Last news in Fakti

23 Юли, 2019 19:00 1 248 6

ЕС очаква успешни отношения с новия британски премиер

  • ес-
  • борис джонсън-
  • великобритания

Борис Джонсън беше поздравен от Урсула фон дер Лайен и Мишел Барние

ЕС очаква успешни отношения с новия британски премиер - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС е готов да работи с новия британски премиер Борис Джонсън. Това обяви основният европейски преговарящ Мишел Барние, цитиран от EU Observer.

Европейските лидери обявиха, че очакват позитивни преговори с Джонсън. Чрез тях ще трябва да бъде постигнато финално споразумение за излизането на Великобритания от ЕС.

По-рано днес Джонсън беше избран за лидер на управляващата британска Консервативна партия. С това той получава и премиерския пост.

„Очакваме с нетърпение да започнем работа с новия премиер Борис Джонсън. Надяваме се той да улесни ратифицирането на споразумението за излизането на Великобритания от ЕС.

Готови сме да преработим договорената декларация декларацията за ново партньорство в съответствие с насоките на Европейския съвет. Надяваме се това да е позитивно и за двете страни“, заяви Барние.

Джонсън беше поздравен и от новия председател на ЕК Урсули фон дер Лайен. Тя заяви, че очаква да има добри работни отношения с новия британски премиер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hhhhhhh

    5 0 Отговор
    Тоя е луд.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 среднощен

    2 2 Отговор
    "Обнародваха" избирането на Джонсън за лидер на консерваторите в Великобритания... Сега ЕС очаква и първите "сигнали" като премиер на Кралството. Това, което ще последва в следващите няколко месеца в отношенията между Острова и ЕС е важно не само за "развеждащите се", но и за цялата глобална политика в света..!

    Коментиран от #5

  • 4 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Hhhhhhh":

    тя и новата шефка на ЕС не е редовна, така, че са си лика - прилика.

    Коментиран от #6

  • 5 Иван Гешев

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Каква глобална политика - то са идиот до идиота. 😂
  • 6 Hhhhhhh

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ами":

    Така е.