Last news in Fakti

17 Юли, 2019 16:28 1 829 4

ЧРД, Ангела Меркел!

  • германия-
  • ангела меркел-
  • юлия кльокнер

Канцлерът получи букети цветя в началото на правителственото заседание

ЧРД, Ангела Меркел! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна по обичайния начин днешното заседание на своето правителство в Берлин с едно изключение - получи букет цветя за своя 65-и рожден ден, предаде ДПА.

Не се очакваше тя да превръща този факт в голямо събитие. Когато миналата седмица бе попитана за рождения ден, тя отговори: "Това означава, че човек не става по-млад. Но може би по-опитен".

Министърът на земеделието Юлия Кльокнер честити на канцлера и добави: "Мъдра, предпазлива, прагматична и с огромен потенциал да се съсредоточава върху важните неща - това е Ангела Меркел".

Ангела Меркел, която е канцлер от ноември 2005 г., запазва високия си личен рейтинг, въпреки че според анкетите популярността на нейния Християндемократически съюз спада за сметка на Зелените.

Напоследък здравословното състояние на Меркел привлича вниманието, след като тя на няколко пъти получи пристъпи на треперене на публични места и оттогава остава седнала на церемонии. Мандатът ѝ начело на федералното правителство изтича през 2021 г. и тя е заявила, че възнамерява да го изкара докрай.

ЧРД, Ангела Меркел!

Президентът на Русия Владимир Путин е изпратил поздравителна телеграма, в която оценява високо нейните лидерски качества и ѝ пожелава много успешни години като канцлер.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хакер

    11 2 Отговор
    на тая и нямам ЕГНто не ме интересува
  • 2 Гост

    12 2 Отговор
    А тей бабишкеро дърта, гушни букета!
  • 3 Каспичан

    4 5 Отговор
    О, мръсна к*чко. 4-ма резани мигранти да те помпят по случай рождения ден, на площада в Берлин да те изнасилят и да пълзиш и да се молиш за малко вода! Мъртва да осъмнеш едновременно с нашите гербави мишоци, дето ни хапят тук!
  • 4 Hasan al ali al kümiyri

    0 2 Отговор
    Da puknesh dano kenefche maika ti w podkata
Новини по държави: