Last news in Fakti

2 Август, 2019 13:38 3 057 26

Москва ядоса Токио с визита на спорен остров

  • дмитрий медведев-
  • русия-
  • япония-
  • курилски острови-
  • сахалин

Премиерът Дмитрий Медведев посети един от оспорваните Курилски острови, предизвиквайки протестите на Япония

Москва ядоса Токио с визита на спорен остров - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър-председател Дмитрий Медведев посети един от оспорваните Курилски острови, предизвиквайки протестите на Токио, предаде Франс прес и припомни, че този проблем трови руско-японските отношения от повече от 70 години.

Медведев първо посети Сахалин, след което пристигна на Итуруп, един от четирите Курилски острова, към които Япония има териториални претенции. "Това е наша земя", подчерта той. "Представителите на руската държава посещават Курилските острови и всички други наши територии, без да чакат разрешение от други страни", добави премиерът, цитиран от руската телевизия.

"Колкото повече възмущение предизвиква това, толкова повече причини имаме да идваме тук", подчерта Медведев, който посети училище и завод за преработка на риба.

Японското външно министерство определи посещението като "достойно за съжаление". Подобни действия "противоречат на позицията на Япония относно "Северните територии" и нараняват чувствата на японците", добави министерството.

Русия нарича спорните острови Южни Курилски острови, а Япония - Северни територии. Липсата на решение пречи на двете страни да подпишат мирен договор от края на Втората световна война насам, макар че те възстановиха дипломатическите си отношения през 1956 година. Японският премиер Шиндзо Абе и руският президент Владимир Путин определиха решаването на този въпрос като приоритет и се срещнаха 25 пъти от 2013 г. насам.

Протестите на японската страна не притесняват руското правителство, заяви пред медиите Медведев.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    33 13 Отговор
    Ха ха . Абе да не квакат много джапанките да не ходи Медведев на посещение в автомобилния завод ЛАДА 2 в Окинава.

    Коментиран от #7

  • 2 Бончо

    15 39 Отговор
    Ха ха това било земя на Русия. Курилските острови са изконно японска територия а Русия е там в качеството си на окупатор.

    Коментиран от #5, #8, #11, #12, #15, #22

  • 3 Анти милиционер

    25 7 Отговор
    Муаахахах.... японски джендъри
  • 4 Шойгу

    24 9 Отговор
    Японците са на 1/4 бр. (3 от 12) ядрени глави от "Сармат" живот, никой няма да се занимава чрез конвенционални средства са тях, та много много да не подскачат. И е хубаво да си припомнят, че те след края на WW2 са капитулирала пред СССР страна.
  • 5 руснак

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бончо":

    А бе отворко, ти пък от къде знаеш и си толкова сигурен?
  • 6 миш

    23 4 Отговор
    Що не идете да си я вземете от руснаците?Когато държавата ви е остров по-добре си мълчете.Там е знамето на РФ И ВЪПРОСЪТ Е ПРИКЛЮЧЕН.Американците не ви ли нараниха достойнството?То и един мегаполис в Турция е бил на гърците,ама е бил.Русия е победител във ВСВ, ако искате да и кажете нещо пробвайте ТСВ.
  • 7 Borislav Popov

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Знам знам🙄":

    Ще отиде той Меведката на посещение на Лада-3.... Пристигнали японците на официално посещение в Русия - Японеца казва на руснака - Ние стругове произвеждаме и маталорежещи машини...
    Руснака : Ние също. Я - ние имаме 10 цеха. Р.- Ние също. Я- А ние имаме 3 хиляди работника. Р - И ние имаме 3 хидяди работника. Я - В нашето предприятие работят цели 6 инжинера. Руснака тук се замислил, ако каже че имат чак 200 инжинера, ще стане неудобно и затова решил да излъже - А ние пък имаме 7 инжинера... На другия ден, сутринта се срещат, а на японеца очите му червениии - червени и се оплакал на руснака, цяла нощ вика, не съм мигнал и съм мислил, а с какво се занимава вашият седми инжинер ?
  • 8 ****

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бончо":

    Тези острови първоначално са пренадлежали преди това на Китай,и след това на Япония.
  • 9 Ввв

    2 24 Отговор
    Хахаха,еми защо не пробват ушанките да пуснат референдум бре,ама тва не е Украйна,жълтурите ще им отвърнат подобаващо,айде обратно с праисторическото самолетче у Москва

    Коментиран от #18, #25

  • 10 Severna makedonq

    4 3 Отговор
    Ne ni baraite ostrovcheto. Russia e naša teritoria
  • 11 Све

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бончо":

    Японците изклаха над 20 млн цивилни китайци през ВСВ. Морални права японците нямат.
    Това са най-гадния азиатски народ. Репарациии платили ли са ?????

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чи Май Фаче

    13 4 Отговор
    Джапанките да си подскачат в Токио колкото искат ! Руснаците го местят в другия крачол.
  • 15 окупатори в Япония са мошетата

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бончо":

    с 5 бази,а Русия и на островите като победител на джапанките!И ако толкова ревът ,що не се пробват да си ги върнат ...както през руско-японската война 1905г. ,а ?Кажи бре гейбероседерастче!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Old Crow

    3 8 Отговор
    От СССРто му остана само Рто.Без бой в мирно време бая територия се от дели .И не е ли смешно и жалко Япония страна с оскъдни природни ресурси и по - малко население да има три пъти по-голямо GDP от Русия !? А за стандарта на живот не може и дума да става за сравнение. Като ги покажат тия острови се вижда оная атмосфера от 80те години - не асфалтирани пътища , кал , шушлякови якета,стари японски автомобили с десен волан...
  • 18 Бачо Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ввв":

    Че за кво, вие ще го признаете колкото Крим. Вие разбирате само от правото на силата - Кипър, Косово... Референдуми не признавате, щом ви не изнасят... В Каталуния бихте девойки и бабички като за последно, но иначе сте големи демократи... Руснаците били заграбили... САЩ сигурно индианците са им подарили земите или? Канадците от прадедите ли и те са наследили? Испанци, французи, англичани.... Малко ли са грабили и грабят и до днес по света? ХОя ми ли дирят в близкия изток? А в Африка? Що не си навреш двуличните стандарти отзад, а? Турците наследство ли са получили земите си? Дори ние сме ги завзели - това е положението в цял свят, така върви светът... Японците малко китайци са клали може би? Кво си седнал да се вайкаш...
  • 19 Бончо

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Све":

    Първо виж колко китайци са изклани от Мао и после говори за японците. За сведение Мао е най масовият световен убиец

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бон Чо

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Бончо":

    Най-големият убиец в света е САЩ !
  • 22 Въпрос

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бончо":

    Интересно , като какви щяха да бъдат определени японците които нападнаха Порт Артур 1905 г. През 1918 завземат Владивосток ,а като използват подло обезкървената от война и революции Русия , а през 1938 нападат отново за да завладеят Сибир . Ако бяха успели да ги завладеят и задържат ,тези територии , дали сега щяха да се чувстват като окупанти . Територии спечелени с много кръв , сменят собствеността си по два начина - Отново с много кръв , или с продажни и марионетни режими, и за японско съжаление , такъв режим не се наблюдава в Русия , колкото и да им се иска на някои .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ссср

    1 1 Отговор
    Слава России
  • 25 ГОШО

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ввв":

    а февруари тая година какво има бе И немисли че някой от руския далечен изток е приритал да живе при джапките
  • 26 Японец

    1 0 Отговор
    Островите са Японски и винаги ще бъдат Японски .