Last news in Fakti

16 Юли, 2019 17:50 2 435 7

Тръмп атакува Google

  • сащ-
  • google-
  • доналд тръмп

Възможно е разследване за връзките на компанията с Китай

Тръмп атакува Google - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да проучи връзките на Google с Китай, съобщи Fox News.

Той коментира изказване на американския магнат Питър Тийл. Според Тийл технологичния гигант трябва да бъде разследван, заради неговото решение да работи с китайските военни, вместо с правителството на САЩ.

„Инвеститора в технологии Питър Тийл смята, че Google трябва да бъдат разследвани за измяна. Той обвини компанията, че работи с китайското правителство. Това е страхотен човек, който познава тази тема по-добре от всекиго. Администрацията на Тръмп ще провери това“, заяви Доналд Тръмп в социалните мрежи.

Тийл се усъмни, че в технологичния гигант работят китайски шпиони. Все пак след политически натиск от Google се отказаха от партньорството, въпреки че някои служители на компанията все още вярват, че то може да бъде възобновено.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вятърни мелници

    10 3 Отговор
    Бай Дончо Кихота ха ха !

    Коментиран от #2

  • 2 Краси

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "вятърни мелници":

    Бай Тръмп Идиота...
  • 3 среднощен

    10 2 Отговор
    Google "обслужва всички"..! "Ревността" на силните на деня при ползване на "общи услуги" е естествена, но в глобалния свят е така..! Ако Китай пожелае да навреди на Гугъл, може да го стори повече от САЩ..! Тръмп наистина си повярва, че може да се бори за втори мандат..? Ще бъде интересно "състезание", в което е по-добре да имаш "партньори и съмишленици" от ранга на Google..!
  • 4 Бай Яни

    3 4 Отговор
    Бай Дони, не се нерви бре човек, я спри изцяло интернета,. Дай заповед да се спрът от употреба смартфонте. Да се завърне отново назад в природата като хората, те не са дорасли за тези технологии.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Яни":

    Отивай да доиш че офците прегоряха. Интернета не е за колибари.
  • 6 Гоогле

    4 0 Отговор
    Ми китайците работят и не сшучайно са номер 1 в техниката, с краварите какво да работят, риене на обора ли?
  • 7 Истината

    0 0 Отговор
    Най смешният президент на света.И още много други качества, но............