22 Юли, 2019 11:00 7 366 39

ЕС сваля митата за американски автомобили

  • ес-
  • автомобили-
  • сащ

Решението се обмисля

ЕС сваля митата за американски автомобили - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС смята да направи отстъпки за решаването на търговския спор със САЩ, съобщи Дойче Веле.

Има вероятност ЕС напълно да премахне митата върху вноса на американски автомобили. Новината беше обявена от германския министър на икономиката Петер Алтмайер.

„Така ще отпаднат претенциите на САЩ. Знаете, че там настояват, че техните мита за автомобили са по-ниски от европейските“, заяви Алтмайер.

Той вече беше на посещение в САЩ. Там предложи отмяна на митата върху вноса на промишлени стоки.

В това число влизат и автомобилите. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е в непрекъснат спор с ЕС относно определянето на митата за внос на автомобили.

Той вече обяви, че ще повиши митата за европейски автомобили, ако не получи намаление на тези за американски коли.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    30 40 Отговор
    Трамп все пак постигна своето, руските подлоги негодуват, а Путен нервно пуши отстрани, оти на руските Лади отдааавна им показаха червен картон и ся в ЕС, въобще не се хаочат.

    Коментиран от #9

  • 2 Хахаха

    21 41 Отговор
    Тръмп наби обръчите на Меркелица лудата крава.
    Германия жертва ЕС в сделка с Руската кочина.
    Този път обаче няма да има война, а жестоки санкции за Германия и разпарчетосан Рашистан.
    САЩ ще отнемат подарената икономическа мощ на Германия и Франция, също както се разправи с Китай.

    Коментиран от #4

  • 3 Даммммм

    29 14 Отговор
    Кой е в стойка Г....Това ли е общият европейски дом-нагьзени кьм Вашингтон..?
  • 4 Вьпрос

    40 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    И какво общо имат тук рашаните бе шизо?

    Коментиран от #11

  • 5 Найс

    31 2 Отговор
    Това за обикновеният човек като мен е добре, защото искам да си внеса Вранглер и без мито ще платя по-малко пари :)

    Коментиран от #7

  • 6 А стига бе

    20 5 Отговор
    Америте ги плюват-а европейците си мислят че дьжд ги вали-идиоти
  • 7 да си знаеш

    9 9 Отговор

    До коментар #5 от "Найс":

    Добре е до едно време.Че после като започне една от колоните на европейската икономика -автомобилостроението да се задьхва от конкуренцията-тогава ще видиш зор.Добре че сме в периферията на ЕС-

    Коментиран от #15, #24

  • 8 Радо

    21 28 Отговор
    И напълно да премахнат митото, пак никой в Европа няма да купува американски бангии, така че с мито/без мито, все тая.

    Коментиран от #13

  • 9 Чичо

    33 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Глупости от глупав язовец! Напротив, Тръмп го наби на Европа, и само след година американските шевита и фордове ще смачкат с цени цялата ВАГ! А руските лади никога не са разчитали на западноевропейския пазар, ама то трябва да си нормален, а не бесен язовец, та да го осмислиш!

    Коментиран от #14, #31

  • 10 Дориан

    10 13 Отговор
    Няма смисъл, защото така или иначе няма да минат еко изискванията

    Коментиран от #18, #19, #27

  • 11 Borislav Popov

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "Вьпрос":

    Имат разбира се, вашият Путен, рипа се, рипа се, и се дорипа, че само до санкцийки, а Трамп направи така, че даже и митата за американските автомобили са свалени ! Ето кой е наистина полезен и работи за благото на страната си, а не работи като вашият Путен, който се старае само за за благото на руските чифутоолигарси.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 outlander

    11 9 Отговор

    До коментар #8 от "Радо":

    Не съм съгласен с теб, защото по всичко личи, че нямаш никаква допирна точка с американски коли. Целта на спора с митата не са само автомобилите, а въобще за промишлените стоки, което ще се отрази и на военната техника. Русофилите квичат, че частите за американските изтребителите щели да бъдат безбожно скъпи заради митата и ДДС-то. Е, с отпадането на митата, тия части няма вече да са толкова скъпи, а следващите самолети ще са доста по-евтини.
  • 14 Бесен Язовец

    11 8 Отговор

    До коментар #9 от "Чичо":

    А бе, не са разчитали на европейския пазар, но винаги са се натискали руснаците да ги продават там и много се гордееха даже, дори и с минималните продажби и винаги в края на годината гордо рапортуваха - Тази година Автоваз реализира еди колко си автомобила марка Лада в Западна Европа и бла, бла, ама сега и без тези рапорти останаха. щото им затвориха пазара.

    Коментиран от #16, #29

  • 15 Найс

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "да си знаеш":

    Аз зор нямам. Искам да си карам вранглера В8мак в Гръцкия кър да си наглеждам имотите и са си тегля лодките. Като се качвам на проклетите фериботи да не опирам. И да искам точно определен Вранглер принадлежащ на скъп за мен човек, ще ми го изпрати подарък по вода. Има много тънки моменти в тоя живот. А какво става в сърцето на ЕС - в Белгия, Англия, Германия, Холандия, Люксембург, то аз не разбирам нищо от политика и се радвам че съм в периферията на ЕС далече от онзи живот там
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Патриот

    19 3 Отговор
    Еи сега европейците ще видят печалби! Алчни трътки от Мерцедес, Ауди и т.н. с това си качество и тези цени ще фалират.
    Нека им!!!
    Нека искат по 100 000 за гробница дет не може да изкара 5 години без проблем. А частите... дерат кожи. На американските поне частите са им евтини, ама с тия двигатели и коне гражданските и данъците ще режат през кръста.
    Иначе отново проява на свръх демокрация "или приемаш, или проблеми". Хвала на такива свободи и и демокрации.
  • 18 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дориан":

    Дааа , как не , хахахахха !!!! Особено Тесла въобще , хахаххахах !!!! Те сега с митата ги отнасят като куцо пиле домат , а пък без мито ,. олеллееееееее , хахаххах !!!
  • 19 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дориан":

    Я се загледай на снимката какви коли има на автовоза , хахаххахахаххахахахха !!!!!
  • 20 А така

    9 0 Отговор
    ай честито базовия Модел 3 от 43 ще стане 39К евро в Германия, Дълъг обхват 4х4 от 51 на 46К а Пърформанс от 55 на 50К като се има предвид ускорението особено по-скъпите 2 версии нямат конКуренция за цената си разбира се ако изобщо паднат митата
  • 21 Кой68

    7 2 Отговор
    Каквито са митата за внос на Европейски автомобили в САЩ такива да са и за американски внасяни в EU.....

    Коментиран от #22, #23

  • 22 гост

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кой68":

    Именно , ама досега беше два пъти по-голямо за американските в Европа !!!! Щото великите немци искат да изнасят , ама никой да не им подлива водичка в ЕС , щото тогава сегашните цени ще ги гледат през крив макарон !!!! В Европа са най-високите цени в света именно заради високите мита за внос !!!! Вместо да си направят цените конкурентни , те изкуствено вдигат цените на другите с мито !!! Айде сега да видим , нали били "качествени" и затова скъпи , хахахха !!!!
  • 23 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #21 от "Кой68":

    Замисли се защо може ВАГ да продава същите модели в САЩ с 30% по-евтино , а в собствения си двор да държи цени като за световно !!!
  • 24 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "да си знаеш":

    Колоната на европейската икономика е крайно време да се събуди от дълбокия сън "чист дизел" и да направи цени на колите , каквито са на ВАГ примерно в Северна и Южна Америка и Китай , а не да разчита на мита , та да държи високи цени !!! Щото в един момент даже и с мита другите ще станат по-добри и тогава нищо не може да ги спаси !!!
  • 25 Driving pleasure

    5 4 Отговор
    Евро кретените пак легнаха с широко отворени отверстия! Безумна паплач от провалени политици управлява европа след като я изритат при демократични национални избори
  • 26 Какво са виновни ВАГ

    2 0 Отговор
    Да не е само ВАГ на всички цените са по-високи в Европа и това е свързано с данъците и по-големите екологични изисквания а в САЩ базовите модели са с по-малко оборудване но пък с 150-200коня при 2но по-малко в Европа и примерно за там ВАГ още предлага 1.4ТСИ а за Европа ползва по-новия и скъп 1.5ТСИ
  • 27 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дориан":

    Еми много добре,да не писка клоуна. И като им изпраскат едни екотакси и така 😂 Ама онзи хитрец се усеща и шикалкави. Е к'во скимти тогава ?!?
  • 28 ссср

    6 10 Отговор
    И да ги премахнат и безплатен транспорт до Европа да предлагат краварите пак никой не ги иска техните кочини който харчат 20 на сто , при бензин от 2.22лв за литър колко от вас смешни краварски подлоги можете да си ги позволите , при положение ,че на малолитражки с двигатели 1.6 слагате газови уредби .
  • 29 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    На руснаците въобще не им е потрябвал гнилия европейски пазар за да се натискат да си ги продават колите в Европа , при 200 милиона е достатъчно само на вътрешния пазар да си ги продават. Руснаците са патриоти за разлика от вас , така ,че те си ги купуват ладите и си ги карат. Напротив тъпите европейци се натискат да правят заводи в Русия и да продават своето.

    Коментиран от #30

  • 30 SS14

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Какъв пък патриот е оскотелия руснак ? Никакъв.Единствената причина да купуват руските самовари е ,защото нямат пари за западни автомобили.
  • 31 SS14

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Чичо":

    Съвсем норално крепостниците да не разчитат на развития европейски пазар.Кой луд ще си купи Лада ? Европа прави едни от най-добрите автомобили ,надали на европейците им трябват руски самовари.Руснаците карат предимно Лада,Кия и Хюндай,защото за тяхните възможности толкова.
  • 32 Иван

    4 6 Отговор
    Да ги намалят без тва никой не купува тея американски щайги. Мен ме вълнува кога ще махнат ДДС-то на електрическите автомобили в България

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 24 каратова кал

    6 0 Отговор
    Аиде сваляйте митата че Европейските коли отдавна са еднодневки.Искам KAMARO!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 35 До 33

    2 2 Отговор
    "САЩ внасят в Европа огромен брой американски автомобили на стойност около 7милиарда долара на година"
    ------------------------------------------------------------------------
    Леле, в Европа и кокошките имат автомибили
  • 36 O da

    2 0 Отговор
    След 20 г. ще карам 15-годишен мустанг, нов внос от Германия на много тънка цена.
  • 37 Папуняк

    4 0 Отговор
    Юруш на евтините теслИ.
  • 38 Американските бараки

    0 4 Отговор
    Не струват пълен отврат са
  • 39 гощо

    1 0 Отговор
    Тамън ще си копуваме еФтинки коли от там! Вече имам аз малък опит!
Новини по държави: