Last news in Fakti

20 Юли, 2019 20:45 6 399 26

Германските войници могат да разчитат на нея

  • германия-
  • военни-
  • честване-
  • министър-
  • анегрет крамп-каренбауер
Германските войници могат да разчитат на нея - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Начело на министерство на отбраната на Германия отново застана жена. Анегрет Крамп-Каренбауер увери военнослужещите, че те винаги могат да разчитат на това тя да ги уважава и подкрепя. „Като полагате клетва днес, вие укрепвате защитата на нашата демокрация. Вашата служба заслужава уважение! Вашата служба заслужава да бъде оценена! Вашата служба заслужава подкрепа, особено от мен! И аз ще ви кажа: можете да разчитате на мен!", каза тя по време на церемония по повод 75-ата годишнина от опита на германското съпротивително движение да убие Адолф Хитлер.

Това е първата официална проява на Крамп-Каренбауер след назначението ѝ на високия пост.

На церемонията в германското министерство на отбраната в Берлин Крамп-Каренбауер отдаде почит на участниците в опита за убийство на Адолф Хитлер, включително Клаус фон Щауфенберг. Министърката на отбраната определи него и командваните от него офицери като образци за подражание, които са се съпротивлявали срещу несправедливостта, варварството и нацисткото пренебрежение към човешкото достойнство.

„Трябва да отбележим това събитие и да носим този спомен с нас. Трябва да се уверим, че уроците на историята няма да избледнеят", каза канцлерът Ангела Меркел, която също присъстваше на събитието.

Германските войници могат да разчитат на нея

Германските войници могат да разчитат на нея


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    40 5 Отговор
    Предишната баба беше гинеколог, тая е абсолютно неквалифицирана.
  • 2 отегчен

    58 3 Отговор
    Голяма гавра с немската армия е туй нещо да го турят начело, след като онуй нещо го пратиха начело на есето. Баба Меркел е извън коментар.

    Коментиран от #19

  • 3 Див селянин

    59 1 Отговор
    Сигурно фюрерът се върти в гроба като перка на Месершмит при вида на това унижение.
  • 4 Знаещ

    67 1 Отговор
    Министър на отбраната жена звучи като председателка на сдружението на майките кърмачки да е мъж. И двете неща са тотално абсурдни.

    Коментиран от #11, #16

  • 5 КралиМарко

    43 2 Отговор
    Това не е истина..Това е гавра с една велика нация.Тези хибриди за нищо не стават - те ги турили да са министри,прецедатели..Страхотна деградация е навсякъде..щом и при Немците ги е хванала вълната..спасение няма..за цяла Европа даже!Закривай!
  • 6 Българофил

    26 10 Отговор
    Министър на отбраната може да бъде политическо лице, но германците имат проблем с вярата в армията, силата на бойния дух и инвестициите в отбранителната индустрия! Немските войници въпреки
    загубите във ВСВ и ПСВ са били винаги номер едно и всички измислени филми за руския солдат и американските барети са шега на историята! В днешно време изкуствено се подтиска немския боен дух и вменява вина от ВСВ защото всички се страхуват да не се върне вярата им в победата и да обявят война на половината свят!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Болен русофил

    7 29 Отговор
    Друго си е да имаш за министър на отбраната някой бурят с дръпнати очи и два грама мозък в главата

    Коментиран от #12, #18

  • 8 анова

    31 0 Отговор
    ДЕГРАДАЦИЯТА НА НЕМСКАТА НАЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА С ГЛАВОЛОМНО ТЕМПО спомнете си ХЕЛМУТ КОЛ
  • 9 CL500

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българофил":

    Те се погрижеха да нямат възможност за нова война - с репарациите, с ред забрани, вкл. ядрени военни технологии, лимити във всяко ключово въоръжение, американски бази на тяхна територия и т.н.. Вече могат само да влияят икономически, като за момента държат цяла Европа, защото са най-силната икономика тук, както и с най-голямо население (не броя населениетона Русия).
  • 10 Грозната истина

    36 1 Отговор
    Отстрани погледнато ставаме свидетели на историческо събитие, как една голяма могъща държава се смоубива в следствие на психическата депресия, която изживява ! Презадоволени, богати, но откачат....фактите няма нужда да ги излагаме, подмяна на ценности, население, генотип....всичко води, към един гротесков и унизителен край ! За съжалени нашата клета държава и граждани я чака нещо подобно....изкривяване на ценностите, внимание насочено само и единствено, към парите и без значение на начините за тяхното постигане, липса на национален дух и култура, раждаемост и т.н. една нация от самогъзляци ръководена от най-голения самогъзляк в историята на България, позорът и унищожителят на всичко нормално "умника" от Банкя... Да не се присмиваме на германците, защото това, което турците не успяха да направят, ще го стори еднолично един с филийка мас и две мозъчни клетки..чък, чък, чък..,
  • 11 Уркс

    2 17 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Хората отдавна са в XXI век. Ако имаше възможност да се придвижиш от XV в XXI век нямаше да направи впечатление

    Коментиран от #15, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зайко Байко многознайко

    26 0 Отговор
    Оставете бабите в Германия вижте нашите какво правят! Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 15 Бачо Киро

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "Уркс":

    Абе вземи го обясни на шведските полицайки, дето ядоха кютек от един единствен чалмосан... 5 към 1... Туй модерните идиоти сте по-тъпи и от кравешко говно... Винаги ще има професии при които или мъжете, или жените ще са по-добри. Никога не е имало равенство и няма и да има. Уж все по комунизма плюете, а мантрите на комунизма не ви излизат от мозъка...
  • 16 Ха ха ха

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Не е така, тая е лесбийка, а те са храбри воини за съвременните ЕС стандарти! Още повече, че трудно може да се намери мъж сред морето от содомити.
  • 17 анова

    17 1 Отговор
    Погледнете това чучело на снимката и го сравнете със снимка на офицер от СС от времето на ФЮРЕРА ДА КОМЕНТИРАМ ЛИ ОЩЕ 987
  • 18 Патолог

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Болен русофил":

    Болен, несъмнено. Само дето си си сгрешил диагнозата: не е русофилия, а невежество;-).Примерът за ”някой бурят с дръпнати очи и два грама мозък в главата”.НЕ е убийствен, а САМОубийствен и красноречиво сочи грамовете мозък, ама не при бурятите, а при ТЕБЕ;-). Чингис хан имаш ли си хабер кой е ? Без да влизам в подробности: при него се залагат основите на НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, КОЯТО СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ ПОЗНАВА.Той е МОНГОЛЕЦ, а разликата между монголците и БУРЯТИТЕ е познай каква! За да си марионетка на ”филантропа” uguomuзмъm не е задължителен, но помага;-)!!!
  • 19 Румяна Костова

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Аз съчуствам на генералите в немската армия. Какъв стимул ще имат в своите си генералски дела когато им заповядват и ги учат как се воюва жени. Остава в Германия да сложат в гинекологическите кабинети полковници да преглеждат младите и не толкова млади булки. Същото безумие ще бъде както и
    състояло то се вече- гинеколжка да бъде министър на отбраната. Побърка се този свят!
  • 20 ГОШО

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Уркс":

    СИгурно изискванията на 21 век са и генерал да е министър на културат
  • 21 SS-Щандартенфюрер

    9 0 Отговор
    Сегашната немска армия няма нищо общо с. непобедимия и смразяващ кръвта Вермахт на Третия райх. Сегашната немска армия е само една бледа сянка на едновремешната велика сила покорила със светкавично темпове Европейския континент. Всяка форма на съпротива и на военно опониране е поетапно и безапелационно елиминирана на по-голямата част на континентална Европа. Осъществено е мощно настъпление в посока Западна Азия и Северна Африка........ А сегашната немска армия е командвана от жени.......
  • 22 Германец;-)?

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Германец":

    Ела, че баш ”германци” ми трябват;-). Бурятите ( тия, дето според оня, дето бил ”забил” ”0лигофренume”, имали ”два грама мозък”) са всичко на всичко половин милион. Броят на генералите -буряти се мери с двуцифрено число.Я сега да ни светнеш ти, ”германецо”;-), при КАКВО население на Германия КОЛКО са немкините-генералки;-)? Айде, давай, не се 0шумулявай, баш сега ти се е паднало и на тебе да ”забиеш” ”0уигофуенume”;-)!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Само да ти го начукам, nugaль!!

    3 0 Отговор
    ...
  • 25 Грешка!!!

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само питам":

    Германия с "вноса" на мюслимски 6¤kлуцu вече НЕ е враг само на България, а и на световната цивилизация!!!
  • 26 гуньо

    1 0 Отговор
    Като го гледам на снимката немският генерал колко муе тъжно направо го съжалявам човека.
Новини по държави: