9 Юли, 2019 13:20 3 607 4

Пийте мляко! Помага срещу...

  • мляко-
  • рак-
  • диабет

Консумацията на мляко и млечни продукти допринася да се предотвратят хронични заболявания, включително рак и диабет

Пийте мляко! Помага срещу... - 1
Снимка: Shutterstock

Учени от университета в Гранада и университета Комплутенсе в Мадрид установиха, че консумацията на мляко и млечни продукти допринася да се предотвратят хронични заболявания, включително рак и диабет, съобщи сайтът MedicalXpress.

Специалистите направиха систематичен анализ на 14 статии, посветени на ролята на млечните продукти в профилактиката на хронични болести, включително сърдечносъдови заболявания, метаболитен синдром, рак на дебелото черво и пикочния мехур, диабет тип 2. Те изследваха влиянието на храненето върху растежа, минералната плътност на костите и натрупването на мускулна маса.

Връзка между увеличената консумация на млечни продукти и смъртността не беше установена.

Същевременно млечната диета с ниско съдържание на мазнини вероятно намалява риска от метаболитен синдром, исхемична болест на сърцето и инфаркт на миокарда, колоректален рак и рак на пикочния мехур, както и от диабет.

При това голямата консумация на млечни продукти не е категорично свързана с фрактури, дължащи се на остеопороза, или със счупване на крака, но намалява риска от счупване на гръбначния стълб.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 73633

    17 0 Отговор
    Е какво стана със сектантското движение, че млякото е мега вредно...
  • 2 Рамбо

    16 0 Отговор
    ТО ВЕЧЕ НЯМА ИСТИНСКО МЛЯКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ВСИЧКО НА ПАЗАРА Е ФУЛ СИНТЕНИКА !!!!!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Метгонтан

    4 0 Отговор
    Абе всичко развалихте , щом и в кревиршите почнахте месо да слагате
Новини по държави: