Last news in Fakti

17 Юли, 2019 15:04 19 269 15

Тежък удар в сърцето на Коза ностра (СНИМКИ)

  • мафия-
  • коза ностра-
  • сицилия-
  • палермо-
  • франческо кали-
  • салваторе риина

Силите на реда в САЩ и Италия извършиха операция срещу сицилианската мафия 

Тежък удар в сърцето на Коза ностра (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Италиански и американски полицаи започнаха координирана операция срещу големите престъпни фамилии, които се опитват да възстановят влиянието на мафията в Сицилия, предаде Ройтерс.

Над 200 полицаи, включително служители на американското ФБР, са арестували 19 души, съобщават италиански следователи. Операцията е била насочена срещу клана Индзерило в сицилианската столица Палермо и базираната в Ню Йорк фамилия Гамбино.

Сред арестуваните е кметът на градче близо до Палермо, обвинен в сговор с мафията. Конфискувани са 3 милиона евро предполагаеми активи на организираната престъпност.

Сицилианската организирана престъпна група, станала известна с името "Коза ностра", се променяше постоянно след смъртта на страховития бос на босовете Салваторе Риина, който умря в затвора през 2017 г. след четвърт век зад решетките. През 80-те години Риина започна мафиотска война на средиземноморския остров, принуждавайки фамилията Индзерило да отиде в изгнание в САЩ. Собственият му клан завзе тяхната територия в предградията на Палермо.

От началото на века фамилията се опитва да си върне стария бизнес, сключвайки мир с бившите съперници и с подкрепата на силни съюзници в Ню Йорк.

Тежък удар в сърцето на Коза ностра (СНИМКИ)

"Разследването "Нова връзка" отбеляза силната връзка, създадена между Коза ностра в Палермо и организираната престъпност в САЩ, особено с могъщата престъпна фамилия Гамбино от Ню Йорк", се казва в полицейско изявление.

Гамбино е една от петте исторически фамилии на американската мафия в Ню Йорк. Нейни представители са били обвинявани в убийство, лихварство и незаконно разпространение на наркотици.

През март смятаният за бос на организацията Франческо "Франки бой" Кали беше застрелян пред дома си в Стейтън айлънд, но не е известно дали убийството е свързано с напрежението в Сицилия.

Тежък удар в сърцето на Коза ностра (СНИМКИ)

Срещу задържаните са отправени серия от обвинения, включително членство в мафията, изнудване при утежняващи вината обстоятелства, измама и незаконна конкуренция, съобщава италианската полиция.

Някога всемогъща в Сицилия, Коза ностра беше изтласкана през последните две десетилетия. Много босове бяха изпратени в затвора, нейни предприятия бяха конфискувани, а много местни жители са готови да ѝ се противопоставят. Въпреки това групата се опитва да си върне влиянието, предупреждават прокурори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    97 13 Отговор
    Всяка държава си има мафия, но само в България мафията си има държава.

    Коментиран от #5

  • 2 ПЕНКО

    13 2 Отговор
    " БАЙПАС " И ОТНОВО -"МАСКАРПОНЕ" !!!!!!! ДРУГО Е ДА УДАРИШ ЧЕРНИЯ И ДРОБ , КОЙТО ПРЕРАБОТВА ВСИЧКО И ИМА 205 ИЗСЛЕДВАНИ ФУНКЦИИ В ОРГОНИЗМА !!!!!!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТАСС

    38 4 Отговор
    Аматьори - да идват да се учат от ГЕРБ.
  • 5 незнайко

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    ЕТО ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА !!!
  • 6 Гледач

    14 0 Отговор
    ИТАЛИЯ ЧИСТИ ТЕРЕНА ЗА ДРУГА ГРУПИРОВКА. ТОВА Е ИСТИНАТА
  • 7 Azzzzzzzzz

    7 1 Отговор
    До #3

    Но когато е на власт, кой да я победи?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Не се заблуждавай

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Разчистват територия за друга групировка от която да лапа някой много влиятелен ва момента
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цецо

    4 1 Отговор
    Тия въртят милиарди, ударили са им три милиона... мноого тежък удар!!! Смях!!!
  • 12 Гост

    8 2 Отговор
    Само българските мафиоти си имат държава и си правят каквото си искат.
    Нема друга държава като България!
  • 13 бсп

    3 1 Отговор
    Италианската мафия да яде пасти пред съветско руската мафия!Съветско руската мафия е в пъти много по-сплотена от всякоя друга мафия в света!У нас нашата мафия иска пак да извземе властта!Нашата мафия Българската Сепаратиска Партия - Бсп всеки ден се учи от съветско руската мафия, но за сега тя е разделена на две части -ниновци и станишевци, и двата клана са в люта война кой да превземе голямата част от Българската Сепаратиска Партия с дейното участие на по-малките и части Даб, да България, зелените, пембяните, Дпс и т.н.Съветско руската мафия ще им помогне (както винаги де)!!!!
  • 14 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ами да си чул някога руската мафия някой да я е победил някога, едва ли?!Тя е държавна мафия като нашата Бсп+Дпс, Дсб, Абв, да България, зелени някакви си, движение 21 и т.н.Сега ще се появи още една част за нашата мафия с.трифонов - Бареков-2!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: