на социологическата агенция YouGov.

Допитването е показало,че 74 процента от съпартийците на Джонсън са казали неговото име в отговор на въпрос за кого се готвят да гласуват. За съперника му Джереми Хънт, който миналата година замени Джонсън като външен министър, са казали, че ще гласуват само 26%.

Анкетата е показала също, че много голямата вероятност за твърд Брекзит не е пречка за повечето членове на торите да подкрепят Джонсън. 90 на сто от респондентите смятат, че като стане премиер, Джонсън ще изведе Обединеното кралство от ЕС без сделка по условията на "развода", докато едва 27 процента са на мнение, че Хънт би се решил на подобна стъпка.

Днешният ден е начало на гласуването за следващ лидер на торите, като ще започнат да се получават изпратени по пощата бюлетини от 160 000 партийни членове.

Хънт призова съпартийците си да не бързат да гласуват до края на идната седмица, за да проследят насрочения за вторник дебат по телевизия Ай Ти Ви и планираните за петък интервюта на двамата кандидати по Би Би Си.

Ураганът Борис няма спиране

Името на победителя в изборите на торите ще бъде обявено на 23 юли и на следващия ден той ще стане министър-председател на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    10 1 Отговор
    Майка му и баща ми са братовчеди.На борис джонсън

    Коментиран от #2

  • 2 Робот

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    Първи братовчеди!
  • 3 1111

    12 2 Отговор
    Тоя много прилича на един преЦедент на фащ..същия перчем и същия акъл
  • 4 ужас

    6 0 Отговор
    Майтап, брат.
  • 5 англосаксонец

    6 1 Отговор
    На мен пък ми прилича на Тръмп в перчема...И на Ванеса.И ако не е сламено рус и на Али Реза.Егати прическите-само англетата и турчолята вадят такива-много са задръстени ама не знаят...
Новини по държави: