Last news in Fakti

16 Юли, 2019 20:50 1 567 4

Кристин Лагард се оттегли от МВФ

  • кристин лагард-
  • мвф-
  • ес

Тя подаде оставка

Кристин Лагард се оттегли от МВФ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кристин Лагард се оттегли от поста на директор на Международния валутен фонд, съобщи ТАСС.

Самата обяви това в специално изявление, разпространено от институцията. Тя е решила да подаде оставка, за да може процеса по избор на следващ директор да започне възможно най-бързо.

„Срещнах се с изпълнителния съвет и подадох оставка. Тя ще влезе в сила от 12-ти септември. Отказът от моите ангажименти ще остане в сила до този момент. Фондът ще предприеме нужните стъпки за придвижването на процеса по избор на нов директор. Решението е взето в интерес на групата“, заяви Лагард.

Изпълнител на длъжността директор ще остане Дейвид Липтън. В момента кандидатурата на Лагард е издигната за следващ директор на Европейската централна банка. Още в момента на издигането на кандидатурата тя обяви оттеглянето си от ръководното място на МВФ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВФ е змийски кокал

    8 0 Отговор
    Захапеш ли го веднъж, влизаш в историята "хубава държава беше !"
  • 2 Дейвид Липтън

    5 0 Отговор
    Няма да е Гошо и Пешо! А ролята на МВФ е да продава с лихва зелените гущерчета на ФЕД! Изкупуване на цели отрасли на икономиката в една държава- пример американските ТЕЦ-ве в Бг, както в Гърция, Украйна и още други! На всеки държавен глава подписал договор с тях и ЕЦБ получава 10% еднократна премия и остава на власт! А Америка си запазва статуквото! Да изброявам ли примери?
  • 3 Моше

    4 0 Отговор
    Пак ще сложим наш човек.
  • 4 Ачо

    2 0 Отговор
    Къв е тоя шимейл?