Last news in Fakti

16 Юли, 2019 07:48 3 708 15

Тръмп: Ако не ви харесва в САЩ, чао!

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • камара на представителите

Президентът на САЩ твърдо отстоя критиките, които отправи срещу четири депутатки в Камарата на представителите

Тръмп: Ако не ви харесва в САЩ, чао! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърдо отстоя критиките, които отправи в Тwitter срещу четири депутатки в Камарата на представителите на американския конгрес, предаде АР.

Говорейки по време на събитие в Белия дом пред репортери, които го притиснаха по повод неговите туитове, които мнозина оцениха като расистки, Тръмп каза, че въпросните конгресни дами "мразят нашата страна" и "ако не им харесва тук, могат да си ходят".

Така той практически повтори нападките си, отправени през уикенда, в които каза, че четирите цветнокожи депутатки от Демократическата партия трябва да се върнат в своите "скапани и пълни с престъпност" страни, от които те са дошли. Думите му явно се разминаха с факта, че четирите са американски гражданки и три от тях са родени в САЩ.

Демократите реагираха реагираха гневно, наричайки думите му расистки.

"Те само се оплакват", каза президентът в отговор на репортерските въпроси. "Ако не им харесва тук, нека да си ходят, и знаете ли, сигурен съм, че на много хора те няма да липсват. Мисля, че те мразят нашата страна, и то много силно. Може и да греша. Избирателите ще решат", подчерта Тръмп, очевидно раздразнен, след като бе притиснат от репортерите.

Президентът засегна и темата за обявените предварително хайки през изминалия уикенд срещу имигранти, подлежащи на депортиране от САЩ, макар че в медиите се появиха твърде оскъдни информации по въпроса. Според него действията, предприети тези дни, са били "много успешни", макар че голяма част от тях са останали невидими за масовата публика.

"Мнозина, мнозина бяха извадени в неделя - вие просто не знаете за това. . . Беше много успешен ден, но вие просто не видяхте много от него", подчерта Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов

    35 8 Отговор
    Ако не ви харесва в БГ, чао! :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калев

    26 2 Отговор
    Прав е! И това мъчи нечии мръсни душици.
  • 4 Обама

    41 2 Отговор
    Писна ми с тия нападки, за расизъм обвиняващи единствено само белите. Я разгледайте в нета, какви организаций от чернокожи има в Америка, който мразят белите. Не е ли расизъм преобладаващата масова престъпност, на латиноси и чернокожи, спрямо обществото, което ги е приютило.Ама иначе се сочи, само и единствено белия човек.Другите са свети води ненапити.
  • 5 Трифонов

    12 25 Отговор
    Най-накрая има нещо по което България и САЩ да си приличат... И в двете, на върха на изпълнителната власт стои пълен олигофрен и глупак, за когото никой не може да каже как точно е забогатял, като е толкова ужасно тъп, но със сигурност се знае, че е незаконно. Само преди 10 години тоя нямаше никакъв шанс да стане американски президент. Явно... САЩ ни догонват, ха-ха...
  • 6 Търнър

    1 27 Отговор
    Харесва ли ви или не неможе да мразите другите кво от тва че бяла жена примерно се ч.. а с чернокож или с ром на всеки който не му харесва нормалните цивилизовани общества ще му дадът да се разбере ЯСНО вече няма значение държавите и тяхното население а има значение да си толерантен разберете го
  • 7 Антон

    30 0 Отговор
    Евала на Тръмп! Това се отнася и за лилавите нежелани тука. Който не му харесва чао. България си е за българите

    Коментиран от #8

  • 8 Мето от факултето

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Аркадаш, на мен и на братята ми Кирил, Наум, Ангеларий и Горазд ни харесва. Ако на теб не ти харесва прав ти път!
  • 9 Отвратен

    17 4 Отговор
    Тя цялата Америка е сбирток от шлака. Дори не бих се изпикал от самолет върху тях, камо ли да им се редя на опашка пред посолството. Все пак съм европеец и съм от страна с 1300 годишна история и цивилизация!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Отвратен":

    Много си прав но ние всячески се опитваме да я заличиме като копираме от така наречените велики сили хахах и успешно го постигаме което е по лошото
  • 13 гост

    13 0 Отговор
    Не го харесвам този човек но пък когато е прав е прав всеки е свободен да избира ако ме ти харесва събираш цирка и отиваш на друго място
  • 14 Centurion

    13 1 Отговор
    Напълно го подкрепям!Нахалството на някой раси минава всякакви граници.Мястото им е на памука и на трастиката,ако не им харесва да отиват в Африка да спят по дърветата.
  • 15 Балу

    4 6 Отговор
    Еми значи първо трябва да си тръгне Мелания. Тя е от Източния блок. После бившата съпруга Ивана.И тя е оттам.Тръмп също.С европейско потекло е.И всички останали, ОСВЕН индианските племена.Ама то има ли още такива...Демократична Америка май ги изтреби.