18 Юли, 2019 20:17 1 905 2

33 жертви на огнения ад в Киото (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • япония-
  • пожар-
  • киото

Ако умишленият характер на палежа бъде потвърден, това ще означава едно от най-кървавите убийства в историята на Япония

33 жертви на огнения ад в Киото (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Трийсет и трима души загинаха в Япония при пожар в студио за анимация, за който сериозно се подозира, че е умишлен, предаде Франс прес.

Драмата се разигра тази сутрин в жилищен квартал на град Киото, Западна Япония. 41-годишен мъж бе задържан по обвинение, че е влязъл в сградата на студио на компанията "Киото анимейшън", разлял течност и я запалил. Според местни медии мъжът бил забелязан преди това в бензиностанция да пълни туби с бензин.

Ако умишленият характер на палежа бъде потвърден, това ще означава, че Япония е станала свидетел на едно от най-кървавите убийства през последните десетилетия от историята ѝ, отбелязва агенцията.

33 жертви на огнения ад в Киото (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Пламъците напредват много по-бързо, когато има запалителна течност, отколкото при нормален пожар, тъй че според мен пожарът се е разпространил толкова бързо, че алармените системи и огнеупорните врати не са имали време да се задействат. В някои случаи температурата в дадено помещение може да достигне 1500 градуса", обясни следовател от полицията в Токио.

33 жертви на огнения ад в Киото (ВИДЕО+СНИМКИ)

Две от жертвите са били застигнати от пожара на приземния етаж на сградата, а останалите 31 - на горните етажи и на стълбите между тях. При избухването на пожара в сградата е имало общо над 70 души, като част от тях по чудо успели да се спасят.

36-ма оцелели са закарани в болница, като десет от тях са тежко ранени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    3 2 Отговор
    Ужас
  • 2 1234

    0 2 Отговор
    Така всички ще знаят че в Япония не можеш да крадеш идеи безнаказано, ще ти струва живота и на още няколко души. България ще се оправи само когато тук някой направи същото. Два откоса в НС ще са достатъчни
Новини по държави: