2 Август, 2019 09:20 2 881 31

Взривоопасно! Ракетният договор е мъртъв

  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • договор

САЩ и Русия се оттеглиха от Договора за ядрените сили с междинен обсег

Взривоопасно! Ракетният договор е мъртъв - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Един от най-важните договори за контрол над оръжията, подписан от президента на САЩ Роналд Рейгън и съветския лидер Михаил Горбачов преди 30 години - Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, е мъртъв, предаде АР.

И Съединените щати, и Русия се оттеглиха днес от договора, наричан на английски Intermediate-range Nuclear Forces treaty (Договор за ядрените сили с междинен обсег).

И ако те решат да не удължат действието или да не заменят с нов по-обхватния нов договор СТАРТ, когато изтече в началото на 2021 г., за първи път от близо половин век няма да има никакви ограничения за двата най-големи ядрени арсенала в света.

Новият договор за съкращаване на стратегическите оръжия (New Strategic Arms Reduction Treaty) бе подписан на 8 април 2010 г. от Русия и САЩ и влезе в сила на 5 февруари 2011 г.

Американското правителство заяви, че Москва е нарушавала Договора за ракетите със среден и малък обсег в продължение на години, като е разработвала и въвеждала на въоръжение оръжия, застрашаващи САЩ и съюзниците им, особено в Европа.

Тръмп твърди, че иска нов договор за контрол над оръжията, подписан от САЩ и Русия, но и от Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    39 6 Отговор
    Аре някой да натиска Копчето, че пародията човешка е нереална.

    Коментиран от #3

  • 2 El chochone

    7 49 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 3 Русороб

    8 36 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    То на мурзилките на дали работи ;)

    Коментиран от #7, #8, #14

  • 4 Бат Мишо

    32 2 Отговор
    Усещате ли кък полека ПРИБЛИЖАВА третата-последната
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да го кажем направо

    23 3 Отговор
    То това беше целта на САЩ и най-вече на Трьмп-за да може след това да каже преди следващите избори--"договора не сьществува-но АЗ ще подпиша нов с Русия -вижте ме колко сьм добьр политик за целият свят"....и уж благодарение на него ще има мир.Тази игра с договорьт е най-вече за пред американските избиратели-обезпечаваща следващото преизбиране на Трьмп.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Голям кеф

    6 8 Отговор
    Нали България изчезвала? Айде да се започне нова надпревара, да избухне една хубава война, че да изчезнат 6-7 милиарда, за да се оправи света! Да видим как Турция щяла да стане 100 милиона!

    Коментиран от #11

  • 11 Йосарян

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Голям кеф":

    Човешките същества са просто стока пич, както каза великия винету Матрял. А войната ще е от нов тип. Европа е вече ислямизирана. Останките от бг принадлежат на циганите. Терминал 2 е религия.
  • 12 При исляма

    7 4 Отговор
    не се счита за изневяра, когато булката се плющи с някого от рода на жениха, или от нейния род! Клатенето помежду им не е изневяра!
  • 13 Бесен

    22 4 Отговор
    Ами... НЕ! Не САЩ и Русия се оттеглиха от договора! Само САЩ се оттегли! Военнолюбивите отвъдокеански другаре никога не са се славили с особен акъл и сега пак го показаха. Лошото е, че Европа е просто креатура на политически субект и отказва да защити Европейския интерес установявайни взаимоизгодни отношения с Русия и продължава да служи на краваристанските интереси!

    Коментиран от #15

  • 14 Китко Миткин

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Русороб":

    То, и нашето не работи. Натискахме го, два пъти за един месец/6 бл. на АЕЦ/.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Знам знам🙄

    13 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Абе имаш нужда от гинко билоба. Русия само си мълчи. САЩ казаха че ако до 2. 08 не вземат мерки руснаците ще се счита че са се оттеглили от договора от който САЩ вече официално се бяха оттеглили. Нещо много извърташ баш като демагозите на които се кканяш

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    14 1 Отговор
    Кво толкова , сега Русия спокойно ще си разположи ракетите в Калининград и ще ги насочи към Полша и в Крим насочени към България , какво толкова се е случило .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бесен

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Русия си "мълчи" щото русия няколко пъти кани американците и еврогейците на място да им покаже въпросните ракети, за които гринговците твърдят, че нарушават договора не го нарушават. Каниха ги на демонстрации каниха им военните аташета опитаха се да обяснят човешки - но краварите просто са решили друго и ЕДНОЛИЧНО излязоха от договора!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Знам знам🙄

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Глей сега. Подлога си ти. И как разбра кво ми е отношението към РФ. Не им обичам ръководството, но те говорят моят език, пишат на моята азбука, изповядват моята религия. И това го казвам не като брат а като баща, творец. Русия е получила и първата си корона благодарение н България. Слушай ме внимателно ще дойде ден децата ще се върнат в лоното на Велика Майка България. И Македония и Румъния и Сърбия и Украйна и още бая. Разбираш ли какво ми е отношението към Русия. Щом така ти изнася на речи ме русофил. Американофоб съм защото те са без родственици, наглеци, стрхливи убийци и по долни от скакалците крадци. Няма толкова гадна нация. Някакъв Дедо сълзливо коментира снимката на умиращо от глад дете, напълно съзнавайки че вчера е разписал санкции или ограничаващо търговията споразумение защото трябва да подари н дъщеря си яхта за годежа. А ние гледаме отстрани. Ахкаме охкаме и искаме да сме като тях. За разлика от тебе който явно одобрява това аз не мога да живея така. Как да спя спокойно като имам съвест. А ти си плямпай ЦРУ накрая като му станеш неудобен и непотребен ти туря тухлата на гушата и айде у Босфора.

    Коментиран от #25, #26

  • 23 onq s konq

    4 1 Отговор
    САЩ ЯСНО ИЗРАЗИХА категоричното си становище,че БЕЗ ВКЛЮЧВАНЕ И НА КИТАЙ в договора за ракетите със среден радиус ,просто НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТАКЪВ.А Китай пък ИЗОБЩО НЕ ЖЕЛАЕ да ограничава въоръжаването си,следователно няма как да се случат.
  • 24 Велика България

    3 2 Отговор
    Цялата игра е заради Китай, защото те не искат да подписват нито с Русия, нито със САЩ. Много си повярваха жълтите и скоро ще и дойде от 2 страни
  • 25 Санитар от Карлуково

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Знам знам🙄":

    Гоше, моля те върни се бе. Обещавам повече да не те боцкам с голямата кожена инжекция и да те пребивам от бой когато се наакаш.
  • 26 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Знам знам🙄":

    Почетох ти комента, само до "пишат на моята азбука", по нататашните ти простотии, сам си ги чети и им се любувай ! А бе, говорят те на твоя език и пишат с твоите букви, ама не ги признават, че са твои български бе, а плещят всякакви глупости, че били гръцки, македонски и какви ли не там още. Докато ти каскетчо, тук се гордееш за дет руснаците пишели с твоите букви, тези крадци на история, там, се гордеят, че пишат пък със своите букви, дет уж Ломоносов, Ленин, Сталин или не знам си кой още беше им създал уж азбуката, както ги е учила на времето, великата съветска пропагандна машина.

    Коментиран от #27

  • 27 Знам знам🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Немам думи просто колко си сложен. Аз кво казвам бе. Или ти е сърбелива кожичката и плещиш. Те и половината македонци искат да са българи ама пусто им управление. Малко по задълбочено приеми нещата стига с тоя елементарен шовинизъм. Ако па само знаеш на каубоя колко му дреме за твойте разсъждения и подмазване. За тях ти си 1000 долара на година муфта и изтискване. Нищо друго повярвай ми.

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Бесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Знам знам🙄":

    Слушай какво бе, дреме ми на пистолета, както за твоите каубои, так и за твоите ушанки, не ги ща нито едните, нито другите да ни се месят в нашите работи, искам да ни оставят на мира да си живеем животеца, като на нас ни харесва, а не на тях да им угаждаме.
  • 29 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Знам знам🙄":

    А ти, какво си мислиш, че на руснака ли много му дреме за твоите разсъждения и за твоите бла, бла, ти за него не си ли муфта за изтискване на не знам си кво там ?? Същия си и ти бе, човек !

    Коментиран от #30

  • 30 Знам знам🙄

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    На мене не ми дреме какво иска руснака не разбра ли.Дреме ми какво искам аз. Аз искам Българска империя.😎😉😎😉😎😉
  • 31 времето ще покаже

    1 0 Отговор
    нашият живот е в края си да му мислят младите които се изхвърлят мислят че ще имат втори шанс но то е казано етин да има и за други.