Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Юли, 2019 12:05 2 410 3

Саакашвили оттегля партията си от изборите

  • украйна-
  • избори-
  • партия-
  • саакашвили
Саакашвили оттегля партията си от изборите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили оттегли партията си „Движение на новите сили” от участие в изборите за Върховна рада. На своята страница в социалната мрежа Facebook той призова привържениците си да подкрепят партия „Слуга на народа” на украинския президент Володимир Зеленски. „На мнение съм, че е необходимо да се даде шанс на президента Зеленски да създаде мнозинство без отстъпки на старите политици. Не бих искал заради нашите проценти, които може и да не позволят да влезем в Радата, „Слуга на народа" да не получи няколкото процента, които ще ѝ дадат възможност независимо да сформира правителство", казва Саакашвили.

Украйна ще проведе извънредни парламентарни избори на 21 юли. Последните социологически проучвания сочат, че в Радата ще влязат 4 партии. На първо място това е „Слуга на народа" с 42.5%. Втора е „Опозиционна платформа - За живота" с 15.1%. Следва партията на бившия президент Порошенко „Европейска солидарност” с 8.1% и „Баткившчина" на Юлия Тимошенко 7.6%.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: