Last news in Fakti

21 Юли, 2019 16:50 3 323 5

Урсула фон дер Лайен с важно послание към Северна Македония

  • урсула фон дер лайен-
  • ес-
  • албания-
  • северна македония

Споделяме един континент, една история!

Урсула фон дер Лайен с важно послание към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ще се застъпва за начало на присъединителни преговори между ЕС и Северна Македония и Албания - веднага след като бъде оценено, че тези две страни са изпълнили критериите, съобщи Танюг.

В интервю за "Шпигел" тя каза, че тези две страни са съседи на ЕС. Трябва да започнем преговори с тези страни, веднага след като Европейският съвет приеме заключение, че са изпълнени критериите. Трябва да оставим подадена ръка на тези страни. Споделяме един континент, една история, ние сме съседи. Ако затворим вратата на този регион, ще предизвикаме вреда на себе си, каза тя в интервюто.

Преди десетина дни по време на своето представяне в Европейския парламент Урсула фон дер Лайен похвали Северна Македония като светъл пример заради позитивните постижения, добавяйки, че Западните Балкани трябва да се възприемат по-сериозно.

Фон дер Лайен бе избрана миналия вторник за първата жена в историята на ЕС начело на Европейската комисия. По време на кампанията, в която убеждаваше европейските депутати да гласуват за нея, тя на няколко пъти посочваше като свой приоритет започването на преговори с Албания и Северна Македония. Урсула фон Лайен следва да поеме поста председател на Европейската комисия на 1 ноември 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роклите на звездите

    8 6 Отговор
    Фон лайен е жена за пример, кога намира време да гледа невръстните си деца?
  • 2 Пешо

    19 11 Отговор
    Тази е откровен боклук - иска мюсюлмански държави в ЕС! Да ви е честита, еврогейове!

    Коментиран от #3

  • 3 Православен

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    Или си платен,или си типична представителна извадка на една голяма група хора,които кълват всякаква пропагандна статия която се спуска или от изток, или от запад...Както се казва...ТАКЪВ ШАРАН СИ,ЧЕ И С БАСТУН ДА МЕТНА ЩЕ ТЕ ХВАНА!
  • 4 Урсула е боклук

    5 8 Отговор
    Даааа,да.
  • 5 Коментатор

    7 2 Отговор
    За отбелязване е, че използва фразата 'една история'. Доста дипломатична забележка към Макенония, ако има предвид българската история. Ще видим.