Last news in Fakti

9 Юли, 2019 15:50 3 247 9

Корбин поиска нов референдум във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • джереми корбин

Той настоява следващото споразумение да бъде подложено на граждански вот

Корбин поиска нов референдум във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Джереми Корбин обяви, че е готов да подкрепи втори референдум за излизането на страната от ЕС, съобщи Sky News.

Корбин заяви, че следващият британски премиер трябва да подложи новото споразумение с ЕС на референдум. Той обяви решението си след среща с висшите фигури в партията.

През последните седмици към него имаше критики, че няма ясно спрямо позицията на партията. Освен това лейбъристите отказаха да водят кампания за евровота и завършиха трети на изборите.

„Искам да е ясно, че ние ще се противопоставим на всяка сделка, която не защитава икономиката и работните места. Ние имаме нужда от предсрочни избори, защото след девет години на строги икономии, много хора в тази страна не могат да си намерят добре платена и сигурна работа.

Ние сме изправени пред неравенство и нарастваща бедност. Едно правителство на лейбъристите може да организира на ново нашата страна за всички нас“, заяви Корбин.

Великобритания все още не може да се договори за нови условия с ЕС. В Европа отхвърлят възможностите за ново споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 622

    19 1 Отговор
    Направете първо референдум дали да има втори референдум.... да е*а и скапаните ингилизи!
  • 4 МИШ

    10 0 Отговор
    Айде стига с тия,бе.Колкото и да се пънат са си един остров,ако стане нещо там ще си останат барбар с лирите.
  • 5 Townboy

    5 5 Отговор
    Питал ли е "Рижата глава" дали може да останат в ЕС?
  • 6 А защо не и

    5 0 Отговор
    трети референдум.
  • 7 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Това беше ясно от самото начало. Особено без сделка, вторият референдум на части от обединеното кралство е сигурен според мен.
  • 8 ЗЕВС

    3 2 Отговор
    Ясно е, че рано или късно англичаните се махат от батака наречен ЕС. За останалите остава изхранването на 751 евродепутати, и над 7000 служители, с над 3 млрд. евро годишен разход. Получените пари (удържани на всеки, от ддс и мита) от ЕС, под формата на европейски проекти за конкурентно, социално и териториално сближаване ще отидат в джобовете на шепа Български олигарси, които за благодарност ще ви е…. Майката.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: