23 Юли, 2019 14:34 1 670 1

Пожар! Португалия остава в плен на огъня (СНИМКИ)

  • португалия-
  • пожар-
  • кащелу бранку-
  • лисабон

Тридесет и двама души са пострадали при голям горски пожар в Кащелу Бранку

Пожар! Португалия остава в плен на огъня (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Над 1000 огнеборци и 14 летателни апарати се борят с голям горски пожар в Португалия, при който пострадаха 32 души, предаде АP

Температурите през последните дни достигнаха близо 40 градуса. Пожарът, който беше почти овладян снощи, набра сили в някои райони. Големи стълбове черен дим се виждаха на хоризонта за четвърти пореден ден.

Според представители на властите по-ниските температури са позволили овладяването на почти 90 на сто от района на пожара в Кащелу Бранку, на 200 км североизточно от Лисабон. Но агенцията за гражданска защита остави в района техниката, включително 318 машини, за да може да действа бързо, ако пламъците се разгорят отново.

Пожар! Португалия остава в плен на огъня (СНИМКИ)

Правителството съобщи, че е поискало помощ от съседна Испания. Очаква се два самолета за борба с пожарите да пристигнат по-късно.

По данни на португалската гражданска защита са пострадали 32 души. Един от тях е сериозно ранен.

Пожар! Португалия остава в плен на огъня (СНИМКИ)

Полицията разследва причините за пожара. Има подозрения, че той може да е причинен умишлено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симида

    1 0 Отговор
    Лошо
Новини по държави: