19 Юли, 2019 08:22 2 686 17

САЩ гледат към санкции за Турция

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • турция

Противоречиви изказвания от президента Доналд Тръмп

САЩ гледат към санкции за Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде противоречиви отговори за евентуалното налагане на санкции срещу Турция, съобщи Блумбърг.

Първоначално през вчерашния ден Тръмп заяви, че на този етап не гледа към санкции срещу Турция. Малко по-късно той обяви, че подобен вариант се разглежда.

„Това е много сложна ситуация, поради много причини. Разглеждаме различни варианти. Ще видим какво ще направим. Няма да обявяваме нищо все още“, заяви Тръмп.

През миналата седмица стана ясно, че съветници на президента вече са изготвили пакети със санкции. САЩ вече извадиха страната от програмата за разработване на изтребителите F-35, заради нейното решение да закупи руски противоракетни системи С-400.

Турция продължава да настоява, че комплексите няма да изложат на риск отбранителната информация на НАТО и западните сили.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    13 28 Отговор
    Така ще ги начеше че турците сами ще линчуват ердогрух.
  • 2 El chochone

    28 7 Отговор
    Противоречиви изказвания амчи той не е добре с главата и по точно под перуката :)
  • 3 Гледач

    14 8 Отговор
    Санкциите са голяма грешка в този случай. Да си ЧАКАТ МОМЕНТА и да направят цветна революция или преврат. Както и пробваха
  • 4 Мишо Бирата

    16 4 Отговор
    Бай Дончо е като Тиквун ... сутринта казва едно , по обяд говори друго , а до вечерта и забравя какво е коментирал !!!
  • 5 Анти милиционер

    13 4 Отговор
    Хаха... Нищо не зависимот този мушмол. Чака командите на Ротшилдите и понеже не е наясно каква ще е заповедта, всеки ден ръси противоречия. Идиот.
  • 6 Рада Дълбоката

    14 4 Отговор
    Каквото реши Дълбоката държава това ще е. Тръмп е само говорител и ще обяви официалното решение на Политбюро на американско-еврейската КПСС.
  • 7 Анонимен

    10 16 Отговор
    Ердоган сбърка тук. По добре да беше купил боклуците на американците и щеше да спечели милиарди от фабрики в бъдеще и нямаше да му налагат санкции от които те първа ще има загуби. От Русия не може да изкарва пари, както от САЩ. Турция е от малкото държави по Света, която успява да извлича пари от САЩ, чрез бази, заводи за оръжия, заводи за самолети и дронове от дъщерни фирми на САЩ в Турция.
  • 8 Хасан

    8 3 Отговор
    Ердоган добре извива ръце на Европа,Сащ и Русия ..яко ги конфронтира ...това се казва дипломацуя ..това се казва да изцеждаш тия за своя национален интерес
  • 9 Borislav Popov

    3 4 Отговор
    Тръмп първоначално не гледал към санкции срещу Турция, но малко по-късно вече обмислял такива, а след час пак ще обърне палачинката ! Е, аз не съм като тръмп, като кажа нещо, не се отмятам и гледам да го постигна ! Ето сега съм си поставил цел да поема едновременно две африкански тояги - едната през устата, а другата отзад, като целта е да се срещнат око в око при черния ми дроб, и ще го постигна !

    Коментиран от #13

  • 10 Биоробот

    4 9 Отговор
    Туркия ке падне 2019-та. Предсказано е. И колкото и да се пънат фесовете не може да се избегне защото вече се търкалят по нанадолнището. Санкции от САЩ и ЕС. Лирата ще гони 1 млн. % инфлация. Една пуйка - 10000 лири ще струва. Русия ще гледа отстрани с усмивка защото никога няма да им простят за убития пилот.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 drum

    3 2 Отговор
    Няма ли най накрая да махнете лудата перука за да се оправят нещата?
  • 12 Да да

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Биоробот":

    Ще падне както беше предсказано и през 2018 и през 2017 и през 2016 и т.н., ще падне кога паднат мъ дете на коча....
  • 13 Мухахахахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Пожелавам ти успех....😂
  • 14 Хасан

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Биоробот":

    Не знам за Турция ама и тая година ще си с минус 60 хиляди ..един среден град
  • 15 Щеее

    5 1 Отговор
    Аз мисля, че Ердоган пак ще се справи. До тук успява да играе и с Русия и със САЩ. Въпреки натиска от САЩ, пак им е добре икономиката и населението расте с 1 милион за година. На нас ни трябва такъв държавник и да мисли за развитието на държавата, а не за джоба си. Бойко има предостатъчно пари, но не работи за развитието на България, а само прокарват закони на олигарсите.

    Коментиран от #17

  • 16 Румяна Костова

    1 2 Отговор
    ,, САЩ гледат към санкции за Турция". Страхотно заглавие . Така и да си останат, само вперили поглед към санкциите. Понякога дори не е нужно да четеш статиите, доброто ти настроение ти е гарантирано само от заглавията.
  • 17 Ай стига бе

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Щеее":

    Ами те и нашите кафяви братовчеди се множат като зайците. Личи си, че сте от един вид.