8 Юли, 2019 11:47 1 356 6

Новият премиер обеща: По-малко данъци и повече работни места

  • гърция-
  • нова демокрация-
  • алексис ципрас-
  • кириакос мицотакис-
  • сириза

Кириакос Мицотакис заяви след победата на изборите, че е получил силен мандат, който ще му помогне да изправи Гърция на крака

Новият премиер обеща: По-малко данъци и повече работни места - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на десноцентристка партия "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис заяви след победата на предсрочните парламентарни избори, че е получил силен мандат, който ще му помогне да изправи страната на крака и да изпълни програма за по-малко данъци и повече работни места и инвестиции, съобщи Ройтерс.

"Един болезнен период приключи днес", заяви 51-годишният консерватор след убедителната победа на партията му над управляващата СИРИЗА на Алексис Ципрас.

"Искам да видя отново този народ да просперира, искам да видя как се завръщат децата, които си заминаха", добави Мицотакис пред привържениците си, събрали се пред централата на "Нова демокрация", в южно предградие на Атина.

"От днес започва сложна борба. Страната гордо вдига глава и ние запретваме ръкави. Новото правителство ще работи усърдно. Престижът на републиката и нейните учреждения ще бъде възстановен", подчерта Мицотакис.

Новият премиер обеща: По-малко данъци и повече работни места

По думите му, "прозрачността, подотчетността и оценката според заслугите се завръщат в страната".

"Нашият национален глас се засилва в Европа. Ние веднага ще започнем да се трудим. Парламентът ще работи цяло лято", изтъкна лидерът на "Нова демокрация", който обеща да бъде "премиер на всички гърци".

"Аз съм уверен в своите сили и ще изпълня тази велика мисия, която ми възложихте", добави бъдещият министър-председател и увери, че ще оправдае надеждите на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 плевен675

    2 2 Отговор
    Ами това е класическа дясна политика. По-малки данъци за богатите и повече пари в оборот. А тука десен е който застане срещу Русия. Левите пък искат повече данъци, за да е комфортно за паразитите и малцинствата. Колкото до Мицотакис, да не забравя, че неговата партия добута Гърция до кризата.
  • 3 Бутилка ром

    2 0 Отговор
    Лесно се обещава. Ще видим какво ще стане ? Аз не вярвам, че ще е по-добър от Ципрас.
  • 4 туй беше

    2 0 Отговор
    Тия ще съжаляват за Ципрас ! Тия около новия са мощеници !
  • 5 Да да да

    3 0 Отговор
    Гърците си живеят добре ! Нашата циганска държава да му мисли !
  • 6 ДОКО

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛ БОКО ОБЕЩА ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ И МИГРАНТИ..САМО ДА ДОЙДАТ..
Новини по държави: