Last news in Fakti

16 Юли, 2019 15:40 2 891 82

Турция не гледа сериозно на санкциите от ЕС

  • кипър-
  • санкции-
  • ес-
  • турция-
  • мевлют чавушоглу

Турция изпраща още един кораб за сондажи

Турция не гледа сериозно на санкциите от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу не смята за необходимо решението на ЕС за налагане на санкции на Турция заради сондажите край Кипър "да се взима много сериозно", предаде турската частна телевизия НТВ.

По думите на Чавушоглу взетите от ЕС решения целят да удовлетворят кипърските гърци. Външните министри на страните в Европейския съюз наложиха вчера първоначални санкции срещу Турция заради нейните сондажи за газ във водите на изключителната икономическа зона на Кипър.

В декларация, приета снощи, министрите заявиха, че в светлината на "продължаващите и нови незаконни сондажни дейности" на Турция, те прекъсват преговорите за споразумение за въздушния транспорт и ще приканят Европейската инвестиционна банка да преразгледа отпускането на кредити на Турция. Освен това ЕС намалява с близо 150 милиона евро европейската помощ, предвидена за Турция през 2020 година.

"Няма смисъл решенията на ЕС да се приемат много сериозно. Препоръката към банката е ново противоречие на ЕС. Те знаят, че е невъзможно да приложат на практика решенията", коментира Чавушоглу. По думите на турския министър проблемът е в това, че не са гарантирани правата на кипърския турски народ в района край Кипър. "В най-скоро време ще изпратим и четвърти кораб в Източното Средиземноморие", заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така мисля

    40 9 Отговор
    Дават на Турция три милиарда за бежанците ! Взимат си 150 милиона !
    Смешен все по смешен ЕС !!??
  • 2 ВзематПовече

    42 2 Отговор
    Доказаха, че като не си член на ЕС може да извличаш по-големи изгоди отколкото ако си част от него.... справка, ние сме задния двор на ЕС, но завода пак ще ни прескочи - предпочитат тях пред нас.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    10 2 Отговор
    А който се смее последен...нали знаеш...

    Коментиран от #11

  • 5 Мошеникио

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "ВзематПовече":

    Какъв завод ? Нямаме никакъв шанс с тези управници ! Нямат им доверие !
  • 6 Турчина

    31 19 Отговор
    Турция сондира свои води.Това е континенталния шелф на Северно-кипърската турска република.Европейският съюз не може да налага санкции на Турция,която сондира собствени води.Това показва неадекватноста на Европа.Има една турска поговорка:
    "Да бъдеш турчин е трудно, защото се бориш със света.По-трудно е да не си турчин, защото се биеш с турците!"

    Коментиран от #9

  • 7 Ами тогава да си

    12 12 Отговор
    погледне лирата и току виж приела нещата насериозно.
  • 8 Българина

    18 2 Отговор
    Всъщност вече никой не гледа сериозно на ЕС.. 200 ЧУЖДИ БАЗИ С 150 атомни бомби извън контрола на ЕС! Всеки коментар е излишен. Коя друга държава ще го позволи това? Не знам за такава освен щатска колония от типа Гренада, Хаваи..... ЕС
  • 9 Като чета

    9 22 Отговор

    До коментар #6 от "Турчина":

    то май и умници сте били турците и като такива отдавна би трябвало да сте се светнали,защо никой никъде не ви иска.Чудно защо скимтите още за ЕС,а не примерно ЕС да плаче за вас,освен разбира се някое и друго продажно комунистическо псе,ама и те са на свършване-започнаха един по един да се разтреперват.Володя ще ви стъкми той вас.

    Коментиран от #10, #62

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Това за смеенето не важи

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Вие все плачете последни
  • 12 Като чета

    7 12 Отговор

    До коментар #10 от "Турчина":

    Аз не казвам,че компаниите не инвестират,просто казвам обратното,че турците не са желани и то защото няма как да са.Колкото до българите и румънците,ако кураж някакъв си даваш-да,става,иначе ти сам си го знаеш.По някой път съм се чудил,ей така,спонтанно,какво е дала 80 и кусур милионна Турция на Света или съответно някой турчин,че такова реване от турска страна ежеминутно слушаме и четем?Обаче....тц.Колкото до мераците на Ердоган и Турция като цяло за ЕС,там нещо не си го признаваш,обаче не е необходимо да го увърташ,защото ние за пръв път от небето не падаме.И ние имаме телевизори-ултиматуми,щял бежанци да пускал ,ако не станело това-онова,не знам си още там какви глупости.....Как си го пропуснал....

    Коментиран от #15

  • 13 как да гледа сериозно

    6 5 Отговор
    не гледа щото не са правилните санкции.... някви кьорфишеци да не земе се обиди султана... правилните санкции са : 30% МИТО на всички Турски стоки влизащи м Е.С. е тогава гледайте как Рено, тойота , форд се избиват за търсят земя в източна европа където да преместят заводите си..бълващи коли за ЕВРОПЕЙСКИЯ пазар. а ваген ще кажат че са размислили.. единствения въпрос е ,че в еврогийпарламента няма източноевропейски политици с топки. всички слугуват на големите богати компании , за които пък Турския пазар сега е голямата мръвка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Турчина

    15 6 Отговор

    До коментар #12 от "Като чета":

    Турция има няколко Нобелови лауреата,като е била номинирана 56 пъти.За сведение България няма нито един дори номиниран.Питаш-затова отговарям.Не съм шовинист на тема "турско превъзходство"-всяка страна заслужава място под слънцето.Наскоро,дори един турски лекар направи откритие в областа на Офталмологията-нещо,което помага на целия свят.Дори миналата година турски лекари идваха да обучават българските си колеги в България.Има много болести открити от турски лекари-например " Бехтерова билест"-открита е от д-р Бехчет.По-добре да помислим как България да тръгне напред,защото бъдещето й не е никак розово.

    Коментиран от #19, #21, #22, #26, #28, #61

  • 16 Васил Левски

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Goiko Mitich doide":

    Е тогава помаците какви са?Те затова са помаци-помъчени...Не ми отговаряй неграмотнико.Човека поне пише грамотно.

    Коментиран от #24, #27

  • 17 Гойко

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Goiko Mitich doide":

    Хайде ние пък да си признаем какви са гените на Хан Аспарух...!Ама ще ти стане неудобно!

    Коментиран от #42

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 JPower

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    Кой лъжеш нас или себе си??!!! Заблуден Мюмюн...ето кой е открил таз болест. -- Владимир Михайлович Бехтерев е руски невропатолог, физиолог, психолог, основоположник на рефлексологията и патопсихологията в Русия, академик.. Дай ся някакъв друг пример!!! Но първо се научете да пишете и четете, особено договорите,че един футболист не можете да назначите!!! Мухахаха

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Абе какво му обясняваш

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    Мислиш ли, че розов грухтящ чифтокопитен бозайник разбира от кладенчова вода?
  • 22 Като чета

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    Слаба работа,слаба.На фона на тази голяма гюрултия,която Турция ежеминутно вдига из Европа,направо си е нищо работа.Никоя европейска държава не си позволява такова поведение!Никоя!Като остави човек настрана обаче въпросната гюрултия-остава едно нищо.Турция е проблемна държава,с проблемно поведение,която никога не оцени голямата подкрепа на Европа,пък и ако щеш на САЩ и затова ще стане това,което трябва да стане.Те турците и за това взеха на ракетчици да се правят.Усетиха се,че колелото се завъртя вече,ама късно.На хората им писна от измислените Ердоганови проблеми,но Володя ще го разреши проблема.

    Коментиран от #36

  • 23 Ма не е ли българин

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "JPower":

    Този Бехтерев?
  • 24 JPower

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Левски":

    Помаци- ПОМАГАЧИ. .. ТИЯ СА ПРЕДАТЕЛИ. Ако са мъченици, защо обичат и величаят туркия??!! Ако аз избия семейството ти , ще ме боготвориш ли??!!! Помаците в Гърция, не знаеха турски до скоро. Гърците им казаха,че са турци, а не българи и им направиха турско школо!! Само и само, да не се имат за български мюсюлмани!!! Същото правят и туркия, само нашите ""политици"" да им покажат, колко мюсюлмани са участвали във войните срещу туркия!!! Тия помаци, които пишат тук, изобщо не са помъчени, а предатели, същите като башибозука, който е правил кланета в Батак и т.н. на тия помаци им е сбъркано съзнанието. Имаше едно филмче, ледена епоха. Та там едни невестулки отглеждаха един мамут, и през цялото време се имаше за невестулка, защото така му говореха!!! Но, разбра истината. Помаците са същите!!! До тогава си остават предатели!!!

    Коментиран от #38

  • 25 JPower

    4 8 Отговор

    До коментар #20 от "Borko":

    Нито Ататюрк нито Ердогрух е турчин. Но ти си най- обикновн циганин!!!

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Goiko Mitich doide

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Васил Левски":

    Еее да бре за теб ша пояся повтарям ики пъти пиша бавно щот май четеш трудно .Мидхада пашата казва че на територията на България не повече от 10%_от имащите се за осмалии са дошли оттатък Ангира демек Анкара.Демек са памаси.Няма нищо лошо памасите са харни хора.Ся вдяна ли или да се завтарям.?ко а галеба не фатяш.
  • 28 Като чета

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    А,и ей на докато си говорим,виж каква информация дотърча,дето се вика в последните минути: https://fakti.bg/life/395706-skalata-publikuva-snimka-na-dado-si-i-kechist-s-balgarski-koreni

    Коментиран от #31

  • 29 Абе той и Владимир Бехтерев

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "JPower":

    Не е руснак, а татарин, т.е.мюсулманин ама ти го наричаш руснак

    Коментиран от #30

  • 30 JPower

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Абе той и Владимир Бехтерев":

    Избери един "" Ник"" и пиши от него, освен ако не си шизофреник, като повечето мюмюнки, продукти на кръвосмешение!!! Има интернет, Уикипедия и т.н. всеки може да провери- сравни някаква информация.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХХХ

    2 0 Отговор
    щом убедително спорите какви са гените на Аспарух... трябва да сте някакви генни инженери , че и да сте виждали днк проби от това време... само македонците досега спореха кой какви гени носел..на тяхното ниво на глупост ли ще слезете
  • 34 Гледач

    6 6 Отговор
    Ако реши ЕС ЩЕ СМАЖЕ ТУРЦИЯ. САВО ТУРИСТИТЕ ОТ ЕС ДА СЕ МАХНАТ ОТ ТУРЦИЯ И ЦЕЛИЯ ИМ ТУРИЗЪМ ЗАГИВА

    Коментиран от #49

  • 35 Танев

    5 7 Отговор
    Турция е агресивна държава окупира Кипър част от северозападна Сирия и още какво ли не
  • 36 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Като чета":

    Ами Турция не вдига гюрюлтия ами просто не ”слушка ” началниците ...не иска да си има началници като другите ..виж и Орбан е непослушен и как му дърпат ушенца
  • 37 Бай Яни

    1 3 Отговор
    Ататюрк е казал, който е срещу България, той е и срещу Турция. Всички знаем че повечето османлии, днешни мюсюлмани са от Български пройзход, в това няма лошо,. Стига сте мрази ли обикновените хора, заедно да се вдигнем и на бисилото да окачим Бойко, Путин, Дони и Ердогана.. Вижте уникалната операция в Лондон, разделили са сиямски блезначета свързани в главичките е това са хора.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 JPower

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    За един българин е позорно да бъде помак- предател на род и родина.. бягай към туркия..

    Коментиран от #44

  • 40 Goiko Mitich doide

    2 2 Отговор
    Сакън признавам БЛГАРСКИ БТЕ БЪЛГАРСКИ КВИ ДА СА МУ ГЕНИТЕ??? И НА БАЩА МУ КУБРАТ който е от рода Дуло демек всички от Дуло са с такива гени И НА майка му от рода Ерми гените са Български и на вуйчо му кан Органа и.....според именника на Българските канове до Атила всичко е с Белгарски гени соред Византийците BULGARIKI GENIA IKOGENIA демек Белгарски род семейство, и арабите потвърждават Българи??до клкото разбирам от медицина и генно инжинерство и арабеските и византион са прави.
  • 41 То и ромите

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    се мислят за турци! Какво лошо има в това? Всички те знаем че си ром, но ти позволяваме да се наричаш турчин!

    Коментиран от #45

  • 42 Бай Яни

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гойко":

    Не е важно какви гени има Аспарух, важно е какви гени имат Украйнците и половин русия😁😁. Че с Иранците сме роднини всеки го знае, с половин Сирия също, само Турците нещо се дърпат и не признават общият ни ген.
  • 43 Търсят глупаци

    4 1 Отговор
    Предложението на Турция за кипърския газ... Χората от незаконната държава, които представляват 18% от населението, предлагат на легитиматите, които представляват 82% от населението, без незаконността да бъде спряна, да решат съвместно 50-50 че газа на юг ще се продава на пазари с тръбопровод през Турция, която е окупационна сила, да бъде изпомпван от турска петролна компания, която е подписала незаконни договори и парите от продажбите първо да компенсират загубите на гръцките бежанци, които Турция е създала и второ да бъдат използвани от кипърските турци за да повишат стандарта си на живот. Всичко това без решение на кипърският проблем ............

    Коментиран от #46, #54

  • 44 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "JPower":

    Аз съм си турчин ..помак това е славянин който изповядва ислямска религия..като босненци ...защо да са предатели??з задължително ли е всеки българин да бъде православен???

    Коментиран от #47, #50

  • 45 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "То и ромите":

    Аз пак ти казвам не е срамно етническия произход ..ако съм ром бих се гордял ,но не съм..турчин съм ,чуствам се турчин ..

    Коментиран от #57, #69, #70

  • 46 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Търсят глупаци":

    ....да но забрави договорите ..Турция заедно с Гърция и Великобритания е гарант на република Кипър ..това е международен договор ..въз основа на правата си на страна гарант ,Турция предприе таково решение

    Коментиран от #48

  • 47 JPower

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    Цар Петър 1, изселва ПОВЕЧЕТО богомили в Босна. Повечето богомили приемат исляма. Няма да те уча на историята, стой си турчин!!! Ако кажеш, на албанец , че е турчин, ща заколи!!! Религията няма нищо общо, освен пропагандата в България,че щом си мюсюлмани, значи си турчин. Ако си черен, си циганин мюсюлманин. Щом религията ти определя самосъзнанието, бягай в туркия, при приматите!!!

    Коментиран от #51

  • 48 ей умнико

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Хасан":

    правата ти бяха изгубени с нахлуването, изнасилването и убийствата на населението. ти си военен престъпник. и неспособен. защото жертвата която ограби, изнасили и уби, стана богата и ти си останал беден

    Коментиран от #52

  • 49 Че българският туризъм като е загинал

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гледач":

    Та какво да не си умрял?
  • 50 JPower

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хасан":

    В добавка, българина не е НИКАКЪВ ХРИСТЯНИН!! ВСИЧКИ ПРАЗНИЦИ И ОБИЧАИ СА СИ НАШИ ТРАКИЙСКИ НАГОДЕНИ КЪМ ХРИСТИЯНСТВОТО. , Кукери, мартеници, нъстинари и т.н. Никой не се кланят на чифутски измишльотини, освен вас!!!

    Коментиран от #53, #55, #56, #58

  • 51 А ако съм черен християнин

    0 2 Отговор

    До коментар #47 от "JPower":

    Значи съм българин, така ли?

    Коментиран от #66

  • 52 Я да си преговорим историята

    3 4 Отговор

    До коментар #48 от "ей умнико":

    Убиваха и изнасилваха гърчеещите се цигани на острова. Турция прекрати това и на всичкото отгоре им остави и по-голямата част от острова. Грешка, разбира се, но лесно поправима

    Коментиран от #59

  • 53 А защо тогава не можеш

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "JPower":

    Да четеш надписите в тракийските могили ами ползваш македонската азбука и език? Защо не говориш на тракийски?

    Коментиран от #71

  • 54 Tеатърът на абсурда

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Търсят глупаци":

    Тъй като според Турция, островите нямат права на морски газови находища, какъв вид споделяне иска???!!! Значи газ, намерен в южното море, принадлежи на Египет и Израел! Не принадлежи на Кипър или на кипърските турци!!!! Турски глупости.......
  • 55 Мето от факултето

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "JPower":

    Забрави кушиите на Тодоровден и Василица ...все хубави български празници
  • 56 Мето от факултето

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "JPower":

    Забрави също и хедърлез, светъл тракийски празник
  • 57 Българина

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Ти ако си Турчин аз Кюрд ти си потурчен Българин Помак си лошото е че още си потурчин
  • 58 Сега ми се изясни всичко

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "JPower":

    Много се чудих след като в новината за ония убиец в барселона каза, че циганите не са българи, а само са с български произход аджеба с какъв произход са тогава самите българи. Явно са с тракийски хахахаха

    Коментиран от #67

  • 59 няма грешка

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Я да си преговорим историята":

    няма грешка. убихте 1% от цивилното население, изнасилихте хиляди жени, направихте беглец 1 от 3 законните жители, откраднахте 70% от селските земи, индустрията, туризма, откраднахте 40% от острова, докато сте били 18% от населението и все още представлявате жертвата, докато сте брутален убиец. там имаше 100 000 кипърски турци и 600 000 кипърски гърци, живеещи там, половината кипърски турци отидоха на по-добър живот в Англия през годините, защото не сте способни и вместо това Турция доведе неграмотни анатолистки фанатици. няма грешка.

    Коментиран от #74

  • 60 Българина

    1 2 Отговор
    В Турция има 1000000 помаци бе Хасане половината говорят Български и не знаят към език говорят
  • 61 Лекар

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Турчина":

    Наистина има болест на Бехчет или синдром на Бехчет.Бехтеров е татарин,а те са тюрки.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Луди хора

    0 1 Отговор
    A бе аз съм български помак.преди християнин после Мюслим.Много ми е през сайдера каде искате да ме изгоните.Православието идва от Цариград .Сега Истанбул.Ако не ви отърва вас Ааайде бегайте в Истанбул.Няма да се разпраиме с вас.Тези земи колкото са ваши толкова са и наши.Аре бегайте.Пък ние тука ще намерим начин да се разбераме с ромските братя.
  • 65 Луди хора

    0 2 Отговор
    Навремето ние българите след това помаци се биехме във войните не по-малко от вас.А след като клъвнахме земите на византийците ни викат аре бегайте в Туркия.Може ли да ни пръд,,нете на ряза,,,ния.😁😁.

    Коментиран от #68

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 JPower

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "Луди хора":

    Много си объркан! Мюсюлмани в България има след 1500год...ква Византия те гони?!! Изобщо не е важна религията, света познава над 4300 религии... Важно е какъв се определяш,като националност!! Помаците тук се имат за турци, защото са мюсюлмани. По тяхна логика, всички сирийци, иракчанин,либийци,египтяни и.т.н, които са били част от османската империя, трябва да се имат за турци!!!
  • 69 Goiko Mitich doide

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Ти освен ром /у турсикито им казват ченгене/може да се пишеш и гордееш че си мастика ципоуро водка хич пинсикимди ,ФАТКАТА Е ЧЕ МИДХАД ПАША А и от AKP ви го казват ачик ачик че не си ама хаАсенчо е кйор мемед.Виж сигурно си Туркопул или казълбаш можи би арнаут татар като единия доган или лаз като другия ер доган абе да не си кюрд не си отбТрабзон Синоп или Ризе щот щяхме да се разбираме на един другнезик различен от Азерския със сигурност не ползваш османски или каба тюркче.Турци сте едва от 1924 а говориш Азерски омешен с казахстански от 1927 г
  • 70 Goiko Mitich doide

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Ти освен ром /у турсикито им казват ченгене/може да се пишеш и гордееш че си мастика ципоуро водка хич пинсикимди ,ФАТКАТА Е ЧЕ МИДХАД ПАША А и от AKP ви го казват ачик ачик че не си ама хаАсенчо е кйор мемед.Виж сигурно си Туркопул или казълбаш можи би арнаут татар като единия доган или лаз като другия ер доган абе да не си кюрд не си отбТрабзон Синоп или Ризе щот щяхме да се разбираме на един другнезик различен от Азерския със сигурност не ползваш османски или каба тюркче.Турци сте едва от 1924 а говориш Азерски омешен с казахстански от 1927 г

    Коментиран от #76

  • 71 JPower

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "А защо тогава не можеш":

    Македонска азбука и език??? Ти си за лекар...За траките, няма да ти обяснявам. Четеш Корана на арабски, даже азбука си нямате, езика ви е сбирщина...

    Коментиран от #72, #73, #82

  • 72 Ти и за лекар вече не си

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "JPower":

    Късно е хахаха дори и медицината, която е арабско изобретение не може да ти помогне....
  • 73 Я кажи или напиши нещо на тракийски

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "JPower":

    Само не почвай с ромале момале хахаха
  • 74 Защо започваш от средата

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "няма грешка":

    Я ни припомни как започна всичко и за погромите и зверствата и убийствата на киприотите турци. Не ти е удобно ли? Както казваш "Б", защо пропускаш "А"?

    Коментиран от #75

  • 75 222

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "Защо започваш от средата":

    Това беше направено от двете страни, които бяха снабдени с оръжия и офицери от своите страни. Този конфликт бе провокиран и от англичаните, които не искаха да дадат независимост на острова. "Разделяй и управлявай". Но тези неща бяха спрели 10 години преди 1974 г. Тогава започна гражданска война между гърците в Кипър, комунисти срещу десни, а турците нямаха никакво участие или жертви. Турция, с помощта на Америка, Англия и Израел, нахлува в Кипър с тихия консенсус на Гърция, която не изпраща нито самолети, нито кораби, нито подводници, нито армия. Целта беше да се сподели островът в рамките на НАТО. Всичко беше договорено. Разбира се, малко хора знаеха. Обикновените хора, не. Но всичко това е добре известно сега, архивите са отворени, и в Америка и в Англия, книги са написани и в Гърция и в Турция, вече няма тайни за това.
  • 76 Турция

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Goiko Mitich doide":

    Ей,ненормалник,нищо от това,което казваш не е вярно.Клиповете,които си гледал са дело на лумпените от "Атака".Същите,които заедно с Валери Симеонов си подвиха опашката,когатоТурция заплаши,че ще се намеси военно в България,ако не спрат с действията си на границата.

    Коментиран от #78, #79

  • 77 477

    0 0 Отговор
    ... "Няма смисъл решенията на ЕС да се приемат много сериозно...

    ЕТО ЧЕТИВО ЗА НАШИТЕ У Н. СЪБРАНИЕ - АМА ТОВА "НАРОДНО" КАК НЕ МУ Е МЯСТОТО ТУКА, ЕЙ... ДЕТО НИЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ, ХРАНИМ И ТЪРПИМ.....ДЕТО НИ КУПУВАТ САМОЛЕТИ, ПОКАЗВАТ НИ НАЙ НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ НА МЕРСЕДЕС И КАК СЕ СТРОЯТ КЪЩИ...
    ДАЛИ ТУРЦИЯ БИЛА ЗЛЕ...
  • 78 Goiko Mitich doide

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Турция":

    Abe Adam uruspou абе даул ач кйопек затваряи си миризливата уста ти не гледаш ли турсики телевизия турсики газета не четеш ли???? За кви клипове хайван говориш.???? Изказването е на актвист и ръководител в AKP ти маи си го ял на някой от атака целия та сега бленуваш и бълнуваш.ЗАЕДНО С БЕЖАНЦИТЕ ДА ВЪРНЕМ БЪЛГАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЛИ В СТРАНАТА ПРЕЗ 1989 А СЪЩО И СОЛУНСКИТЕ ДЬОНМЕТА...... Изказване на фактор в AKP .Такова изказване прави и Мидхад паша .Ти сигурен ли си че имаш нещо османоциганотурско у себе си??? Последните 150год баба ти и прананати колко пъти са сваляли шалвара за да опитат целия?Абе той пърцедателя утек езесето у къра с тутуна бая ги осеменяваше .
  • 79 Goiko Mitich doide

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Турция":

    Абе серсем те като ти смениха имената не се намесиха та за какво сега??? Кураж варму галеба йок тюрк гйот вар ама вие ако имате гйот за чистене българина сик за цапане няма.Виж туркинките ги уважаваме ама с манафугската част на населението у турсикито работа си нямаме .За тези цели у анадола си седете.

    Коментиран от #80, #81

  • 80 Лукреция

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Goiko Mitich doide":

    Господи,ти си луд!
  • 81 Йорданов

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Goiko Mitich doide":

    България тогава беше република на руския комунизъм.СССР нареждаше на България какво да прави.Ако сега Турция реши да защитава турците си,тежко и горко на България.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: