Last news in Fakti

30 Юли, 2019 10:48 9 602 70

Турция пренебрегна САЩ за зоната за сигурност в Сирия

  • сирия-
  • турция-
  • сащ-
  • зона за сигурност-
  • кюрди-
  • пкк-
  • хулуси акар

Анкара призова Вашингтон да спре с подкрепата към кюрдите

Турция пренебрегна САЩ за зоната за сигурност в Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Турция ще създаде сама зона за сигурност в Северна Сирия, ако не бъде постигнато споразумение по въпроса със Съединените щати. Това, според разпространеното от турското министерство на отбраната съобщение, е предупредил турският военен министър Хулуси Акар американския си колега Марк Еспър в телефонен разговор в понеделник вечерта.

По време на разговора Хулуси Акар пак е настоял за пълно прекратяване на американската помощ за сирийските кюрдски отряди, които Анкара смята за разклонение на ПКК. Турският военен министър отново е повторил становището на Анкара, че оръжието на кюрдските Сили за народна защита трябва да бъде напълно иззето, а те да се оттеглят изцяло от планираната зона за сигурност.

Всички тунели и укрития, изградени от тях, трябва да бъдат разрушени, смята Турция. Единствено тя има подходящите, обучени и достатъчно на брой сили, за да осигури контрола върху зоната за сигурност, е посочил турският министър на отбраната. Според него зоната трябва да е 30-40 километра, предаде БНР.

Хулуси Акар отново е изтъкнал, че Турция не е просто клиент, а инвеститор и страна, в която се произвеждат части по проекта за самолети Ф-35. През миналата седмица на официално посещение в Турция се намираше американска делегация, водена от специалния пратеник на Вашингтон за Сирия Джеймс Джефри. В Анкара тя обсъждаше с турски официални лица създаването на евентуална зона за сигурност в Северна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цанко

    76 14 Отговор
    Остана сега краварите да ядат бой и от турците ??!!
  • 2 Къде сте амеби?

    27 46 Отговор
    Туркофобският вой и квичене нека да започнат сега :)
  • 3 Битката при Черномен

    30 10 Отговор
    Ще има квичене от запада. Лол
  • 4 Дедо ви

    15 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Според него зоната трябва да е 30-40 километра, предаде БНР."....Лелеее, много нагли, бе! Не искате ли 300-400 км. зона за сигурност? Едно време германците са правили зона за сигурност една линия начертана с тебешир. И никой не е смеел да я прекрачи. Който мине оттатък линията моментално е получавал куршум.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Луди хора

    37 14 Отговор
    На юдеите плановете пак се объркаха.Хамерите и колкото да се мъчат да забавят инвазията на Аскера Турките влизат скоро в Сирия.Да може би ще има доста жертви ама Турките ще си постигнат целта и ще си изпробват новите оръжия и бомби.Никой дори фащ без да питат Турките няма да имат шанса да делят тортата без съгласието на Пашата
  • 6 Знам знам🙄

    21 12 Отговор
    Ха ха. Хвана се бая ти Ердо на Путинската въдица. Еми само ме радва тая работа. Ама не знам само що се праи на чукнат. САЩ ако имаше как и на руснаците щеха да продават оръжие. Тука сичко е за пари. Само че много нагло бе. Опитва се като Израел тука 5 км. ТАМ 15.и опааа Голанските възвишения израелски. Само че сирийците няма да си мълчат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Asterix

    17 36 Отговор
    Американците са го преместили в другия крачол!Скоро Турция ще има обща граница с Кюрдистан!!!Проекта "Кюрдистан" е задействан.Достатъчно вилняха русите и турците в региона....!

    Коментиран от #10, #70

  • 9 Хасан

    33 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дедо ви":

    Ако съседната нива има пожар ,за да не прескочи в твойта нива разораваш една бразда ...обясних ти простичко за да разбереш..това е зона за сигурност ...и по възможност го правиш в съседната нива за да не се ощетиш

    Коментиран от #13, #51

  • 10 Луди хора

    32 12 Отговор

    До коментар #8 от "Asterix":

    Не граница с Кюрдистан ама може скоро Турките да граничат със Смолянски и Пловдивски окръг Лозанския договор свършва през 2023.Кинти имаш ли за памперси или пак на верисия

    Коментиран от #11, #14, #23

  • 11 Горд Помак

    17 19 Отговор

    До коментар #10 от "Луди хора":

    Аз като човек от смолянския окръг мога да ти отговоря така : добре дошли са ! Не с гняв , а с Курбан ще ги посрещнем !

    Коментиран от #15

  • 12 Русоробите ПАК се насраха от страх

    14 19 Отговор
    Броят на червените кречетала напоследък рязко намаля. На оцелелите след погрома Ф-16 Блок 70 за ВВС на България, единствената им надежда остана анадолския гьотферен. Готови са да оближат всеки турски задник, само и само да вредят на България. Умре Къна уродливци, Независим Кюрдистан е на ред и Ердоган ще нахрани рибите, кото Осама. Путин - като Милошевич.
  • 13 8998

    13 14 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Никой не ви е канил да разоравате чуждата нива. Като искаш пожара да не прескочи на твоята, разори от твоята страна, защо ще разораваш в чуждата територия? Ей за това никой не ви обича вас, защото си пъхате носа в чуждите страни и територии.

    Коментиран от #17

  • 14 8998

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "Луди хора":

    Ти гледай да не стане всичкото Кюрдистан, че да не граничите с никого.

    Коментиран от #29

  • 15 8998

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Горд Помак":

    Ти пък си най жалкия ни рак ни риба. Навремето османците са ви трепали, за да приемете исляма, а днес сте горди от това. Малко ви е било това, което са ви направили османците. Ако стане това, за което мечтаеш вие ще сте първите, които османците ще унищожат, защото да тях вие сте гяури.

    Коментиран от #53

  • 16 АборигенЪТ

    7 11 Отговор
    Комент секцията трябва да се закрие, защото спорът между гнусни русофили и турчеещи ниско IQ помаци е противен.
  • 17 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "8998":

    Защо за чуждия пожар аз да си лишавам и да си разоря бразда ???..без туй съм приютил 3,5 милиона комшии и ги издържам 8 години ..просто Асад трябвале мирно като Т.Живков да сдаде властта ,но той искаше да стане Милошевич ..и резултата е налице ..гражданска война ,хаос ,бежанци и милиони жертви

    Коментиран от #18

  • 18 Пираня

    8 6 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Асад е толкова диктатор колкото и Ердоган. Само дето има по-богати приятели, обаче дали са приятели много скоро ще разбере. И още нещо който гроб копае сам пада в него. Всички джихадисти подготвени от Ердоган един ден ще предевят претенции към земите му, понеже са му братя. Време е да си отидеш в твоите земи, отдавна няма нищо Българско в тебе и да ни оставиш на мира.

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    5 4 Отговор
    ердоган води ситуацията до топик.няма как сащ да спрат подкрепата за сирииските кюрди ,които са главния им съюзник в региона и единствената светска група ,бореща се с асад в сирия.ако турците нападнат в сирия американските позиции няма да им помогнат ни руските ракети ни тъпите лакърдии на султана им.дано успеят да спрат ердоган преди да е извършил самоубииство на турция като държава!

    Коментиран от #21

  • 20 Хасан

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пираня":

    Ами Ердоган уж ”диктатор” но прави избори,реферандуми ...кажи ми един сирийски опозиционер лидер ,аз ще ти кажа 10 турски опозиционни лидери
  • 21 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Ами Сащ ще направи това каквото прави Русия ..ще се отегли на 30 км от турската граница ...и какъв го дири Сащ в Сирия ?!..не може да има кюрдска етническа държава в региона

    Коментиран от #22, #26, #35

  • 22 Пловдив

    9 9 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Защо да не може, след като има турци на християнска земя, включително и Константинопол! По същата логика и Турция не трябва да е там!

    Коментиран от #24, #32

  • 23 Осмирител на луди

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Луди хора":

    Лозанския договор си го наври отзад!
  • 24 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пловдив":

    Кюрди има в Турция,Армения,Ирск,Иран,Сирия ...освен Турция това са все анти западни страни ..и ще бъдат докрай използвани за създаване на вийна ,хаос и безредици ...ще има милионен бежански поток към Европа ..и разбира се хубава печалба за военните корпорации

    Коментиран от #36

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 стоян георгиев

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    хасанчо казъл съм ти че няма как като пасеш оФце дa пишеш и за политика.тва е същото един професор от университета да доиде при теб и да ти подкара стадото!сащ нито правят етническа държава в сирия ,нито пък американците ги интерасува кво мисли новия талибан.турция като нападне сащ ще видиш нагледно как се продава сланина в турско село.после обаче не искам да ревеш като индианец дето е напднал железния кон и локомотива го е смазал !

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ТУРЦИЯ И САЩ ЗА НЕЗАВИСИМАТА ДЪРЖАВА СИРИЯ !?!?!? АБЕ СИРИЬО КУПИ СИ АТОМНО ОРЪЖИЕ И ПРАТИ СНАЙПЕРИСТИ В САЩ !!! САМО ДА ШУКНАТ И ПОЛОВИНАТА ДА ГИ НЯМА !!! УБИВАЙ ДЕЦАТА ИМ В ДЕТСКЕТЕ ГРАДИНИ И ИКОНОМИКАТА ИМ Е АУТ !!! ГНУСНИТЕ ЦИОНИСТИ ПОД НОЖА -ТОВА СА БЪДЕЩИТЕ ИМ -ХА-ХА "ТЮЛЕНИ " !!!!!
  • 29 Луди хора

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "8998":

    Пъъърррт мнооо трудно курсистан.Може би ,белким стане КЪРДЖАЛИСТАН.Ке довадат Турките да си поят конете у Мерича у Филибето..Ескюзе моа месю ефенди.

    Коментиран от #37

  • 30 Хасан

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Това за овцете сигурно си имаш себе си предвид ...за разлика от тебе владея 4 езика и за последните 20 г съм живял и работел в 10 държави като ”бяла якичка

    Коментиран от #38

  • 31 Стоенчо, оти не си пасеш оФците

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Ами се мъчиш тука с някакви нескопосани опити за обясняване на непонятни и за теб самият неща? Твоето е все едно свиня да ми говори за кладенчова вода....я, вземи наблегни на граматиката, не е трудно ако си упорит като вол, но явно само другото качество на вола си взел...
  • 32 Луди хора

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Пловдив":

    Първо Константинопол умря.Има Истанбул.Второ ако искаш стари имена на градове демек ти се представяш от Филибето.И ти си от нас или някой роднина.пий си хапчетата и иди да си направиш ДНК проба,евентуално ако не те е страх.Можем да излезем братовчеди.Не че ти давам акъл ама да не ти тежи на съвеста

    Коментиран от #33, #39

  • 33 Пираня

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Луди хора":

    Естествено че сме роднини бе помак. Смени религията, сложи ново име и вече не си Българин. Хубаво, няма проблем за всеки има земя на този свят, ей я де е Турция ходи и ни остави на мира вече.

    Коментиран от #34

  • 34 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Пираня":

    Помаците не са българи а славяни които изповядват Исляма ..по близки са до бошняците ..и като тях са си руси с сини очи ..

    Коментиран от #40, #41, #48

  • 35 8998

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Мечтай си САЩ да се оттегли на 30 км от турската граница.
    А вие къв го дирите в Сирия ?
    А относно кюрдска етническа държава не само, че може, ами и ще има и тя няма да бъде в "региона", а на вашата територия само, че вас няма да ви има.
    С нетърпение чакам вашия да нападне американските сили в Сирия или да нападне Израел. Това ще е края за вас и сбогом Гергино. Няма да ви спасят ни С 400 ни нищо, а Русия ще гледа отстрани.

    Коментиран от #42, #57

  • 36 8998

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Това няма никакво значение, важното е вас да ви няма.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 8998

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Ти ли бе ? Ти ли знаеш 4 езика? Че ти български не знаеш и допускаш елементарни грешки.
  • 39 8998

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Луди хора":

    Не се притеснявай Константинопол отново ще бъде Константинопол. А относно ДНК-то по скоро ти си направи изследване да видиш как Българския еничар е клатил баба ти 500 години.
  • 40 8998

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Тези лъжи ги дрънкай на твоите чаавета. Помаците са Българи приели насила исляма през 500 годишното османско владичество. Това е истината. Преди падането на България помаци на тази територия не е имало. Е от къде се появиха след това от космоса ли. Ти хасане си един дърт лъжец ама какво да се учудваме ти си си просто един турчеещ се циганин /ром/.
  • 41 Пираня

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Помаците биле славяни????? Кажи си че си Руснак сега, затова е тази дружба???

    Коментиран от #43

  • 42 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "8998":

    Това са турци бе човек ..препрочети си историята ...цели 500 г империя е това ...от 20 г си имат контролиран терор с който си закаляват армията си ...трепат терористи като зайци ...с Ирак и Сирия вече тренират военни действия на чужда територия ..това правят само Русия,Сащ,Франция ,Англия и ..Турция

    Коментиран от #46

  • 43 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Пираня":

    Разбира се ...българина е като Костов,Московски,Симеонов ..с мургав тен,черноок ...това са истински етнически българи ...помаците изглеждат като бошнаци с пъстри очи и руса коса

    Коментиран от #44, #47

  • 44 Пираня

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Хаха сега ще ги изкараш и турците Арийци???? Вземай си хартиеният ятаган и се пръждосвай от тука. Тази земя е на Българите, а ти явно не ги уважаваш.

    Коментиран от #45

  • 45 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Пираня":

    Аз ти казвам фактите ..стига с тоя патриотизъм ..за отворено общество сме ...ще трябва да се заличи националната идентичност и да се съзладе европееца ..европееца може да бъде бял или черен ,мюсюлманин ,християнин или атеист ...
  • 46 8998

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Каквото и да ми говориш от вас по-долни същества няма.
    Кажи ми един ваш съсед, с който сте в добри отношения САМО ЕДИН.
    Или по вашата извратена логика всички са терористи?
  • 47 8998

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Хасане лъжеш като дърт циганин. Ако ще и 10000пъти да повториш тази лъжа, че българите са с мургав тен и чернооки никой няма да ти се хване. Това сте вие турчеещите се цигани.
    Хайде сега като много знаеш ми кажи аз Българин ли съм, след като съм бял като сирене и рус?

    Коментиран от #52

  • 48 Хаха

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хасан":

    Хасане Помаците не са Българи а Български говорят браво е Хасане ти си от къде вземаш твоята история ти не си Турчин а си манга трябваше Тодор Живков теб да те прати в Инди я бе ти си предател не трябва да живееш в България
  • 49 Прос Хасан

    3 1 Отговор
    Не си знаеш държавата не си знаеш езика не знаеш какъв си ти не трябва да живееш В България ти си предател потурчени манго
  • 50 Прос Хасан

    3 2 Отговор
    Всеки ден тук пишеш някакви глупости ти си предател трябва да те изселят от България нещастника тоя сайт трябва да бъде премахнат
  • 51 истината

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасане не се занимавай с дедо много с прост !!!
  • 52 Учуден

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "8998":

    Ти сигурно си французин. Потомък на някой си от кръсттоноснните походи.

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 8998

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Учуден":

    Не знам какъв съм, но със сигурност не съм турчин, защото бели турци няма. Всички бели хора, които са родени в турция не са турци, а потомци на еничари и други европейски народи, към които турция не спада и това не може да се промени колкото и да го искат. Само ДНК изследване може да каже кой какъв е в процентно отношение. Въпросът обаче е кой какъв се чувства и тук ясно си личи, че турчеещите се независимо, какви са в действителност щом съзнанието им е на турци, то за мен те са турци. Тези турчеещи се извънземни обаче след като толкова милеят за турция, защо не вземат да си заминат натам като толкова ревът? Границите са отворени и никой не ги спира, но не смеят, защото там за истинските турци те са гяури. Това са хора без корен. Нито тук се чувстват добре, нито там. На тях никой не може да им помогне, а честно казано на мен не ми и пука за такива, защото само плюят по Родината ми.

    Коментиран от #56, #58

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #54 от "8998":

    Защото тия ”турчеещи” са родени на тия земи ,дедите им са погребани тука ...и тия земи сега се наричат България , но едно време се наричаха Тракуя,Римска империя,Вузантия ,Османска империя ,Румелия и др ...кой знае в бъдеще как ше се наричат ...гърците искат да се наричат Велика Елада , македонците Велика Македония , руснаците Задунавска губерния ...

    Коментиран от #59

  • 57 Значи

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "8998":

    България ще има за граница кюрдистан.
  • 58 Един

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "8998":

    Що си противоречиш бе ахмак.Уж бели турци нямало,ама кой какъвто се чувства изреждаш после.И ти не си умен,дървен философ.

    Коментиран от #60

  • 59 8998

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хасан":

    Ти си радикален ислямист и като такъв ще дойде и твоето време, за да си получиш това, което толкова отдавна търсиш. Преди да е било всичко това е било България, сега е България и ще бъде България, но виж твоите не са никак сигурни макар и да са 80 милиона, от които 30 милиона са кюрди. Така, че на чужд гроб не плачи да не останеш ни тук свой ни в Кюрдистан.

    Коментиран от #68

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 8998

    2 2 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 62 8998

    2 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 63 8998

    2 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 64 8998

    2 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 65 8998

    2 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 66 8998

    1 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 67 8998

    1 1 Отговор
    Хасан е радикален ислямист и се чудя, защо още службите не са го арестували за анти-българска пропаганда и насаждане на омраза към България и българите християни.
  • 68 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "8998":

    30000000 кюрди и 1000000 помаци 15000000 други народи

    Коментиран от #69

  • 69 Горд Ром

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "Дидо":

    Брачет за момент си представих България-турци,цигани,помаци,арменци и каква стана тя
  • 70 Исмаил

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Asterix":

    На първата операция бяха убити 1000 американски войници в ид униформи. С С400 американците нямат шанс в района. Кораби на разстояние от 50 км ще бъдат обстрелвани с танк топове направо. Пиши Jobaria v youtube и виж с какво оръдие са в Гинес турците. По суша пък нямат никакъв шанс срещу вече 900 хилядната Турска армия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания