21 Юли, 2019 14:11 1 778 4

Британските самолети няма да летят до Кайро

  • кайро-
  • египет-
  • великобритания-
  • самолети-
  • сигурност

Като причина се изтъкват „предпазни мерки”

Британските самолети няма да летят до Кайро - 1
Снимка: Shutterstock

Британските авиолинии отказаха всички полети до столицата на Египет – Кайро. Като причина се изтъкват „предпазни мерки”, пише Би Би Си.

Компанията не уточни какъв е проблемът със сигурността. Преустановяването на полетите ще трае една седмица, като посочиха, че няма да има алтернативни полети, съобщи Би Ти Ви.

Говорител на авиолинията обясни, че непрекъснато се преглеждат мерките за безопасност на всички техни летища по света. „Безопасността и сигурността на нашите пътници и екипаж е приоритет и ние никога няма да оперираме по дадена линия, освен ако не е сигурна”, допълни той.

От летището в Кайро заявиха, че предварителна информация за подобни действия не е достигала до тях. Пътниците към Египет споделиха, че първоначално са се регистрирали успешно за полета, но при качване на самолета, бордната им карта не е сработила. По думите на потърпевши компанията им е дала ваучери от 5 брит. лири за храна. Други пък подчертаха, че са планирали от дълго време почивката си и са изгубили време и средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Англетата

    12 3 Отговор
    яко ги тресе страх. Каквото са сели, такова и ще пожънат. Гадове!

    Коментиран от #3

  • 3 Borislav Popov

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Англетата":

    Ти май си забравил, драги ми каскете, как през 2015 година ислямските терористи взривиха в Кайро, руски самолет с цели 224 пътника на борда и как после, тойти русняци отмениха полетите в Египет на цели 2 години. Та какво викаш бяха посяли тогава, тойти казмуристанци ??

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.