Last news in Fakti

29 Юли, 2019 12:16 2 546 12

Лондон трупа бойна мощ в Персийския залив (ВИДЕО)

  • великобритания-
  • иран-
  • ормузки проток-
  • персийски залив-
  • танкер-
  • гибралтар

Ескадреният миноносец "Дънкан" ще гарантира сигурността на британските кораби в района заедно с фрегатата "Монтроуз"

Лондон трупа бойна мощ в Персийския залив (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Ескадреният миноносец "Дънкан", който пристигна в Персийския залив, ще гарантира сигурността на британските кораби в Ормузкия проток заедно с намиращата се вече там фрегата "Монтроуз", заяви британското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес.

"Свободата на корабоплаването в Ормузкия проток е от съществено значение не само за Обединеното кралство, но и за нашите международни партньори и съюзници", подчерта британският министър на отбраната Бен Уолъс.

Министерството пояснява, че корабът "Дънкан" ще бъде сменен през текущата година от фрегатата "Кент". "Монтроуз" обаче ще остане в Близкия изток до 2022 г. в рамките на постоянното присъствие на британските кралски военноморски сили в региона.

Напрежението в този стратегически регион не престава да се покачва след американското изтегляне от иранската ядрена сделка през май 2018 г., последвано от връщането на тежките американски санкции срещу Техеран. В последните седмици напрежението се засили с атаките срещу петролни танкери в Персийския залив, приписвани от Вашингтон на ислямската република, която отрича да е замесена.

На 19 юли Иран задържа шведския петролен танкер "Стена Имперо", плаващ под британски флаг. Задържането стана 15 дни, след като британските власти задържаха иранския танкер "Грейс 1" край Гибралтар, по подозрение, че доставя петрол в Сирия в нарушение на международните санкции.

Лондон трупа бойна мощ в Персийския залив (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BGекзит

    24 4 Отговор
    Тея па кой ги бръсне за слива, бита карта са още преди Брекзита...
  • 2 Анти милиционер

    26 4 Отговор
    Техеран ще задържи и военната гемия на джендърите на Синагогата.
    Не разбирам защо Англистан се застъпва за интересите на Изсраел, след като точно евреите направиха от англетата джендъри и толерасти.
  • 3 Аха

    33 6 Отговор
    Хитро - първо "арестуваш" ирански танкер, после отиваш да защитаваш британските кораби, по-после спретваш една провокация, ужким Иран те нападнал... Нападаш Иран, вземаш му петрола. И Израел доволен... Всичко шест.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Да да

    5 19 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Как събирате тоновете мозък в телата си? Вие сте извънземни, човече!

    Коментиран от #5

  • 5 Аха

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Не сме, бе. Извънземни.
    Просто така започват да изглеждат малцинството нормални, на фона на промитите, дрогирани, напушени, напити, наевани наобратно, невежи, прости... 80% от населението.
  • 6 Дориан Попа

    6 2 Отговор
    Вероятно ще бъдат претопени и превърнати в гаубици и танкове.
  • 7 Знам знам🙄

    7 3 Отговор
    Еееей начи като се изцепите. Ква е тая военна мощ кво е тва чудо. Два кораба са споко. И то в обхвата на иранските подводници. Не е кой знае кво. Просто поредната демонстрация на наглост. И търсене на провокации. Ама де да видим
  • 8 outlander

    4 8 Отговор
    Чалмарите и братята им русофилистици да слагат памперсите. Путкин вече е с три чифта.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 матилда

    7 0 Отговор
    Брекзитджиите да не въвличат ЕС за своите уреждания на сметки.
    Да се оправят сами.Нали така Боре.
    Айде Фараж грабвай пушката и отивай да се биеш и не ни занимавайте с вашите си проблеми.
  • 11 Матей

    5 2 Отговор
    Никой ли не забеляза абсурда на английските претенции.Задържали иранския танкер при Гибралтар,значи Сирия е закъсала за нефт и за по удобно решили да направят околосветско пътешествие едва ли не .О,майн гот!А пък английския си е тъкмо на мястото,в ирански води,а другия танкер най-рицарски го освободили,сега ингилизите не щат да правят трампа,те винаги са на кестермЕ.
  • 12 237

    1 0 Отговор
    Иран да създава най-сетне ядрен арсенал и да се спре с геноцидът в Близкия Изток.
Новини по държави: