Last news in Fakti

31 Юли, 2019 18:10 1 814 5

Тръмп обеща: По-малко пари за война

  • сащ-
  • отбрана-
  • пентагон-
  • нато-
  • доналд тръмп-
  • война

Президентът на САЩ заяви, че ще опита да намали разходите за отбрана в следващите бюджети

Тръмп обеща: По-малко пари за война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще се опита да намали разходите за отбрана в следващите бюджети, след като увеличаваше отделяните за целта средства през първите си години на поста, предаде Ройтерс.

Очаква се тази седмица контролирания от Републиканската партия Сенат да гласува за подкрепян от Тръмп бюджет, който включва 738 милиарда долара разходи за отбрана. С него бюджетният дефицит ще достигне близо 1 трилион долара. Бюджетът вече е одобрен от Камарата на представителите.

"Сега имаме много силна армия. Много по-силна след последния бюджет. И тогава, в някакъв много скорошен момент, ще мога да се върна към съкращаване на разходите", заяви Тръмп в интервю.

Всички внесени от президента на САЩ бюджети от 2017 г. насам увеличаваха разходите за отбрана. Той обвинява предшествениците си, че са отслабили армията.

Някои републиканци обаче го обвиняват за нарастването на бюджетния дефицит, смятайки го за финансово безотговорно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    3 6 Отговор
    Мачкай, Доне!
  • 2 Аз не помня,

    3 1 Отговор
    В последните петдесет години, по директен американски президент! За ме справаедлив! Иначе, шмеркел, нямаше да трепели! Дааа, Меркел , ни “ оправи “! Пари за Бойко и нея! Не съм комунист, но е факт ! Колко Меркел получава, ресто? Ще трепери, от чичко Дони!
  • 3 Дааа,

    1 1 Отговор
    Евросубсидиите, са свързани с възвращаемост ! Кой взима рестото? Цакат ни! Е, ако чочко Дони кихне , нашите ще се насерят! Де късмет !
  • 4 ЕС, е престъпна организация!

    0 0 Отговор
    Защо? Защото преразпределят! Тръмп е прав! И Борисов също, докато стриже, за производство на брак магистрали! Престъпление, бойково, но ако чичата кихне, Бойко ще получи разстройство ! Чака го, комунето, Борисов ! Ако не се усеща...
  • 5 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Ша опита да намали, ама друг път... А е резнал парите на военния бюджет, а са го изритали шефовете му.