Last news in Fakti

12 Юли, 2019 13:17 1 299 4

Президентът на Бразилия иска синът му да стане посланик

  • жаир болсонаро-
  • сащ-
  • бразилия-
  • син-
  • посланик-
  • едуардо болсонаро

Синът му е наричан „външен министър в сянка“

Президентът на Бразилия иска синът му да стане посланик - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро е поканил сина си да стане посланик в САЩ, предаде Би Би Си.

Едуардо Болсонаро (35 г.) в момента е конгресмен и съветник на баща си по външнополитически въпроси. Той заяви пред репортери, че би приел позицията, ако му бъде предложена. Посланическият пост е свободен от април. Болсонаро бе избран миналата година след успешна кампания, за която каза, че бил вдъхновен от американския си колега Доналд Тръмп. Ако Едуардо иска да стане посланик, той трябва да напусне Конгреса.

Назначението зависи от желанието на президентския син да приеме, каза президентът. „Не искам да решавам неговото бъдеще, ако законът казва, че трябва да се откаже от позицията си“, каза Болсонаро.

Едуардо е наричан „външен министър в сянка“ на Бразилия в ресорното министерство, защото има сериозно влияние върху решенията на баща си в сферата. Освен проамериканска позиция, той заема и произраелска. Най-големият син на Жаир Болсонаро Флавио е сенатор, а друг негов син – Карлос – е общински съветник в Рио де Жанейро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Корнишон

    8 0 Отговор
    Имало и по-зле от нас!
  • 3 СССРБарета

    8 2 Отговор
    Е това се нарича истинска шуробаджанащина а не като нашата! Ама нали Човекът е проамерикански настроен, така че може! двойните стандарти на краварника се прилагат без проблем! Ако разбира се бяха проруски настроени щяха да бъдат корумпирано правителство на диктатора Путин!
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАК МИСЛИТЕ :... ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ ДОБЪР СНАЙПЕР ЗА БОЛСОНАРО -"ЦРУ- МАНГИЗЪРС" !?!?!?!? ТОЗИ ПЪТ НЕ БЕШЕ КАТО В ЧИЛИ - ДУХ НА ПАБЛО НЕРУДА !!!!!!
Новини по държави: