16 Юли, 2019 12:28 2 381 8

Тръмп, няма да ни накараш да замълчим!

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • камара на представителите-
  • александрия окасио-кортес-
  • рашида тлаиб

Депутатките от Демократическата партия, охулени в ксенофобски туитове от президента, му отговориха на обща пресконференция

Тръмп, няма да ни накараш да замълчим! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Четирите американски депутатки от Демократическата партия с малцинствен произход, охулени в серия ксенофобски туитове на президента Доналд Тръмп, му отговориха на обща пресконференция във Вашингтон, предаде Франс прес.

"Няма да ни накарат да замълчим", каза чернокожата депутатка в Камарата на представителите от Масачузетс Аяна Пресли. Тя обвини Тръмп, че му липсват доброта, съчувствие и почтеност, необходими за изпълнение на президентските задължения.

"Въпреки това насърчавам американците да не се хващат на тази въдица", продължи Пресли, според която нападките на президента имат за цел да отклонят вниманието от проблемите на американците.

Илхан Омар, която също бе мишена на президентските туитове, обвини Тръмп, че отстоява идеите на белите националисти. Тя добави, че той е предприел открито расистка атака срещу четири цветнокожи народни представителки.

Тръмп, няма да ни накараш да замълчим!

Най-младата дама в Камарата на представителите - Александрия Окасио-Кортес, каза, че не е изненадана от риториката на президента, обвиняван редовно в расизъм, откакто влезе в Белия дом.

Депутатката мюсюлманка от Мичиган Рашида Тлаиб поиска задействане на процедура за импийчмънт срещу Тръмп - въпрос, който всява разделение в демократическата опозиция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    41 4 Отговор
    Що ли ми се струва че Дончо има право....

    Коментиран от #3

  • 2 Гаргамел

    30 2 Отговор
    в следващия конгрес демократите и гейове ще вкарат...
  • 3 Бачо Киро

    9 17 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е колко да има право ... той да не е индианец от племето на чирикуа-апахите примерно? Нали и неговият дядо е слязъл от лодка на брега с куфара ... Негрите пък не вярвам да са им предлагали екскурзия до нови екзотични дестинации ... Като си туриха обаче некадърен идиот, фалирал няколко пъти, да са живи и здрави счетоводителите му и законите на САЩ, та отделял все губещото ... халал да им е. Въобще ме не боли фара за САЩ, боли ме за идиотите които управляват ЕС ... там работата също не е розова ...

    Коментиран от #5

  • 4 ГОШО

    17 1 Отговор
    Напротив той не иска да мълчите а да плямпате колкото поче толкова по добре за него де Така и трезво мислещите негри ще гласуват за него
  • 5 ГОШО

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    А ти каво трак ли си та се моташ из Българи
  • 6 Адолф Хитлер

    6 9 Отговор
    Тръмп си е наш човек,нищо че дъщеря му е женена за еврейка!След толкова много години,осъзнах че не е трябвало да избивам евреите,а комунистите,защото след мен те избиха още 120 млн души.Аз подкрепям Доналд Тръмп,въпреки че вече съм под земята от близо 80 години.
  • 7 гуньо

    8 4 Отговор
    Тая църната от банята ли излиза че е с кърпа на главата.А може и на химио терапия да е била жената.
  • 8 Шабан

    7 1 Отговор
    Ти да видиш, какво представляват хамериканците! Виждате ли!? Тръгнали на другите акъл да дават и да управляват света!?