29 Юли, 2019 07:49 5 680 24

Асад продължава да разчиства Сирия

  • идлиб-
  • хама-
  • сирия-
  • са-
  • дамаск-
  • ашар асад

Силите на Дамаск бомбардират усилено райони, контролирани от джихадистите

Асад продължава да разчиства Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Единайсет цивилни бяха убити при нападения на войски на сирийския режим и руските му съюзници срещу райони в Североизточна Сирия, контролирани от джихадистите, където всекидневните бомбардировки и обстрел сеят смърт сред населението от три месеца. Това предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

От края на април войските на Башар Асад и руската авиация бомбардират провинция Идлиб и съседните зони в провинциите Алепо, Хама и Латакия.

Четирима войници и деветима джихадистки бойци били убити при атака на армията срещу село Тал Малех, в провинция Хама.

Провинция Идлиб, която има около 3 милиона жители, е под контрола на джихадистите от Тахрир ал Шам - сирийския клон на "Ал Кайда". Там действат и други джихадистки и бунтовнически групи.

В събота при нападения на войски на режима и на руската авиация загинаха 15 цивилни, от които 8 деца.
От началото на военната ескалация в района при въздушни удари и артилерийски обстрел са загинали над 750 цивилни, от които 190 деца, добавя СЦНЧП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    46 2 Отговор
    Е какво да прави, бият се за страната си.Напълни се Европа със сирийски "бежанци" които лягат на социалните им системи, а не останат годните да носят оръжие и да се бият за страната си !
  • 2 Браво

    73 3 Отговор
    Удрииии удрии Асаде по отрочетата на САЩ-удриии по брадатите главорези...Браво
  • 3 баяч против стрес

    70 0 Отговор
    Сирия беше прекрасна държава по времето на Асат Баща сега е разпокъсана и жалка всичко идва от запад всичко долно и пошло
  • 4 Zveda

    51 0 Отговор
    Имало цивилни жертви!Ами бандюгите нямат униформи!
  • 5 et.galen1

    44 0 Отговор
    Предлагам този сирийски наблюдател от лондон да призове борис джонсън да прибере джихадистите и войната ще завърши.

    Коментиран от #7

  • 6 Morgoth

    26 5 Отговор
    Ще чисти, ще реже до живо и покрай сухото ще гори и мокрото. А света ще трябва да се направи, че не вижда цивилните жертви, защото няма как да стане без тях. Защото чисти след бъркотията създадена от САЩ, Русия, Саудитска Арабия, Иран и Труция, подкрепяни от ЕС, НАТО, Арабската лига и ООН - сиреч от целия свят.
  • 7 Morgoth

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "et.galen1":

    Цялата идея на Европа в момента е да не пуска същите тези джихадисти обратно и да остави Асад да ги избие, защото за повечето от тях няма достатъчно доказателства, така че върнат ли се да ги тикнат в затвора, а ще трябва на всеки един от тях да му бъдат отделени по няколко служителя от службите да го следят кога и какво ще реши да взриви.

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ром ама кубински

    25 2 Отговор
    Хем бойци,хем джихадисти,хем от Ал кайда,последно от кои са?
  • 10 Арми

    26 3 Отговор
    В тазинпривинция отдавна няма цивилни! Има само терористи и джихадисти, такива, които ядат хора както видяхме по клипоеете им! Тази война ще спре, когато американците се разкарат от Арабския полуостров и държавата Израел бъде унищижена.
  • 11 Само питам

    4 33 Отговор
    Откога убийствата на мирни жители жени и деца се нарича "разчистване"? И докога руската авиация ще бомбардира жилищни квартали, болници, училища, родилни домове и пазари?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 От Пирдоп

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Нарича ,,резане до здраво" за да няма ,, рецедив"
  • 13 123

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Кой наричаш мирен ? децата които обезглавяват войници ли наричаш мирни?

    Коментиран от #14

  • 14 Само питам

    4 22 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Над 8000 жени и деца избиха руснаците за близо три години в Сирия. За тях става въпрос. А руската пропаганда сме я слушали, спести си усилията.

    Коментиран от #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дориан

    11 2 Отговор
    Нека заменим названията на страните и ще стане интересно. Украинският режим от години тероризира мирни граждани. Украинският център за правата на човека, базиран в Москва, дава индикации от години.
  • 17 Само така

    12 0 Отговор
    Смърт за дбихадистите. Иначе все ревете как стотици хиляди хора се разселили от тези райони, все цивилни загиват. От къде има живи да загиват при толкова изселили се, и как веднъж не казахте че са загинали джихадисти, а все цивилни стават жертви. Бомби докато не утрепят всичката сган.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Закъсня Европа

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Не само в Европа, а дори и в София иие на Балканите е пълно с джангали от Афганистан, Пакистан и т.н., млади мъже с пари, вършещи престъпления. Бивши бойци на ИДИЛ, дошли в Европа на джихат по покана на Кукуферкел, с лпбезното съдействие на Ердоган да преминат през турция, както и на на шите трафиканти, начело с премиера тиква, надаващ се да смуче кинти от ЕС за да ги отглежда и развъжда.
  • 20 Пешо

    10 1 Отговор
    Войната няма да свърши в близките 2 години но отсега е ясно че Асад ще спечели.Ислямска държава отдавна премина на партизанска война и се изтегляики се от огромните площи окупирана територия.Бунтовниците падат за нещастие на САЩ които подвиха опашки и се изтеглиха като разбраха че са на губещата страна.На Ердоган не му се получи плана за инвазия понеже бунтовниците губят и сирийската армия е силна и подкрепена от Русия затова реши да изчисти кюрдите на север правейки услуга на себе си и на Асад.Същевременно пазеики добрите отношения с Русия с които цели да придобие газ и оръжия Ердо си знае работата ловък и хитър политик.Путин се намеси на време затова сега е с победителите докато американската бюрокрация се чудеше какво да стори руснаците вече бяха взели активна позиция на страната на Асад.Сащ от яд тръгнаха да гърмят Дамаск с томахоукове а Путин като доволен руски трол подигравателно им ги свали във въздуха.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ...преди малко имаше брифинг на правителството за,,...мерките срещу чумата...,,,Та достатъчно е да командировате Д.Танева при САДАТ!!! Да ,,усвои,, ефективните мерки за борба с чумата...Е .ще трябва да се опре и на Путин,но ако иска СТРАНАТА ДА Е ЧИСТА,наложително е....
  • 23 Казуар

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо":

    Асад никакъв го няма на изток от Ефрат, при петролните и газовите находища.
  • 24 ами

    9 0 Отговор
    добре де,ние сега за кои сме? за ,,Режима и Руските му съюзници,, или за брадатите джихадисти?ха сега кажете,пък тогава протестирайте против руската авиация.или ако Асад отстъпи и в Сирия ще цъфне такава пролет,че да ти е кеф да живееш там
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания