Тема: Украйна

18 Юли, 2019 15:10 1 469 21

ЕП призова Русия да освободи задържаните украинци

  • украйна-
  • русия-
  • моряци-
  • еп-
  • задържани

Украинците още са в затвора

ЕП призова Русия да освободи задържаните украинци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейският парламент прие резолюция, с която призовава руските власти да освободят всички незаконно и произволно задържани украински граждани - в Русия и в завзетите земи на Украйна, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Това включва и кримските татари, задържаните мирни протестиращи на Червения площад на 10 юли тази година, украинските граждани, задържани по политически обвинения, както и 24-мата членове на екипажа на украинските военни кораби, задържани край Керченския проток от руските военни на 25 ноември миналата година.

Още новини от Украйна

ЕП призовава руските власти незабавно да прекратят всякакви действия на тормоз над всички защитници на околната среда, включително Александра Каролева, както и над борци за правата на човека в страната, и да им позволят да извършват своята законна работа без намеса.

ЕП настоятелно призовава руските власти да оттеглят т. нар. закон за "чуждестранните агенти" и изцяло да изпълнят всички препоръки на Венецианската комисия към Съвета на Европа, в съответствие с международните си задължения. Текстът беше приет с 458 гласа "за", 80 "против" и 89 въздържали се, отбелязва пресслужбата на ЕП.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    23 3 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! :)
  • 2 Владимир

    34 3 Отговор
    ЕП да го духа,в Русия има закони и те се спазват!Не им трябват джендърски и соросоидни организацийки.Там номерата на тия продажници не минават.
  • 3 Rusnak

    26 4 Отговор
    А Русия ги призова да джвакат по малко.
  • 4 Румяна Костова

    25 4 Отговор
    Опа, гинеколжката фон дер Лайен се е развихрила А ако не ги освободят украинските моряци, тогава какво? Освобождението им ще се случи, но това ще бъде чрез сделка между Путин и Зеленски, а не защото Урсула е тропнала капризно с краче и е нацупила устни.
  • 5 дядо Пешо

    22 2 Отговор
    "... руските власти да освободят всички незаконно и произволно задържани украински граждани.."
    нищо не се казва за законно задържаните в руски териториални води!
  • 6 заложници

    5 11 Отговор
    Украинците са заложници, също така и средство за изнудване. Не знам защо се сещам за Кадафи, който го размятаха като театрален реквизит.
  • 7 jsgzgbebs

    0 2 Отговор
    bsbzhjcnsna
  • 8 Кожухаров

    21 4 Отговор
    А ЕС два купона за хляб да иска ? Русия меси ли се във вътрешните му работи ? Как ЕС преценява кое е законно и кое не е ? Държавите от ЕС законно ли нападнаха Либия ,Сирия ,Ирак ,Афганистан ? Войници на ЕС чий го дирят още в тези държави ?
  • 9 Румяна Костова

    18 5 Отговор
    Украинските моряци в тъпотията си са се изхитрили да нарушат руската граница на място, което никога не е било украинска територия, тоест води.
  • 10 антрашпиц

    16 2 Отговор
    И ко кат ги е призовал да ги пуснат?
  • 11 Borislav Popov

    11 3 Отговор
    Пожалуйста, освободите усраинцы !
    Я болгарский усраинец, меня завут Боря глубокий, мой любовник это Наазир ! Я люблю африканцев, у них палочки 35 см. 😂
  • 12 Просто статистика

    18 2 Отговор
    Според любимата на западняците Амнести интернешънъл в панделката в Гуантанамо има над 2200 затворници, задържани без съд и присъда, и за неопределено време.
    Нещо обаче не чувам ЕС да протестира - що тъй ба?
    И ми е много интересно какво биха направили САЩ, ако в техни териториални води влезе боен кораб и не се подчини на заповедите на бреговата охрана? Чакам ЕС да познае от един път!
  • 13 Хахаха

    16 2 Отговор
    Те са нарушители на границата на Руската Федерация. ЕП какво отношение има към Русия, да я призовава да неглижира собственната закони и да позволява да нарушават държавните граници от страната на чужденците? Русия да не е разграден двор? Страшно нахалство от страната на ЕП.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    3 15 Отговор
    Грешката на е ЕС е че веднъж за винаги трябва да проумеят че руснаците от добро не разбират и приемат всяко нормално и цивилизовано отношение за слабост. За това санкции до дупка и ритници в руската зурла !

    Коментиран от #18

  • 16 Borislav Popov

    3 9 Отговор
    Тези украински моряци са станали заложници на политическата ситуация и на разпрвиите не между украинския и руския народ, а на разправиите между руските чифути (олигарси) и украинските. Путин това много добре го знае и в знак на добра воля, между тези два братски славянски народа, до сега 100 пъти трябваше да ги освободи, но той и тук седнал да се прави на велик и справедлив вожд, вижте ма, какъв съм строг с нарушителите на границата на нашата велика и нерушима Русия. Грозно, другарю Путин, много грозно ! Помня, някъде преди 2-3 години, някакъв кораб на Гринпис, също така наруши границите на Русия и навлезе а Баренцово море и протестираха против използването на атомните подводни лодки в региона, срещу лова на някаква ценна порода риба и срещу още нещо..) След като бяха арестувани, руските власти веднага ги обявиха, едва ли не за терористи и говореха, че всички ще бъдат съдени и над всеки един от "терористите" дето уж били нарушили
    Публикувано във факти.бг: държавната руска граница, виси реална присъда, затвор и бла, бла..) Но, тогава всичко свърши с това, че ги подържаха 1-2 седмици под арест и всичките "терористи" благополучно бяха освободени, след като обещаха, че няма да правят по вече таквиз неща ! Но, всичките "терористи" бяха жители на страни от Западна Европа и тогава Путин, който не желаеше така силно да се кара със западниците, не беше разбира се така строг и справедлив с нарушителите, какъвто се опитва да бъде сега.
  • 17 Ачо

    2 1 Отговор
    Ще не призове америте да пуснат незаконно задържаните и изтезавани в Гуантанамо? А?
  • 18 Ачо

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Прав си, с добро не става. Да им обявим война и да ги наритаме здраво. Какво ще кажеш, а?
  • 19 Дориан

    2 0 Отговор
    А танкерът от Гибралтар кога ще бъде освободен, а? И какъв е проблема да бъдат задържани членове на незаконни организации с неясно финансиране?
  • 20 draco

    2 0 Отговор
    Призовава ,защото са платени провокатори! Ако бяха случайни граждани ,надали !
  • 21 ссср

    0 0 Отговор
    Тия пък кой бяха ЕП , поредните джендъри мислещи се за велики.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания