16 Юли, 2019 15:57 3 251 7

Иран ще отговори на Великобритания

  • иран-
  • али хаменей-
  • великобритания

Али Хаменей поиска иранският танкер да бъде освободен

Иран ще отговори на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обяви, че страната му ще отговори на пиратството на Великобритания, съобщи РИА Новости.

Правителството в Иран вече призова Великобритания да освободи задържания ирански танкер. Британски представители задържаха танкера край Гибралтар по обвинения, че превозва петрол за Сирия.

„Великобритания извършва пиратство и краде наш кораб. Те обличат всичко това в юридическа униформа. Нашата страна и тези, които вярват в нейната система, няма да оставят това без отговор. Това не трябва да се приема“, заяви Хаменей.

Иранският външен министър Мохамед Зариф заяви, че Иран не е член на ЕС и не трябва да спазва европейското петролно ембарго. Той заяви, че британските действия са противозаконни.

Великобритания вече освободи задържаните членове на екипажа на кораба.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам де

    5 31 Отговор
    Абе за тия мангусти столове няма ли..я как са насядали като макаци на земята
  • 2 Патето яки

    25 9 Отговор
    Освободете танкера !!! Защо Сирия не може да купува петрол???
  • 3 Така като ги гледам

    5 3 Отговор
    все хубави хора.До един.

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    5 19 Отговор
    Али Хаменей седнал да обяснява на Англия/т.е. на НАТО/ кое е криво,и кое е право.Е да,ама Ангилия в момента си е слажила слушалки на ушите и слуша ЯК РОК/КЛАСИК/!И какво следва да направи Алито за да привлече внимание?Ами да гръмне МАКАР И С ПИСТОЛЕТ по ВОЕНЕН КОРАБ НА НАТО В РЕГИОНА!И тогава ще чуе РАДОСТЕН ВИК 7"Аааайди бе -откога те чакаме"!Спирам до тук,щото следва Червена точка на Екрана с написано в нея "18".
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Така като ги гледам":

    Хахахаха,,,все убавци ,казваш, особенно тоя с бялата чалма -гаче ли е излязъл от ''1001 нощи'' ... Пък тоя,гологлавия много прилича на един техен президент, дето като му свърши мандата, се върна при корените си,пардон -при стадото си.
  • 7 Бай онзи

    7 2 Отговор
    Поне Иран има чест и достойнство не като България да се души на всеки .
Новини по държави: