Last news in Fakti

1 Август, 2019 18:42 1 734 2

Отново ужас в Йемен

  • йемен-
  • атентат-
  • ракета

Десетки загинали след серия от атаки

Отново ужас в Йемен - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки са загинали след серия от терористични атаки в Йемен, съобщи Дойче Веле.

Бунтовници са изстреляли балистична ракета срещу военен парад в град Аден. Те са координирали и самоубийствена атака в друга част на града.

Парадът е бил организиран от силите, които са част от поддръжниците на сваления президент. Има различни информации за броя на загиналите.

Смята се, че са около 40.Отговорност за атаката беше поета от бунтовниците – хуси.

Според премиера на Йемен атаките са били координирани с Иран. В страната има граждански конфликт след преврат на хусите, което доведе до намеса на коалиция от арабски държави.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле

    4 5 Отговор
    Нека се трепят един други тия черни жинотни стига са цапали планетата с жалкия си живот.😁😂😂😂😂
  • 2 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЙ ЩЕ ДЪРЖИ "РОГА" СИ Е ВАЖНО !!! ДА НЕ ЗАБРАВЯТЕ ,ЧЕ ДЪСТАВЯХМЕ НА ЮЖЕН ЙЕМЕН МТЛБ И ДРУГИ ВОЕННИ ТЕХНИКИ И ОРЪЖИЯ И ОТДЕЛНО НА СЕВЕРЕН ЙЕМЕН / ЗА ЗАБРАВИЛИТЕ -ЙЕМЕН БЕШЕ РАЗДЕЛЕН -МНОГО ВРЕМЕ НА ДВЕ ДЪРЖАВИ ОФИЦИАЛНО/ !!!