Last news in Fakti

29 Юли, 2019 18:30 9 423 65

Русия: САЩ грабят сирийския петрол!

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • петрол-
  • сергей рудской

Тежки обвинения от Москва

Русия: САЩ грабят сирийския петрол! - 1
Снимка: Shutterstock

Американските частни военни компании (ЧВК) с обща численост повече от 3500 души ограбват петролните обекти на Сирия под прикритието на авиацията на коалицията, оглавявана от САЩ. Това съобщи на брифинг в Министерството на отбраната началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-полковник Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.

„Освен подготовката на терористи, американските структури в Сирия се занимават с разграбването на принадлежащите на законното сирийско правителство петролни обекти и находища зад река Ефрат. Напоследък в тези обекти се забелязва активно увеличаване на числеността на сътрудниците на американските ЧВК. Днес броят на наемниците на ЧВК в Сирия превишава 3500 души“, съобщи Рудской, предаде агенция "Фокус".

Конкретно, генералът отбеляза организирания добив и продажба на сирийски нефт от находищата Конако, Ел Омар и Танак, разположени на източния бряг на река Ефрат. „Функционира криминална схема за трансгранични доставки на сирийски нефт. Просто се разграбват националните богатства на Сирия“, добави Рудской.

Според неговата информация, значителна част от доходите от контрабанда на въглеводороди се използва за издръжката на незаконните въоръжени формирования, подкупване на шейховете от арабски родово-племенни съюзи и разпалване на антиправителствени настроения.

„Цялата тази дейност на американските ЧВК се осъществява под прикритието на авиацията на международната антитерористична коалиция. По същество тя представлява контрабанден бизнес, който американците са отнели от ИДИЛ („Ислямска държава“)“, констатира той.

Рудской отбеляза още, че предизвикват загриженост неспиращите доставки на американско оръжие в зоната зад река Ефрат. „В замяна на помощта в контрабандата на нефт, САЩ снабдяват с оръжие както кюрдските, така и арабските формирования, които след това ги използват едни против други“, отбеляза генералът, като добави, че „всичко това само влошава обстановката в изтерзания от война регион“.

Подготовка на терористи

Американските военни подготвят бойци от различни групировки с численост до 2700 души около базата Ат Танф, добави представителят на Генералния щаб на ВС РФ. „В 55-километровата зона около Ал-Танф американски инструктори обучават голямото въоръжено формирование „Магавир ал-Саура“ и няколко малки групировки за така наречената „Армия на арабските племена“. Общият брой на бойците достига 2 700 души“, съобщи Рудской, като приведе кадри от дрон.

Той добави, че някои от терористите, които са били обучени в Ат Танф, са били прехвърляни от вертолети на ВВС на САЩ в зоната на изток от река Ефрат. „Най-подготвените диверсанти се изпращат в териториите, контролирани от правителствените войски, за да се дестабилизира ситуацията и да се предотврати укрепването на позициите на сирийското правителство там“, отбеляза генералът.

Рудской каза, че основните задачи на бойците, обучени от САЩ, са саботажи, разрушаването на нефтената и газовата инфраструктура на Сирия и атаките срещу правителствените сили. „Наличието на такива групи е забелязано в областите Сувейда, Палмира и Абу Кемал“, каза той. Американската военна база в близост до селището Ал-Танф се намира на кръстопътя между границите на Сирия, Ирак и Йордания. Територията под нейния контрол включва 55-километрова зона около града.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти милиционер

    85 22 Отговор
    Амвриканска сволоч.

    Коментиран от #59

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реално

    118 16 Отговор
    То нали САЩ затова сьздават тези терористични групировки от брадати главорези-да се опустоши дьржавата и след това да крадьт ресурсите от там...А който се опьне-му носят демокрацията сьс бомбите си...

    Коментиран от #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бой по изродите

    45 7 Отговор
    говорещи на ошън-моушън и кланящи се на Яхве!!!
  • 7 То да е само там

    98 9 Отговор
    То това искат и вьв Венецуела-ама там пьк няма мюсолмани и няма как да направят поредната пролет...Опитаха се по сценария на Украйна-ама венецуелците са им сьрбали попарата и засега петрола си остава на Венецуела.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Centurion

    89 11 Отговор
    САЩ грабят де що сварят!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Хрониките на Евразия

    12 60 Отговор
    Онзи ден руски наемници са се опитали пак да завземат нефтонаходище , 3 убити от тях .
    2 преди това са убивали украинци в Донбас за пари ..
    Но в Сирия им плащат повече , отколкото в Донбас , 180 хиляди рубли на месец ..

    Коментиран от #17

  • 11 Русия е кочина

    19 73 Отговор

    До коментар #9 от "Centurion":

    Ама колкото Русия във Венезуела ли грабят ?
    Наистина се продава сирийски петрол ,но парите не ги взимат американците. Дават ги на кюрди и на други. Тоя вие щото не може той да ги набара . Това е безбожно алчна монголска сган.

    "Под прикритието на авиацията ...."добре де ,нали имате Су 57 ,Су 35 хайде скачайте . Все са безаналогови самовари - обаче от Раптъра страха е голям. Напълнили са ушанките от сега ,не могат да излетят

    Коментиран от #16

  • 12 Borislav Popov

    9 52 Отговор
    Руснаците откраднаха златото на и без това без това бедната Венецуела, под прикритието на Мъдуро, а американците откраднаха петрола на Сирия, под прикритието на авивцията, чифути сър...) Надпреварват се един с друг, кой по вече народ ще избие и кой по вече чужди пари ще открадне и при това постоянно се обвиняват взаимно.

    Коментиран от #14, #43

  • 13 Цанко

    42 9 Отговор
    Сега вече краварите ще ядат кочана. Щом им го казват в прав текст без "нашите приятели " или " нашите партньори" - явно скоро ще ги шпакловат от там.
  • 14 Кожухаров

    46 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    А къде е нашето злато от Челопеч? Произведеното злато в Челопеч през 2017 г. е 67% повече, отколкото предходната година. Въпреки че ръстът не е неочакван, крайният резултат е над прогнозата на DPM, която дори беше ревизирана два пъти нагоре. Последно годишният добив на злато се предвиждаше да бъде между 185 и 195 хил. тр.у. злато.

    Коментиран от #22, #47

  • 15 Анти милиционер

    4 24 Отговор
    Нали Милиционерът САМ собственоръчно гласува в ООН през 2014та година демократите от САЩ и коалицията им да влязят в Сирия.... за да се борят с ИДИЛ. КАКЪВ НЕЗЕМЕН ОЛИГОФРЕН Е КГБ ДОНОСНИКЪТ.
  • 16 Точи и Меси

    35 6 Отговор

    До коментар #11 от "Русия е кочина":

    Краварите колко години точиха Венецуела че я докараха до това дередже ! Като я доиха толкова години - що не я направиха като СА ?!!

    Коментиран от #18

  • 17 само минавам

    19 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Ама когато руснаците затриха 2 000 човека от прословутата им коалиция от 67 държави - нищо не каза по въпроса !

    Коментиран от #50

  • 18 Русия е кочина

    10 30 Отговор

    До коментар #16 от "Точи и Меси":

    Беше като СА Венецуела ,даже и по добре е била . На 4то място в света е била . Докато не дойдоха каскетите и алчните монголи

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 зелник

    12 9 Отговор
    Ма що става бре,нали съветските другари командват в сирия?
  • 21 Точи и Меси

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Русия е кочина":

    Та кога викаш е било така ? Я да и ние да прочетем ?!!

    Коментиран от #23

  • 22 Borislav Popov

    7 19 Отговор

    До коментар #14 от "Кожухаров":

    А къде е златото на партията, кога ще ни връщате държавния архив, ве, вашта макя чифутска таиба ??

    Коментиран от #32

  • 23 Русия е кочина

    14 11 Отговор

    До коментар #21 от "Точи и Меси":

    Ми четете ,кой ви спира 1950 година е била 4та в света по богата от Канада ,два пъти по богата от Чили ,4 пъти от Япония . Венецеула е най богата в Южна и Латинска Америка до 1982 г.

    Коментиран от #26, #30

  • 24 Матей

    27 9 Отговор
    Точно с това се занимават американците в Сирия,да организират разбойнически формирования,междуособни войни и в суматохата източват нефта.Тук в България от години източват златните запаси заедно с десетина ценни хим. елементи,плащайки скандално ниска концесионна такса,такава няма никъде по света и си е пладнешки грабеж.Същевременно държавата тъне в немотия,бедността се е превърнала в бедствие и принуждава милиони българи да емигрират.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бачо Киро

    9 7 Отговор

    До коментар #23 от "Русия е кочина":

    Ква Япония през 1950 бе бастун, седнал да сравнява Венецуела с другите след втората световна война... Мое ли да си толкова проЗ...
  • 27 Патриот,но не от обединените патриоти

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "443":

    Дано се одавят в този кървав нефт.
  • 28 Бах

    21 4 Отговор
    Е точно по тези причини Братята Руснаци майката ебават на терористичните формирования, създадени от САЩ. Да продължават в същият дух , дори и повече. Сирия има законно правителство и всичко е по правилата!
  • 29 onq s konq

    9 7 Отговор
    Последно:Руската СВЧ "Вагнер" В СИРИЯ ЛИ Е?А ПЛАЩА ЛИ ИМ ПРЕБОГАТО Сирия за "услугите"?А получава ли ОТДЕЛНО Русия ПО ДОГОВОР 25% от всеки продаден Сирийки барел нефт за покриване на "масрафа" по престоя си там?

    Коментиран от #31

  • 30 Точи и Меси

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Русия е кочина":

    То 1950 година па цяла Европа е в развалини. Колелото се върти ! Колко диктатури има във Венецуела от началото на 19 век до края и защо ?
  • 31 на Путин счетоводителя

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Колко нефт отмъкнаха краварите на 100% ? А чий го дирят там ?Каква работа имат в чужда държава ? Канил ли ги е някой ? Имат ли разрешение от ООН ?

    Коментиран от #36

  • 32 гост

    11 3 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    И къде ви е архива бе бастун ?

    Коментиран от #39

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ТОЧКАТА

    14 6 Отговор
    ДА ГРАБЯТ ЛИ!!????Че то друго могат ли да правят....Даже са и неофициално,нелигитимно ,непоканени и НЕОБЯВЕНО там...Бе Макиавели!!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 onq s konq

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "на Путин счетоводителя":

    Адресирай си въпроса относно престоя на Американските ЧВК в Сирия/Американска национална армия НАПУСНА ОФИЦИАЛНО/ към Турция и Иран т.е. "какво правят Те в Сирия и каквото ти отговорят ,същото биха ти отговорили и Частните военни компании от Америка.
  • 37 Хахахаха

    9 12 Отговор
    Руснаците реват, че не могат да крадат, заради американците и тяхната авиация. А къде са „уникалните” ракети и „безаналоговите” самальоти на руснаците? Някъде в бъдещето, което няма да се случи.
  • 38 Хахах

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Реално":

    А на български ще можеш ли? Свали си БГ фонетика ПОНЕ. Руски троле. Е до там стигнахте хахахахха и си намери истинска работа хахахахаххаха евтина пропаганда за слабоумници не е работа
  • 39 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    На чинка ти у пундето !

    Коментиран от #42

  • 40 Еее

    9 6 Отговор
    САЩ обезкостиха и бг-то с помощта на ГЕРБ .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Руский человек

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Ух Боря, хорошо зажила твоя жопа?
  • 43 Хайл

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Стига си се правил на всезнаещ-тапут такъв, акъла ти в бъза наврян

    Коментиран от #44

  • 44 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хайл":

    Ипи са у Бъза, неграмотник !
  • 45 Ивайло

    7 11 Отговор
    Няма по лъжовна и грабителска нация от руската ! Я попитайте някой възрастен човечец какво са правили солдатите от Червената армия ,когато са нахлули в България през 1944 ! Сега Путин им помпа самочувствието ,че са непобедими и готови да удавят планетата в термоядрена война ! Обещано им е ,че ще отидат в Рая ! Руснаците крадат технологии и изобретения по най нагъл и безсрамен начин ,ти остави това ,ами ги "пишат" за свои ! В провинциалните им градове цари мизерия и недоимък , но вождът им не се интересува от това ,защото е зает с нови

    Коментиран от #52

  • 46 Милен Илиев Минков

    0 0 Отговор
    Марйя,....

    Излагате- етноса, направо .....
  • 47 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Кожухаров":

    Отива за Дънди.
    С благословията на ЦРУ...ПАРТИЙТЕ.

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "само минавам":

    Как да каже нещо като това никога не се е случвало. Или поне не в реалния живот, виж в някоя виртуална реалност може и да стане ама и там е малко вероятно.
  • 51 КОНСТАНТИНОВ

    3 4 Отговор
    Смърт за световният крадец и терористС.А.Щ.
  • 52 КОНСТАНТИНОВси бил в Русия та пишеш лъжи

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ивайло":

    Ивайло пии си хапчетата .Кога си бил в Русия

    Коментиран от #53

  • 53 Роко

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "КОНСТАНТИНОВси бил в Русия та пишеш лъжи":

    Преди три месеца за последно бях в Рассия. Работя с руснаци и съм бил и в Москва и в провинцията и мога да ти кажа, че излезеш ли от Москва е пълна мизерия, но и в Москва има квартали в които е по добре да не влизаш (ОМОН влизат само ако са над 50 човека и с БТР-и иначе много ги бият чурките)

    Коментиран от #60

  • 54 Роко

    4 5 Отговор
    Ох горките русначета дойде време да се получи печалбата от войната и кво се оказа? Докато те избиваха жени и деца бомбиха зърнени силози и водопречиствателни станции на опозицията, америте без много шум изритаха ИДИЛ от петролните полета. Хитреца Асад отстъпи нас рашките правата за добив на петрол обаче се оказа че петрол няма америте са го цапцаранали и сега рашките могат само да вият на умряло. Поредната скъпа авантюра на малкия крадлив гном завършила с колосални загуби за руската хазна, но няма проблеми пенсиите ще ги замразят за още пет години (опс това вече го направиха миналата седмица нищо де ще въведат някой нов данък или ще дигнат ДДС с още два процента) и ще покрият загубите. С една дума руския народ за пореден път ще плати скъпите хобита на вожда, но те са свикнали.
  • 55 Дръндар

    1 5 Отговор
    Кога ще стане ясно ,че САЩ си имат достатъчно нефт и газ ! Някои наши другари живеят със стереотипите на в. Работническо дело !
  • 56 Румяна Костова

    3 2 Отговор
    Еми много ясно че петрол ще грабят американците, вие да не искате да грабят тен от бялото слънце на пустинята?? Опасявам се, че новият Гешев, също като Никола Гешев супер полицаят през фашистко време преди 9 ти, ще се опита да ни забрани нас комунистите и социалистите, както беше преди 1944 год. Нищо добро не ни очаква, освен да стегнем куфарите и както другарката Нинова ни препоръча, да хванем горите под формата на партизански отряди, но не като на събор с ядене и пиене, а по скоро като на поход за размисъл на чист въздух, далеч от интернет и капитализма.
  • 57 Бай Благой

    4 2 Отговор
    Ми като нямат ще грабят...в Ирак явно свършва...с Венецуела работата не стана - не можаха да им заграбят черното злато.
    Иначе тъпите американи карат джугани, които им харчат по 20-30/100 и само реват за пари и за джаааб.
  • 58 Bubbles

    3 2 Отговор
    Ами че нали затова я започнаха тая война, затова съсипаха и и Либия и Ирак, ся им се ще и на Иран да посегнат ама там вече ще гризнат дръвцето.
  • 59 хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Анти милиционер":

    Защо трябва да приемаш думите на руската сволач за последна инстанция на истината? А ушанков, питам и отговор не искам!
  • 60 Чичо

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Роко":

    Що не се разходиш до Харлем, Бронкс или Чайна Таун в NY city? Ако се върнеш жив, пак коментирай!

    Коментиран от #61, #62, #64

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бояришник

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Чичо":

    Защо рашките бягат в САЩ, а никой американец не емигрира в Русия? В Ню Йорк има руски квартал, в Москва няма американски, но има кавказки и там никой нормален не припарва, в Москва живеят около ДВА милиона мисюлмани и там е най голямата джамия в Европа.

    Коментиран от #65

  • 63 Умници сте...

    1 0 Отговор
    Ама не мислите трезво. Ние живеем във фалш, но не сме глупави, за да виждаме какво става по света чифутски........ И да не знаем как трябва да живеем. Не ми накагайте какъвто и да е модел, най-вече американогсаксонски-чифутото подобен.
  • 64 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Чичо":

    Е ми разхождал съм се и ей ма на върнах се (да отидеш до NY и да не ги видиш е като са отидеш в Рим и да не видиш палата, ). Стига да не се правиш на големия бял отворко който е нещо повече от неграта или жълтурите нямаш ядове (между другото в Бронкс живеят доста руснаци). Много хамерикански филми си гледал брато реалноста е малце по - различна от филмите. А в сравнение с кварталите на чурките в Москва са си направо цивилизация (надявам се знаеш какво е чурка). Леле добре че пиша от еврогейския съюз и мога да наричам чурката чурка, че ако бях в Русия досега да трябваше да пиша извинителни писма.
  • 65 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Бояришник":

    Не е най - голямата джамия има и по - голяма. (ако не ме лъже паметта май беше в Лисабон) гнома пак излъга както винаги. А и чурките са близо три милиона официално (не официално един Алах знае)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания