Last news in Fakti

30 Юли, 2019 08:25 2 030 9

Хакер удари голяма американска банка

  • кепитъл уан-
  • банка-
  • хакер

Злосторникът, чиято самоличност е установена, получил достъп до личната информация на клиентите на "Кепитъл уан"

Хакер удари голяма американска банка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Електронните системи на американската банкова холдингова компания "Кепитъл уан" бяха подложени на голямо киберпроникване, довело до изтичането на обемен масив лични данни на нейни клиенти. Това се казва в публикувано прессъобщение, цитирано от ТАСС.

Както отбелязва компанията от щата Вирджиния, хакерът, чиято самоличност е установена, получил достъп до личната информация на клиентите на "Кепитъл уан", подали заявки за получаване на кредитни карти. "Кепитъл уан" подчерта, че след разследване на компанията може да потвърди, че проникването "е засегнало около 100 милиона лица в САЩ и 6 млн. в Канада".

Хакерът успял и да получи достъп до социалноосигурителните номера на около 140 000 клиенти и до около 80 000 номера на банкови сметки. Не успял обаче да похити номерата на кредитни карти, съобщи компанията.

По данни на в. "Вашингтон пост" ФБР е задържало заподозряна по случая. Тя е 33-годишна жителка на Сиатъл, щата Вашингтон. На жената са предявени обвинения в компютърна измама. Задържана е под стража.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дано хакер източи

    8 4 Отговор
    Парите на всички българи -тъпанари 🍾🍾🍾🍾🍾
  • 2 Знам знам🙄

    8 1 Отговор
    Кво става бре. Кво се размирисаха тия хакери. Тука им нещо. Дали започва събуждането на заспалите колоси. На новите идеалисти.
  • 3 Кристиян Бойков

    7 3 Отговор
    Ще източа на всички българи 💰💰💰💰💰💰
  • 4 Знам знам🙄

    3 1 Отговор
    Революциииияяяя. Но пасаран.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    КАКВО ГО ГРЕЕ ТОВА А НАС ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА А КИБОРГИ ИМА САМО В ФАНТАСТИКАТА
  • 6 Живея в Коста Рика

    3 1 Отговор
    Дреме ми
  • 7 ГЕРБ

    1 4 Отговор
    Ето че и в Америка стават такива неща. Всички червени едноклетъчни и соросоидите - феновете на Христо Иванов-Пинокио, Иво Прокопиев и БГ Мадоф Цветан Василев, да си гледат грантовете и да не се задяват с единственото работещо правителство без алтернатива в новата ни история! Лабораториите за доноси в Драгалевци работят на пълна пара тези дни!

    Коментиран от #8

  • 8 така е

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ":

    В САЩ арестуван,а у нас с възможност да се укрие.
  • 9 Кой68

    2 2 Отговор
    Да позная-изпратен от злодея Путин!!!!!