15 Юли, 2019 18:29 1 427 3

Смяна на вътрешния министър в Румъния

  • румъния-
  • министър-
  • кармен дан

Кармен Дан подаде оставка

Смяна на вътрешния министър в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският министър на вътрешните работи Кармен Дан подаде оставка, съобщи “Свободна Европа“.

Дан е взела решението след разговор с премиера Виорика Дънчила. Очаква се новият министър на вътрешните работи да е Николае Мога.

През последните седмици в страната имаше протести. Протестиращите поискаха оставката на министъра, заради полицейския произвол по време на демонстрациите през 2018 г.

Дан е министър от 2017 г. Тя обяви, че се оттегля по политически причини. Бившият министър е известна като близък сътрудник на бившия лидер на Социалдемократическата партия Ливиу Драгня. В момента той излежава присъда в затвора.

Ясно е, че Дънчила планира рокади в правителството, като се очаква смяна и на външния министър. Планира се сменени да бъдат осем министри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербер

    3 6 Отговор
    Нищо не става от румънците, корупция, мизерия...А при нас благодарение на генерал Борисов прогрес и напредък по всички направления. Това е ГЕРБ. С две ръце гласувам докато съм жив.

    Коментиран от #2

  • 2 Психопат

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гербер":

    Плача !

    Коментиран от #3

  • 3 Гербер

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Психопат":

    И аз всеки ден се просълзявам като чета само успехи в България и мизерия навън. Горд съм, че съм българин само заради генерал Борисов!
Новини по държави: