Last news in Fakti

29 Юли, 2019 18:20 926 1

Харадинай: Тачи да обяви нови избори

  • косово-
  • хашим тачи-
  • рамуш харадинай

Той иска ново правителство в Косово

Харадинай: Тачи да обяви нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият премиер на Косово Рамуш Харадинай призова президентът Хашим Тачи да обяви дата за предсрочни избори, съобщи ТАСС.

Очаква се избори да бъдат проведени през следващите месеци. Харадинай подаде оставка като премиер през този месец.

Това стана, след като беше призован да даде показания пред върховния съд в Хага. Той отговаряше на въпроси за военни престъпления по време на конфликта в Югославия.

„Днес подадох молба в Конституционния съд за тълкуване на закона за моята оставка. Важни са компетенциите и функционирането на правителството в съответствие с този закон. В същото време призовавам президента и парламента да предприемат необходимите действия за провеждане на предсрочни избори. Това е важно за спокойствието на страната“, заяви Харадинай.

Очаква се изборите да бъдат назначени за 8-ми септември. Това обаче трябва да бъде потвърдено официално.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    1 0 Отговор
    Харадинаъ и Змията отдавна трябваше да са осъдени от Хага......Просто се действа избирателно...........Това ли е демокрацията и справедливостта?