Last news in Fakti

14 Юли, 2019 20:14 2 308 26

Протести в центъра на Париж

  • франция-
  • полиция-
  • протест

Полицията е в района

Протести в центъра на Париж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протестиращи излязоха по улиците на Париж веднага след празничния парад в града, съобщи France 24.

Протестиращите опитаха да организират протест още по време на парада. Парада се проведе по случай националния празник на Франция.

Движението на Жълтите жилетки обяви, че планира протест за днешния ден. Демонстриращите са взели част от огражденията за парада и ги струпват на улицата.

Полицаи вече пристигнаха на място. Има информации за сблъсъци в различни райони на Шанз Елизе.

До този момент са задържани 152-ма души. Смята се, че са задържани трима от най-важните представители на протестиращите.

Протести в Париж се проведоха и през вчерашния ден. Демонстриращите настояват за референдум за социални реформи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    25 0 Отговор
    Социална реформа трябва в цяла Европа ! Хубав ден са избрали. Но някак трудно ще стане с целия тоя дъмпинг от бизнеса който пълни Европа с емигранти. А самите емигранти от друга страна са измамени и съвсем нормално не са приети със салут от хората. Изведнъж излиза, че ти се казва че като не приемаш условията които ти се дават ще внасят емигранти, и внасят толкова много че ти казват че няма и пари за социална политика при толкова много безработни. Юдейски прийоми.

    Коментиран от #3, #4, #5, #12

  • 2 БНСРП

    10 8 Отговор
    Винаги Англия и САЩ са работели срещу Европа.Тия жълти жилетки са творение на САЩ и Англичаните.САЩ иска Европа да е нейна колония да напълни с емигранти престъпници болни и всякакви други елементи.
  • 3 Eleonora

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Проблема е, че "импортираните" мигранти не са конкурентноспособни и не могат да бъдат включени веднага(а имайки предвид и настройката им за интеграция, надали и по- късно ще могат да бъдат вкл.) в работния процес, тъй като им липсват езикови познания, както и болшинството са със завършено в родината си образование, което не е съвсем адекватно на западноевр.или пък нямат никакво образование....! И да, оставят се да бъдат издържани с години от соц.служби. Въпроса е друг- дали с "внасянето" им не се цели "подмяна" на европейското население, замяната му с друга раса......?!?!

    Коментиран от #7, #13

  • 4 среднощен

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Не случайно една от знаковите организации на Сорос е "Отворено общество"..!?
  • 5 анова

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Доста сте на ясно с ционизма трябва да се обединим срещу тази зган за да имаме някакво бъдеще

    Коментиран от #9

  • 6 Извънредна информация

    1 0 Отговор
    Колко ретро събития, предостатъчно старомодни неща. Явно в модерният 21век, всъщност никой не мисли по модерно от един БЕБЧУ, който е от балканския полуостров!!!
  • 7 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Eleonora":

    Тези се използват основно за нискоквалифициран или средноквалифициран труд. За висококвалифициран такъв се ползват индийци, китайци и руснаци. Китай обаче вече осигури много добри условия за специалистите си и все повече от тях си работят за страната. Относно емигрантите от Африка и близкия изток, според мен някои от тях се справят със задачата и работат за много по малко пари и оставят гражданите на улицата. Както писах преди, основното е да бъдат внасяни много, за да има избор. Останалите остават излъгани и недоволни на социалната система на страната. Както писах,на бизнеса изобщо не му пука за социалната система, дори е по добре да няма такава за да бъдат притиснати хората в ъгъла. Това с подмяната все още звучи малко конспиративно, но в крайна сметка не е невъзможно.
  • 8 я па тоя

    2 0 Отговор
    до 2 БНСПР
    Ти гледал ли си поне един клип от протести на на жълтите жилетки, гледай и тогава пиши глупости ! Те са против капитализЪма и глобализЪма а доколкото се сещам и САЩ и Англия / и тия които стоят зад тях /са моторите им !!!!
  • 9 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "анова":

    Аз мисля че ционизма е свързан основно с капитала и то този с неясен произход - натрупан от търговия. И единственият начин по който може да бъде смачкан е демокрация. Истинска социална демокрация и държавност. Управление на гражданите. Обединена Европа ни най малко не пречи на формиране на общи правила като корпоративни данъци, задължения и контрол, социална политика законодателство, екология и отбрана. В крайна сметка, наистина смятам, че клъстерирането на огромните индустриални гиганти и контролът върху тях от държавата и гражданите ще смажат всички тези паразитни разсейки на неясен капитал с който се манипулира обществото. Всъщност това е и азиатският модел, където евреи не виреят. А за да бъде малко по европейски,би трябвало да има гражданска демокрация. Мисля че дори няма нужда от национални правителства или по-скоро свити такива, а по скоро от изпълнителна власт, която да съблюдава спазването на закона даден от суверена.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 я пак

    0 0 Отговор
    до 9 гост
    Ха ха наистина ме караш сутринта да се смея от сърце.Прочети си внимателно коментара и ако можеш сам разбери къде си противоречиш !Той щял да бори ционизЪма ха ха и още други подобни ластици чети се чети !!!

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 11 анова

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Думата демокрация ме притеснява аз съм фашист по убеждения Трябва си КЮТЕК

    Коментиран от #19

  • 12 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Тенденцията богати французи да изнасят извън страната бизнеса и себе си заради високите данъци, продължава. Значи все по - малко пари ще трябва да се разпределят между все повече социално слаби и емигранти.

    Коментиран от #15

  • 13 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Eleonora":

    Според теорията на конспирацията, за която вече пишат някои политически експерти, целта на докарването на милиони необразовани емигранти в Европа е в един момент да се стигне до масов конфликт между местното население и тях. Тогава държавата, която се ръководи задкулисно от корпорациите се намесва и въвежда военно положение а на онези, които останат живи се обяснява, че това е в техен интерес, за да се запази животът им и човешките права. Естествено, че при военно положение няма да се допускат никакви протести колкото и да се орежат социалните плащания. В интерес на корпорациите е населението на земята да се редуцира. Това редуциране освн чрез войни(които са си скъпо начинание), върви и по линията на пропагандирането на хомосексуализма и джендърството.

    Коментиран от #26

  • 14 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Глобализмът е измислен, за да могат корпорациите да не се съобразяват с различните правови ограниченията на държавите. Въобще финансовия капитализъм е над национален. Него не го интересува никаква демокрация и перчене между отделните държави. Статиите на тези теми са само приказки за обикновените хора.
  • 15 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    Да, това направи Путин. Облагодетелства олигархията,но виждаме че богатите французи не виреят в Русия 😂 Наясно съм точно с този проблем на банановите републики като Русия и Китай. То е същото като с вноса на емигранти, само че е износ на индустрия. Тук трябва да се помисли.

    Коментиран от #20

  • 16 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "я пак":

    Глупав човек си явно 😂
  • 17 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "я пак":

    Така и не получих отговор на въпросите за приходите в хазната и разликата между кръг и елипса. Все елементарни въпроси,но явно са доста над нивото ти 😂
  • 18 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "я пак":

    Освен това плебейче, работя в такъв модел и виждам нагледно резултати. Работил съм и във френския модел. Това са все страни със средна класа и йерархия. Особено едната. И ти трябва да се обръщаш с поклон и титла към мен. Плебей
  • 19 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "анова":

    Проблема е изкривената демокрация. Атинската демокрация означава ценз и йерархия. Там се има предвид демокрация на гражданите. Разберете, когато индустрията е централизирана в няколко гиганта и мачка измекярчетата, финансирането на точно онези които се мислят за хитри секва. От там нататък идва държавният контрол като репресивна машина, но когато има демокрация това понятие придобива друго значение. Дефакто, това е и фашизма ;),но демократичен

    Коментиран от #21

  • 20 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГосТ":

    Ако нямате аргументи по някой въпрос, стоварете вината на Путин и готово. Няма дори защо да се замисляте. Само че процесите по глибализация вървят независимо от Путин или която и да била политическа личност. Онези корпорации от върха на пирамидата ще стават все по-богати, а човешката маса в основата на същата пирамида, все по-бедни.

    Коментиран от #22

  • 21 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Добре на теория, само че целта на корпорациите не е да облекчава живота на обикновените работници и човеци като ги защитава от дребните икономически престъпници. Те корпорациите, могат и да смачкат някой от гореспоменатите, но само защото са им се изпречили на пътя. Изобщо средната класа въобще не е изгодна за онези, които командват икономическите и политически процеси. Това се вижда и с просто око само като човек отиде да си на пазарува. В Европа почти са изчезнали малките магазинчета с дух. Всичко е вериги супер маркети и централизация.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Да именно. Това наблюдаваме в Русия. Ниски данъци за корпорациите и лош контрол от страна на държавата. Което разбрира се си има обяснение. А защо ли повечето си стоят във Франция, Германия и Япония вместо да се юрнат към Русия ? Трябва да се направи нещо с Китай наистина. Вижда се и тяхната политика , която е всичко друго,но не и социална. Но все пак с контрол от Държавата. Принципно аз имам и благодарност и уважение към руснаците и определено ги смятам за по подходящ партньор от сащ. Но ако Путин беше и дипломат , освен ченге, може би щеше да има разбирателство.
  • 23 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Модела в Япония и Германия е точно този. Във Франция по малко. Работи доста добре и средната класа е главозамайваща. Всъщност това е един вид и наследство от фашизма :)))
  • 24 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Всъщност мисля че ако корупцията в Русия беше по малка, страната щеше да има и средно класа. Там модела с централизирана индустрия го има също и се предполага някакъв контрол от държавата, но корупцията е огромна. И паралелно съществуват всякакви фирмички, дружества и т.н. А какво е държавата - социална политика, законодателство, правосъдие, армия и екология.

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    И за да завърша, защото наистина не смятам да коментирам повече един пример много ме изненада,ама много. Оказа се,че най богатите хора в Япония всъщност не били акционерите в големите технологични гиганти,а този който държи хазарта (пачинко) и собственика на една от големите хранителни вериги (те са само няколко всъщност). Определено изненадващо в лошият смисъл и много показателно. Но поне не са евреи :)))
  • 26 Eleonora

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    Именно, че войните са скъпо начинание, то тази "подмяна" на европейското население става по мирен начин, т.е бежанците ни "завземат" чрез прогресивното си възпроизводство. Това, което не успяха преди и бяха спряни при Виена, то сега го осъществяват по мирен начин. Редуцитането освен чрез войни и хомо- и джендърпропагандата, се осъщесвява много успешно и чрез пропагандирането на абортите....! Прави ли ти впечатление, че тези пропаганди се прокарват преди всичко сред "бялото" население...., щото целта е именно то да бъде редуцирано....
Новини по държави: